Jump to content

Bochkon

Aktiv medlem
 • Posts

  104
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by Bochkon

 1. Nå har Åsnes kommet med nye ski, i samarbeid med Børge Ousland. Er det noen som har prøvd de, å har noe synspunkter rundt de? Har Amundsen i 201cm nå, men vurderer å kjøpe noen litt kortere ski til bruk i litt mer ulendt/skogsterreng. De vil bli mest brukt på flatmark med pulk bak. Noen som har noen innspill? Er kanskje Nansen ett bedre alternativ?
 2. Jeg har to brukere. [Hidden Content] , som jeg har i jobbsammenheng, å kanskje ikke er så relevant til friluftliv, da det stort sett er lastebilbilder. Men kjører mye fjell og hyttefelt, så endel natur kan skimtes. Å [Hidden Content] som brukes til å formidle de uttalige turene mine i Femundsmarka. Akkurat opprettet den kontoen, så er ikke mange bildene enda, men gå gjærne inn å følg, så kommer det mye godt fra det rikholdige arkivet mitt.
 3. Vektbesparelsen ble hele 13gr pr. middag, men plassmessig sparte jeg inn hver 3. 3 for 2 der altså. 👍🏼
 4. Har en vakuumpakkemaskin, så den delen er dekket inn. Er mest plass jeg vil spare inn (utformingen på realposene passer dårlig i sekken min) og så slipper jeg «oppvask» av realposene i felt. Er kjekt å minimere søppla som må bæres hjem..
 5. Driver med klargjøring til årets langtur. 21 dager skal tilbringes i Femundsmarka. Er ikke noe gramjeger, men vil jo såklart ha sekken så liten å lett som mulig. I den forbindelse lurer jeg litt på om det er noen som har erfaring med å pakke om Real til mindre og lettere emballasje? Lager en del turmat selv, men for å få noe med litt mer smak og vitaminer/mineraler man trenger sper jeg på med ett par Real hver 3.-4. dag. Er det nokk å ha det over i en frysepose, eller bør det vakuumpakkes på nytt? Blir ikke liggende i sekken i mer enn maks 15 dager. Noen innspill?
 6. Som de fleste over her allerede har sagt, så er sjansen for å møte bamsen liten, men er man heldig, så kan man finne spor etter den. I sommer fant vi flere. GØY! Håper uansett du hadde en fin tur, å at den gav mersmak.
 7. Lurer litt på å prøve meg oppover svartvikbekken selv, kanskje opp til Halvortjønna. Vet det skal være noen slåttebuer rundt Svartviktjønnan, så regner med det er sti opp dit. Er det noen som vet hvor den evnt. går, å om den går helt opp mot DNT stien? Eller går det kanskje en sti ned mot Abbortjønna og Grunnhåen?
 8. Har akkurat fått min Spot Gen3 i posten, å sitter nå å setter opp oppsettet. Har fått den til å sende SMS, men den sender kun melding og bredde og lengdegrad, ikke med link til kart. Er det noe jeg må velge i en meny?
 9. Gode parkeringsmuligheter ved Synnervika, Jonasvollen og Kjärringsjøen. Sikkert bra med parkering ved Elgå, Sorken og Femundsenden også
 10. Femunden er stor, å her kan det blåse fort opp. Så er man uerfaren kan det lønne seg å holde seg langs land. Ellers er jo Synnervika-Røros en fin rolig rute som annbefales, hvor det er flere åpne koier man kan ta til bruk til f.eks tørking om man blir våt. Jeg bruker de samme klærne som på fot tur når jeg padler kano, funker fint for min del. Mygg/Knott og tildels klegg er det mye av, så myggnett og myggmiddel er en nødvendighet. Angående Allykano og 3 pers så spørs det hvilken størrelse du har. Det er mange å velge i. I Femundstraktene er vannet rent, ihvertfall når det er rennende, men her som alle andre plasser, kan det lønne seg å sjekke området rundt der du hentet vann, at det ikke ligger døde gnagere/dyr rett ved. Skal du inn i nasjonalparken, er kjärringsjøen det letteste alternativet, men da må man være forsiktig når man krysser Rogen. Her kan det, som i Femunden, blåse fort og kraftig opp. I fjord sommer omkom en dansk far, med to unger på Rogen, så det kan skje fort. God tur i ett ubeskrivelig vakkert område
 11. her prøver de litjrenna med vekslende hell, ser ut til at kajakk går fint
 12. Har sett film på youtube at både kalvrenna (fra kalven til lorthølet) og lorthølrenna (fra lorthølet til litj-langtjønna) blir padlet med kano, og litjrenna (fra litj-langtjønna til rundtjønna) blir padlet med kajakk. Mulig det er viktig med god vannføring. Har ikke prøvd selv enda, men har både kano og kajakk, så blir nokk en tur på meg og etterhvert
 13. Jeg har ikke fått forsket noe mer på dette grunnet mye på jobb, så takk til @Leo_24 for videreformidling av info. fra Bergans. Får se om jeg ikke bare skaffer en 185081 spant. Da blir jeg ihvertfall fornøyd
 14. Fikk min nye Ally kano i posten igår, å måtte selvfølgelig prøvemontere. (45min) Men på grunn av bredde på føttene til setet, kan det kun stå i en stilling. Jeg vil gjærne sitte motsatt vei, å ha pikkpakket framme i kanoen. Men pga to tverrgående stenger, må jeg ha sekken bak meg. Å da er jeg redd den vil bli for baktung. Noen som har modifisert setet på noe vis, å vil dele noen triks? Jeg må sitte med ryggen mot det bredeste spantet. Se bilde,
 15. Gikk på limpinnen når det gjelder nyhetsbrev-tilbudet til XXL, så nå er en Ally 13,7" kano på tur i posten. Skal tro jeg gleder meg til isen går på vanna rundtom
 16. Hører vell med, men er jo greit å starte sesongen med nogenlunde reint telt.
 17. Nå er sommersesongen like rundt hjørnet, så idag satte jeg opp mitt Ringstind2 i hagen, for å se til at alt var klart. Ser da, at jeg har vært litt sløv i høst, å ikke vasket ut femundsmarkas mygg og insektliv godt nokk. Dette resulterer såklart i røde og mindre delikate flekker. Har gått over med en klut og varmt vann, men helt bra ble det ikke. Hva kan anbefales for "rens" av innertelt for å få fram den flotte gule fargen igjen?
 18. Vi er tre, kanskje fire karer som har fjellstøvler som tripper i skohylla å vil på tur. Vi har stort sett dratt til Femundsmarka, men der er det alt for tidlig for fotturer. Derfor lurer jeg på om noen har noen tips til steder i nærheten av Trondheim/Surnadal som snøen er borte? Bør være ett stykke fra hytter og "kontinuerlig" trafikk, men trenger ikke være en plass vi må gå flere mil. Ønsket er bare å slå opp teltet å være sosiale å nyte stillheten og våren. Er nå til helga vi tenker oss ut (5-8. Mai) Er det enda for tidlig, eller finnes en slik plass? Fiskemuligheter er ingen krav, men ett stort pluss.
 19. Det ble til kjøp av Finse jakka, å Finse nikkers. Gleder meg til å prøve plaggene på tur. Meget fornøyd med de etter prøvinga på kjøkkenet ihvertfall.
 20. Flott. Det var godt å høre. Tenkte oss innover mot storfisktjønna og revsjøen. Noen som vet om det er kjørt scooter/hundespann innover røa?
 21. Jeg og en kompis har tenkt oss på en uke på ski og pulk i slutten av februar. Vi har "alltid" dratt til femundsmarka, men der ser det ut til at det ikke er noe særlig til snø enda, så forholdene er så som så. Er det noen som har tips til andre plasser man kan boltre seg litt i en ukes tid? Vi er ikke så glade i ekstreme forhold, så gjærne plasser som er litt i "ly". Helst på østlandet...
 22. Som tittel sier, så er jeg på leting etter en anorakk jeg kan bruke på årets skiturer. Hovedsaklig vil turene gå til Femundsmarka, med sekk og pulk. Lurer på om det er noen som har erfaring med henholdsvis Bergans Morgedal ( [Hidden Content] ) eller den utgående modellen Finse ([Hidden Content]) Er ikke sikker på hva fordelene/ulempene med de forskjellige impregneringene er, men regner ikke med det er store forskjeller? Største forskjellen som jeg kan se, er at finse har full glidelås, å er dermed lettere å ta av/på. Er det noen som har noe å si om disse, eller bør jeg se på noen andre jakker?
 23. Dum å ivrig som jeg er, så måtte jeg såklart vokse ikveld, med det resultat at jeg svekket limet langs ene langsiden på fellen... Må vell ty til noe vask, å få på nytt lim
 24. Jeg var inn på XXL å hentet skiene idag, men de hadde ikke tid til prepping/gliding før imorgen. Å siden jeg bor i Surnadal 13isch mil fra nærmeste XXL, satte jeg den lokale sportsbutikken på saken. Godt å føle litt på å støtte lokale forretninger også, selv om det helt sikkert koster noen kroner ekstra. Må vell skaffe meg noe våtglider som jeg kan behandle skiene med igjenom sesongen, så de holder bedre. Har også kjøpt swix sin felle wox. Er det best å behandle fellene mens de er på skiene, eller skal jeg behandle de idag, så de får tørket godt til jeg skal på testtur på lørdag?
 25. Ser de har F4 i både flytende og fast form. Er det noe forskjell i holdbarhet? Vil tro at den faste vil holde seg på skien lengre?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy