Gå til innhold
 • Bli medlem

Edsson

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  109
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Edsson

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 1. Pass deg så ikke politiet tar deg..
 2. Og hvor er forumpolitiet hen nå?
 3. Hyggelig at andre har "oppdaget" Blefjell. Husker første gangen jeg gikk opp til Store-Blefjell. Det var om natten, på høsten i full måneskinn. Utganspunktet mitt den gang var også fra parkeringsplassen på Nordstul. Jeg hadde tittet på kartet hvor jeg skulle gå på forhånd, og bestemte meg for å gå uten å bruke hodelykta (som selvfølgelig var med og lå i sekken sammen med kart og kompass), og peilet meg inn mot stien på sørsiden mot Sigridsbu. Det var en smule mørkt i skogen før stigningene, men ikke mørkere enn at sansene utmerket fant vegen (det var på den tiden det ikke fantes noe man k
 4. Nederst på denne siden kan dere lese om hvilket dyr som er det overlegent farligste: [Hidden Content]
 5. Det var de tydelig oppmerkede sykkelfeltene jeg påpekte. De sykkel-/gangfeltene som er felles bruker jeg ikke som syklist, fordi det blir for mye "surr" både for fotgjengere og syklister, så det siste sitatet du viser til er jeg enig i. Når det derimot viser seg at fotgjengerne tar seg til rette og adopterer også de oppmerkede sykkelfeltene som sine, så reagerer jeg og viser det tydelig dersom de er i veien for meg når jeg sykler i disse feltene. Når det gjelder å gå på ski, så velger jeg å legge skiturene etter mørkets frembrudd når de fleste har dratt hjem og jeg kan ha løypene så og si
 6. Det burde også være kjent at rustbrune felter som i tillegg er merket med ikonet av en sykkel, er for syklister: [Hidden Content] Dersom det er slik du sier, at for fotgjengere gjelder ingen regler, kan man like gjerne legge ned samtlige sykkelfelt..
 7. Jeg tør påstå at jeg tar hensyn til andre både i skiløypene og når jeg sykler i skogen, fordi det der ikke er egne felter for gående/syklende og turgåere/racere. Men, når fotgjengere går i de tydelige oppmerkede sykkelfeltene som finnes rundt omkring (ofte er de merket rødt og har eget felt adskilt fra fotgjengerfeltet), tar jeg ikke hensyn og har dultet borti flere enn en med styret med vilje.
 8. Og det "positive bidraget" du kommer med var..? Eller er det slik at de som skriver alt du ikke liker per def er negativt? I såfall har du en utfordring, fordi verden er full av mennesker som ikke liker det samme som deg. Som jeg har skrevet før, så er det det samme for meg hva folk stapper i ørene og lytter på for å få den store naturopplevelsen, men jeg synes fremdeles det er merkelig, og for meg og mange andre er det bare støy når vi ferdes i naturen.
 9. Når folk søker rekreasjon ute i naturen, ønsker de fleste helt fravær av kunstige lyder, inkludert telefon, MP3 og radio.. Noen undersøkelser påstår til og med at når folk ikke "klarer" å nyte stillheten i naturen uten kunstig lyd, skyldes det en form for stress. ”Lar vi støyen drepe stillheten, taper vi en kongeveg til inspirasjon, refleksjon, skapende evne – og som en kulturens veg hjem til naturen”. Nils Faarlund Men, igjen, samma for meg. Husk bare å ta med "de ultimate batteriene" også..
 10. Joda, jeg skjønner at det er slik for noen om ikke de fleste, men jeg personlig har problemer med å få de tingene til å passe sammen. Sansene mine hadde iallfall blitt vekket med musikk stappet inn i øret.. Og hva blir det enste for de urbane? Posevis med ferdige hamburgere kjørt inn med en eller annen firehjulstrekker? God tur!
 11. Kvalitetsmusikk hører jeg på konserter, ikke med MP3 (har ikke en gang spiller, så jeg får ikke prøvd) på øret ute i naturen. Den totale naturopplevelsen for meg inkluderer de naturlige lydene som finnes rundt meg der og da, ikke med propper i ørene. Kanskje du skulle prøve å venne deg til den naturlige stillheten som er i naturen, uten å måtte bruke kvalitetsmusikk for å få den totale nytelsen? Forresten det samme for meg hvordan andre definerer naturopplevelser, men jeg har problemer med at digital lyd på øret er med i den definisjonen. Dog igjen, samma for meg om andre synes det.
 12. Så selv den minste mus lager "så mye lyd" at man trenger MP3-spiller for å øverdøve den skremmende lyden der? Personlig hadde jeg sovnet fortere med lyden av en mus enn lyden av musikk tredd inn i øret. At stillheten er så "skremmende" at man ikke får sove, var noe nytt for meg. Jeg har motsatt problem - å få sove med alle lydene rundt meg fra biler, fly, musikk, slamrende dører, etc.. Iallfall godt å vite at du ikke stapper ørepropper med lyd i ørene når du har sett bjørnespor tidligere.. Dog, er det noen grunn til å frykte bjørnen? Statistisk sett skal man jaggu være uheldig om man blir
 13. Folk må gjerne ta med hva de vil for meg i naturen. Men, det er nok noen som har med langt flere duppedingser som GPS, MP3-spiller og telt, og begrepet "naturopplevelse" er noe annet enn slik jeg definerer det. Har sett folk med både mini-TV, mobilt bredbånd/laptop og annet "bare må ha med" for vel å få full utnyttelse av "naturopplevelsen". Hva er "naturopplevelse" uten Hotel Cæsar, liksom.. Det er også ok for meg, selv om jeg for min del drar ut i naturen også for å få med meg lydene eller sogar stillheten rundt meg. Gaulingen fra MP3-spilleren er noe av det jeg drar vekk fra, og for meg er
 14. Den perfekte turtelefonen for meg ligger fremdeles uåpnet i en butikkhylle.. med uladet batteri..
 15. Edsson

  Kurs i natulig

  Glad for å lese at du har funnet din egen instruktør og at du ikke prøver deg for mye på egenhånd etter "prøv- og feilemetoden". At du har funnet en instruktør som skreddersyr et kurs for ditt behov, høres perfekt ut, og du er heldig synes jeg! Lykke til med tilrettelagt kunnskap og videre erfaring innen klatringen.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.