Gå til innhold
kymy

Labrador og jakt

Anbefalte innlegg

Hei

Jeg har en labrador på 2,5 år som viser gode takter på småviltjakt, jeg har skutt noen orrfugl som han har funnet og han leter opp rype og hare, uten at jeg har fått skutt noen av disse artene ved hans hjelp.

Problemet er at han er veldig ivrig og det er vanskelig å få han til å begrense søket i skyteavstand for meg, de gangene det har blitt full klaff har han støkket ut fugl på nært hold, og jeg har etterhvert lært meg å skille mellom skikkelig varmt spor og gammelt spor. Han har en egen måte å logre på når han får los og selvfølgelig blir han enda ivrigere..Og han apporterer vilt uten problemer, som jo er det som denne hunderasen er tiltenkt å gjøre.Han varsler heller ikke i form av gjøing eller lyd på andre måter

Jeg har ham løs under jakten og han er lydig slik at jeg får ham til å vente på meg og han kommer inn uten problemer, han har aldri stukket av i skogen selv ved rykende ferske spor av vilt, som han har god kjennskap til, også hjortevilt.

Men er det noen som har et tips for hvordan jeg skal roe ham ned, det virker som han mister litt av piffen dersom jeg maser for mye på ham ute i terrenget.

Eventuelt tips om littratur om emnet for ikke stående hund.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Dette minnet meg veldig på en border-collie tispe jeg hadde med meg ofte på jakt tidligere. Det er jo egentlig ikke en jakthund i det hele tatt. Men den fungerte etterhvert bedre og bedre på rypejakt, bare ved hjelp av erfaring den selv opparbeidet seg. I starten syntes hunden at det var veldig moro, både det å være med på turen og det å få tak i viltet, og den skjønte veldig mye etterhvert. Så det ble bare bedre og bedre. Men alt gikk jo ikke på skinner.

Men er jo godt utgangspunkt når du har en ivrig hund. Kan hende den skjønner mere etterhvert?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det går jo ann å håpe på det, men målet var at jeg kunne prege han nå før han bare går i veien.

Jeg har jo erfart at han har berget livet til noen fugl som har lagt midt i min rute, både rype og orrhane. :roll:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av Tommy82
   Hei.
   Er det noen som har tips om rypeterreng med hytte for 4-6 jegere neste sesong?
   Hvor i børgefjell ville dere hatt «base» for en 5 dagers jakttur?
   veit inatur, røyrvik fjellstyre og visit børgefjell har noen tilbud, men om det finnes noe annet, eller generelle tips, så mottas de med takk🙂🙂 skitt jakt alle sammen
  • Av AmundJS
   Hei, er det noen her som vet om forskjellige typer pakkrammesekker? Idag har jeg en Bergans PowerFrame 3810 og er storfornøyd med den, men kan trenge en mindre sekk. Helst rundt 60-80L men med en ramme med visse detaljer som PowerFrame har. For eksempel så er jeg avhengig av disse rørene som stikker opp av ramma, da disse brukes til å bære rifle, ekstra bagger, poser, og mye annet. Vil gjerne også ha en L-formet ramme, da det gjør det mye lettere å pakke vedsekker/bensinkanner osv men L-ramme er ikke et "must".
   Jeg har sett en del på Norrøna Reconpack, men denne er også for stor og for dyr, har også sett på Eberlestock sin Mainframe men denne mangler disse to knaggene. 
   Eventuelt noen som har prøvd seg på å lage en annen sekkepose til PowerFrame? eller vet om en type sekk som lett kan festes på ramma uten å bli ubehaglig på grunn av stropper som festes på tvers av skulderremmer/ryggen? 
   Jeg setter stor pris på alle forslag og hjelp  
  • Av Iren Hansen
   Jeg har kun litt erfaring med storviltjakt og trenger råd og tips på hvilke tradisjoner som brukes for å sikre at man får riktig møring? Hvis til eksempel mørningstermometeret mitt går i stykker, er det metoder for å se om kjøttet er ferdig mørnet? 
  • Av GrundeL
   Leseverdig artikkel om eiendomsretten: https://www.dagbladet.no/kultur/privat-eiendomsrett-er-elefanten-i-rommet/69692606
  • Av Vebjørn Holmslet Astad
   Navn: Litt frå jaktåret 2017
   Kategori: Medlemmenes egne videoer (friluftsliv)
   Dato lagt til: 2018-03-27
   Innsendt av: Vebjørn Holmslet Astad

   Har samla opp någen fine situasjoner fra jaktåret 2017 her. Ser fram te høsten igjen


   Litt frå jaktåret 2017
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.