Gå til innhold
  • Bli medlem

Rovdyr


Hva mener du om rovdyr i norge?  

84 stemmer

  1. 1. Hva mener du om rovdyr i norge?

    • For lite rovdyr.
      54
    • For mye rovdyr.
      7
    • Vil utrydde alle rovdyrene i norge.
      0
    • Vi har en bra og stabil rovdyrstamme.
      17
    • Jeg jakter rovdyr ulovlig.
      2
    • Jeg jakter rovdyr lovlig.
      4


Anbefalte innlegg

Jeg bor øst for E6 i indre troms der det "nesten ikke bor folk"(lol) men har ikke noe i mot dem dyran som er her, men det kunne til og med vert flere!, det skal visstnok vere 10 eller 20 bjørner i troms men er sikkert flere for dem viser seg jo ikke akkurat med vilje liksom, er vel egentli ganske sky ja...

jeg vil ha flere rovdyr, og flere freda rovdyr. jeg bryr meg ikke om de stakkars sauebondene som får heile flokken ødelagt av gaupe jerv bjørn og ørn. det er jo heilt naturlig at dyr angriper dyr, det som ikke er naturlig er å bruke dyr til kjøttproduksjon, man trenger jo egentlig ikke animalsk protein. ja til færre kjøttproduksjonsgårder og flere soyagårder, det er mer miljø -og dyrevennlig uansett

fatter heller ikke vitsen med å jakte på elg - har fått forklart at det er for å kontrollere bestanden. men syns det blir litt feil å jakte på dem, de er jo veganere! snufs stakkars

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Stemte for lite rovdyr jeg. Har enda tilgode å se ,eller i det hele tatt høre om slike rovdyr på min kant av landet...(Rogaland)

Er veldig fasinert av ulv :D , har lært hunden min å ule på kommando (ikke alltid like vellykka da men..) og det frister en stille natt på fjellheimen å få han til å ule. Men hvis risikoen er å få et helt jaktlag etter seg, så tror jeg vi dropper den hehe...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Aksepterer rovdyr i naturen,de eksisterer jo,ergo så er de berettiget,men skulle ønske en tapsordning som husdyrholdet kunne leve med.

All den stund vi har ett husdyrhold,så må vi forhode oss til det,men når det er sagt så må de ikke bli premiss leggere.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

@ Berta:

Kom sammen med min kone til Norge fra Tyskland som jeg bor og jobber under fritid siden 2001, noen ganger i hvert aar. Har laert og lest mye over Norge, litt laert norsk og har vaert noen ganger i Hedmark. Er veldig glad i dyrer, saerlig ulv og gaupe. Kan ikke forstaar at mennesker synes aa maa regulere med egen haand. I hele verden gikk det bare feil. Alt ble og bli ödelagt, planter og dyr, miljö og menneskene selv ogsaa.

Har valgt Norge fordi vi trodde at stor sett man bor der i enhet med naturen. Men i mellom tiden maate vi plükke erfaringene at mer og mer regerer her ogsaa kraft til penger. Dessverre er det helt normalt, overalt.

Haaper likevel at det fines enda mer nordmenn som vurdere naturen riktig og at at rovddyrene i Norge faar en bedre sjanse enn hittil.

Norge

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det klages fra sauenæringen, og jeg kan jo skjønne at det ikke er hyggelig å få dyra sine drept av ulv, jerv og bjørn. Samtidig har det vært fremlagt data som viser at disse rovdyra ikke står for majoriteten av bufetap.

Det som forundrer meg en smule, er at det virker som bønder her på nordvestlandet - hvor det omtrent ikke er rovdyr - slutter med sau, mens bønder i Hedmark, Oppland og Trøndelagsfylkene, hvor det er mest rovdyr, trapper opp saueholdet.

OK - dette har jeg ikke statistisk belegg for, det er et særdeles løst inntrykk - MEN - kan noen legge fram tall som viser utviklingen i ulike fylker? Det hadde vært interessant.

For hvis det er så ille som det klages over i media og politiske fora, da skulle vel antall sauer i de mest berørte fylkene gå ned? Eller?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tapsårsak nr. 1 av bufe på utmarksbeite i Hedmark/Oppland er rovdyr. Det er det ikke noen som helst tvil om. Har selv vært med å leita opp kadaver etter at jerven har herjet stygt en augustnatt. Og enkelte plasser kjennes kadaverlukten lang veg. Var ikke engang behov for hjelp av hund for å finne kadavrene :wink: .

De fleste berørte aksepterer en hvis rovdyrstamme. Men når det gjelder jervebestanden, så er den nå langt over vedtatte bestandsnivå.

Og sist uke kunne vi høre NRK-Dagsrevyen, på ekte propagandavis, fortelle om at det i år er avlivet flere jerv enn på over hundre år. Og WWF slipper til i beste sendetid med sin sitt ensidige og snevre miljøsyn :oops:.

Det fortelles ikke i innslaget noe om den store bestanden som finnes i skandinavia idag. Ja, er det noen som tror det noen gang har vært en større jervebestand i moderne tid?

Selvsagt er det en sammenheng med antall avlivninger og bestandsstørrelse.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.