Andso89 Skrevet 5. august 2022 Skrevet 5. august 2022 Tenkte å prøve å røyke fisk i aburøyken men ble litt usikker på dette med salting. Bør man skylle bort saltet med vann eller bare la saltet være på når man røyker? Ser for meg å saltet fisken bare noen timer
+torese Skrevet 6. august 2022 Pålogget Skrevet 6. august 2022 Aburøken er en varmrøker og fisken blir mere kokt en røyket på normal måten. Blir fantastisk god smak. Hei ville krydret på samme måte som du baker i ovnen. Laks og fisk generelt tåler mye salt. Tore
Fjellgutt Skrevet 7. august 2022 Skrevet 7. august 2022 (endret) Varmrøyking av fjellørret i ABUrøyk blir veldig godt , bruker å legge filetene med salt og sitronpepper på i ca ca 3-5 timer så skylle lett av for så tørke med for å trekke fuktigheten vekk. Jeg bruker Sølvkroken sin røyker den er litt større og har 2 brennere. . Strør spon i bunnen og bruker friske topper av einebusker .Legger aluminiumsfolie under risten for å samle opp fettet så blir renholdet litt enklere. Og som dere ser så går det fint en filetert 1-2kg "kiwiørret" nedi . Endret 7. august 2022 av Fjellgutt 2
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå