Gå til innhold
  • Bli medlem

Anbefalte innlegg

Skrevet

Tenkte å prøve å røyke fisk i aburøyken men ble litt usikker på dette med salting. Bør man skylle bort saltet med vann eller bare la saltet være på når man røyker? Ser for meg å saltet fisken bare noen timer

Skrevet

Aburøken er en varmrøker og fisken blir mere kokt en røyket på normal måten. Blir fantastisk god smak. Hei ville krydret på samme måte som du baker i ovnen. Laks og fisk generelt tåler mye salt. 

Tore

Skrevet (endret)

Varmrøyking av fjellørret i ABUrøyk  blir  veldig  godt  ,  bruker  å  legge  filetene med salt og sitronpepper på i  ca  ca 3-5 timer så  skylle  lett  av  for  så  tørke  med  for å  trekke fuktigheten  vekk. Jeg  bruker Sølvkroken  sin røyker den  er  litt  større og  har 2 brennere. . Strør spon i  bunnen  og  bruker friske topper av einebusker .Legger  aluminiumsfolie under risten for å  samle  opp fettet så  blir  renholdet litt  enklere. Og som  dere  ser så går det  fint  en  filetert 1-2kg "kiwiørret" nedi .

Kiwi_ørret.JPG

Fjellørret.JPG

Endret av Fjellgutt
  • Liker 2

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.