Andso89 Posted Friday at 02:10 PM Share Posted Friday at 02:10 PM Tenkte å prøve å røyke fisk i aburøyken men ble litt usikker på dette med salting. Bør man skylle bort saltet med vann eller bare la saltet være på når man røyker? Ser for meg å saltet fisken bare noen timer Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
+torese Posted Saturday at 08:24 AM Share Posted Saturday at 08:24 AM Aburøken er en varmrøker og fisken blir mere kokt en røyket på normal måten. Blir fantastisk god smak. Hei ville krydret på samme måte som du baker i ovnen. Laks og fisk generelt tåler mye salt. Tore Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fjellgutt Posted Sunday at 03:40 PM Share Posted Sunday at 03:40 PM (edited) Varmrøyking av fjellørret i ABUrøyk blir veldig godt , bruker å legge filetene med salt og sitronpepper på i ca ca 3-5 timer så skylle lett av for så tørke med for å trekke fuktigheten vekk. Jeg bruker Sølvkroken sin røyker den er litt større og har 2 brennere. . Strør spon i bunnen og bruker friske topper av einebusker .Legger aluminiumsfolie under risten for å samle opp fettet så blir renholdet litt enklere. Og som dere ser så går det fint en filetert 1-2kg "kiwiørret" nedi . Edited Sunday at 03:51 PM by Fjellgutt torese 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.