Gå til innhold
  • Bli medlem

Andso89

Aktiv medlem
  • Innlegg

    24
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Andso89

  1. Har et fjellheimen 3 pro camp telt eldre utgave. Har et problem med at innerteltet er veldig slapt og henger ned i fotenden av teltet, dvs der ventilasjon er. Har prøvd å stramme osv uten at dette har hjulpet. Er ikke særlig praktisk anlagt så kan være jeg gjør noe feil. Noen tips?
  2. Hei. Vurderer å kjøpe Bergans alpinist 2095 130 l på finn. Det ligger stort sett ute gamle modeller. Noen som har erfaring med disse, altså de gamle modellene?
  3. Hvordan lagrer dere snøre og snelle for at snøret skal holde lengst mulig? Tenker da spesielt på mono. Før byttet jeg årlig men med tida har det blitt fler og fler sneller til ulikt bruk. Hadde vært fint å unngå å bytte på sneller som ikke brukes så mye om rett lagring kan bidra til dette. Har nå sneller og spoler i mørk og delvis isolert utebod, men temperatur varierer jo selvfølgelig der etter utetemp
  4. Fikk du noe fisk innover der?
  5. Stortjønna ved Korssjøen (søk på Korssjøen på nett for fiskekort) og Havsjøen (fiskekort på inatur) og i Glomma ved Havsjøen har stor Gjedde. Ellers mye Gjedde i nordre del av Femundsmarka.
  6. Andso89

    Østmarka

    Noen som har gode tips om fiske etter ørret i Østmarka? Vet noen forresten hvor man får kjøpt fiskekort til den delen av marka som ligger utenfor OFA sitt område i Enebakk? Selges ikke på inatur og finner ikke noe på nett eller kommunens sider.
  7. Hei! Jeg har alltid vært en slukdenger og har holdt fluene på god avstand. Kan rett og slett ingenting om flue. Det siste året har jeg prøvd meg med lang stang og bombarda etter sjøørreten med godt resultat. Har da hatt fluene etter duppen fordi jeg tenker fluene (reker, lopper, fiskeimitasjoner) beveger seg friere. Jeg syns imidlertid det er noe herk med lang fortom bak flua og mestrer ikke helt kasteteknikken enda. Tenkte å prøve med etter ørret i skog og fjell med flue og dupp. Ser det er mange tråder om dette fra tidligere men som ikke svarer helt konkret på mine spørsmål så starter en til. Altså: Jeg tenker å bruke dupp nederst til våtfluene (tenker det ikke har så mye å si om de er foran eller bak duppen) Men hva med tørrfluene? Vil disse flyte tilstrekkelig foran duppen eller vil disse fungere best i en fortom bak duppen? Hva med nymfe? Vil det være best å fiske disse bak duppen (ser for meg at de da synker bedre)? Eller vil det gå bra å ha disse foran en intermediate eller synkende dupp? Hva med innsveivingshastighet på de ulike typene fluer? Jeg vet ikke hvordan de ulike typene fluer skal imiteres så jeg vet for eksempel ikke hvordan en puppe, døgnflue osv oppfører seg på eller i vannet. Noen som har erfaring med disse fluesnapperne? Disse vil kanskje fungere best på våtfluer og ikke tørrfluer? Takker for alle svar!
  8. Noen der ute som har gode forslag til oppbevaring av bombardadupper på tur. Slukskrin blir litt store på lange turer og pinnen på duppen er utsatt for skader
  9. Veien inn Hyllingsdalen som også er letteste vei sommer er kanskje å foretrekke? Bør vel gå greit på skareføre hvertfall? Gi gjerne oppdatering når du har vært der. Ønsker meg en vintertur innover der selv
  10. Ser også det er ulike anbefalinger til hvilken sene man bør ha på spolen. Hva vil dere anbefale å ha? Mono eller multi? Hvilken tykkelse til dupper på 15-20 gram?
  11. Dvs som opphenger mellom dupp og stang
  12. Andso89

    Fortom flue og dupp

    Hva anbefales å bruke som fortom ved flue og duppfiske? Til sjøørret bruker jeg fluorkarbon men det er kanskje best å bruke mono til fiske på fjellet med tanke på at dette flyter bedre? Jeg vil først og fremst fiske med flue foran duppen
  13. Andso89

    Tips til isbor

    Trenger hjelp og tips til bor. Jeg trenger et bor med mulighet for bytte av skjær eller krone og forlenger. Fisker mye på fjellet opp til 1000 meter og muligheter for røye og ørret opp til 3 kg ca. Hvilket bor bør jeg gå for. Kvalitet, redde og lengde bør tas med i betraktning samt vekt. Bør man velge hel krone eller avtagbare skjær? Kromme eller rette skjær? Bør man ha foldbart? Noen som har gode tips?
  14. Andso89

    Myggnetting

    Driver og vurderer myggnetting å sove i på sommeren evt under tarp. Vurderer denne: https://www.xxl.no/travelsafe-wilderness-cocoon-1-pers-myggnett-hvit/p/1111332_1_style Et usikker på om denne vil holde knotten ute. Kan også bli vanskelig med oppheng om man har tarp over ettersom denne er avhengig av og henges opp i en grein el.? Noen som har erfaring med denne evt bedre varianter og løsninger?
  15. Man er vel uansett avhengig av å få festet løkkene nærmest teltet med plugger?
  16. Ser at mange legger seg til på barflekker i terrenget på vinteren i fjellet og foretrekker dette. Hvordan bardunerer man egentlig da? Klarer ikke se for meg at teltpluggene går ned i bakken når det er barfrost?
  17. Tenkte å prøve å røyke fisk i aburøyken men ble litt usikker på dette med salting. Bør man skylle bort saltet med vann eller bare la saltet være på når man røyker? Ser for meg å saltet fisken bare noen timer
  18. Er crispi skarven jeg har ønske om å kjøpe men er usikker på om de har gått ut av produksjon? Finner ikke min størrelse noe sted
  19. Hei! Jeg har hatt noen Alfa fjellstøvler i lær i mange år som jeg har vært veldig fornøyd med. De har nå imidlertid gjort jobben og jeg begynner å slite veldig med føttene når jeg går med de. Jeg sliter generelt mye med føttene da jeg er plattfot og kælvbeint. Får derfor lett smerter under foten, i hælen og på innsiden av foten. Trenger derfor gode sko med god demping og støtte. Jeg liker lærsko som er halvhøye dvs litt over ankel og ikke disse høye jaktstøvlene. Er det noen som har tips? Sett litt på disse crispi skoene.
  20. Men hvor mange snøplugger bør man egentlig ha?
  21. Andso89

    Snøplugger

    Hei! Har kjøpt meg helsport fjellheimen xtreme 3 men har aldri sovet i telt på vinteren. Tenker det kan være greit med snøplugger. Sett litt på helsport sine som de har i 30 og 50 cm. Det er 8 i antallet. Holder dette (bardunerer selvfølgelig med ski, staver og evt binder i trær osv i tillegg). Hvilken str ville dere valgt? Er det evt andre produsenter som har gode plugger? PS! Jeg gidder ikke lage egne av eks veipinner som jeg har sett noen foreslå.
  22. Men vil man kunne holde varmen i fotposer over skisko? Skisko er jo i utgangspunktet kalde og er ikke plass til tjukke ullsokker. Vil fotposer gjøre det noe spesielt varmere?
  23. Hva gjør folk på isfisketur for å holde varmen på beina når man har gått på ski til vannet? Tidligere har jeg hatt med ekstra sko evt fryst som faen i skiskoa men å bytte sko på is med masse overvann er også en utfordring. Vil man holde varmen og være tørr ved evt å bruke skoposene til helsport (bivy shoes) el.? Spørsmålet er selvfølgelig relevant for å holde varmen under rast i fjellet uten å isfiske også
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.