Jump to content
IGNORED

Fjelltur i nærheten av Kristiansand


FjellKay
 Share

Recommended Posts

Hei!

Undertegnede er opprinnelig vestlending som nå har forvillet seg sørover til Kristiansand, rettere sagt Søgne. Jeg må innrømme at det å "gi slipp" på naturen, især fjellene og toppturene man har "like utenfor stuevinduet", stikker noe, men er samtidig åpen for at det kan være flotte topp- og fjellturer i nærheten her også.

I den anledning forsøker jeg meg her. Er det noen som har tur(er) å anbefale, som er maksimalt 1 - 1,5t kjøring unna Søgne/Kristiansand, og som i stor grad kan kalles fjellturer? Jeg ser at mange (de fleste?) av turene som dukker opp ved hjelp av googling og diverse tursider, i hovedsak er turer i skog. Det blir mange av disse også, men jeg kjenner et indre behov for å ha tilgang til noe som kan minne om fjell, vidde og topper, helst så nært som mulig. Iom at det er mer forblåst her nede i sør, så må man gjerne ikke like høyt som på vestlandet for å finne viddelignende områder eller fjelltopper. Det er derfor ikke kjempeviktig at det er 1000 meter +, men at man kan vandre i områder hvor man får terreng som er "over tregrensen"-aktig.

Ellers er jeg i aller høyeste grad interessert i generelle turtips her i området, da av typen hvor man vandrer på sti eller i kupert terreng. Traktorveier og den slags er ikke spesielt interessant, med mindre det er for å transportere seg til flottere områder. Tenk vandring, overnatting i telt etc. Gjerne perler av noen daler, vann, elver og lignende. Og gjerne litt "bortgjemt", altså ikke i områder hvor man risikerer å gå i tog.

 

Link to comment
Share on other sites

Hei Fjellkay

Om du kan kjøre 2-2,5 timer fra Søgne så finner du masse flott «fjellterreng «, opp Setesdalen, byggland og oppover på begge sider, hægebostad med eiken, hekkfjell, eikerapen skisenter er ett godt utgangspunkt og er ca 1,5 time unna. Om du kjører ut med Flekkefjord vestover mot Sokendal kommer du til fjell og fjorder som går stupbratte fra sjø   Mot fjell. 
For å komme over tregrensen må en fort ett par timer nordover. 
 

latitude ( fra Søgne)

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy