Jump to content
IGNORED

Tur Nord Rogaland


can
 Share

Recommended Posts

Nokon som har tips og komma med her? Tenker helst vår og haust, sommar blir det vel helst til fjells. Held til på Karmøy men er mobil.

Er kortare overnattingsturer enten under open himmel eller telt, kan vera fint her allerede i mars. Har ein ally kano og som desverre ikkje har vore brukt så mykje, takknemlig for tips.

Link to comment
Share on other sites

Er fra Haugalandet selv, men ikke bodd der på over 20 år. Så har ikke ikke vært på tur der på lenge. Traska mye i min ungdom enten om det var på jakt eller med speideren. Tror det er bedre løypenett og mer folk på tur nå enn på 90 tallet.

Følgende tips til både korte og lengre turer, som du bør oppleve.

Det er fint turterreng på Karmøy og det er mulig å gå Karmøy på langs. Tror det er rundt 2 - 3 mil en vei (nå ble det heller ikke noe av den veien de ville bygge :-))

Sandbekken og Storavatnet i Tysvær kommune. Har padlet der som guttunge og er en perle. Ser ikke ut som det er bygget noe der de siste 20 årene. Godt med fisk iallefall på 90 tallet. Kano er tingen i dette område.

Aksdalsvatnet er stort fint vann for fisking og kano. Sør er det mange fine holmer som kan campes på. Her har det blitt tatt skikkelig storørret før, usikker på hvordan bestanden er nå. Du må sjekke opp med Tysvær kommune om restriksjoner for fiske og kano. Er reserve reservoar for drikkevann

Lammanuten i Tysvær om du er jakt etter en skikkelig søndagstur (kan være snø her i april/mai om du er uheldig). Bør også være mulighet til å ta med telt og finne en god teltplass. Denne turen bør oppleves på våren når det fortsatt er snø på høyeste toppene.

Vikedalsfjellene om du skal på helgetur. Mye fine områder her (styr unna i hjortejakta)

Olalia fra Ølen, er fint for middels til mer krevende fjellturer og kan være fint utgangspunkt for lengre fjelltur til Etne, Sauda osv.

Åkrafjorden begge sider om du er jakt etter tur til være alene og som krever mye.

Alt dette er innen en rekkevidde med bil fra Karmøy på 1 - 2 timer.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Tenkte eg skulle sjå meir på dette her no, men her har det forsvunne eit innlegg siå sist det var to svar, men takk til deg dompappen iverfall. Men kanskje Bjarne HS har sine grunnar og det må han ha lov til. Eg har vel ikkje alltid praktisert heilt sporlaus ferdsel.

Edited by can
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy