Jump to content
IGNORED

Hvor lange Ousland?


Skidøl
 Share

Recommended Posts

Hei.

Jeg står i ferd med å kjøpe nye fjellski, og noe av det første de skal brukes til er å gå over Svalbard på en organisert tur nå til våren. Jeg er ikke noe utforkjøringsfantom, og tror ikke jeg kommer til å bli det heller. Det blir nok "langrennsegenskapene" som veier tyngst, og for meg ser derfor Åsnes Ousland ut som et bra valg.

Nå er jeg veldig i stuss med tanke på lengde. Jeg er 1,86 og på åtti- og nittitallet gikk jeg mye på langrennsski på 210. Jeg kjørte ned fjellsider på dem også uten at det var noe problem å få svingt. Vekta påkledd med sko/støvler ligger nå rundt 85-86 kilo. Da jeg var i en butikk her i Kristiansand prøvde de et par Ousland på to meters lengde i "klemmeapparatet, og det var ikke rare smørelomma igjen når de ble satt under trykk som tilsvarte min vekt. 210 hadde de ikke i butikken.

Jeg lurer altså veldig på om jeg skal ha 210 i stedet for 200, slik at jeg får ei ski som ikke subber vekk smurninga, og som bærer best mulig. Frykten er jo at den blir for stiv til at jeg får tråkka den ned hvis jeg ikke bærer tung sekk. Det vil i tilfelle være sykt irriterende. Mulig den vil få feste uansett med kortfell. Jeg kan ikke komme på at jeg noen gang har gått på ski under 205. Er det noen som har relevante sammenligningserfaringer?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy