Gå til innhold
  • Bli medlem
IGNORED

Strandvandring 2021 - Fra Orre til Refsnes.


Anbefalte innlegg

På tur med folk fra Klepp Frivilligsentral

Det var en god gjeng fra Klepp Frivilligsentral som gjorde seg klar til fjerde og siste del av forberedelsene til «Strandvandring 2021». Et tiltak fra flere kommuner ved Friviligsentralene for å få folk ut på tur. Tiltaket er ment som et tilbud til de som ikke så ofte har på tursko, og som muligens synes det er vanskelig å finne fram på egen hånd. Her kan Frivilligsentralen hjelpe.

Klepp Frivilligsentral skal ha ansvaret for den delen av «Strandvandring 2021» som går i Klepp. Etter 3 tidligere turer så gjenstår nå bare den siste biten. Fra Orre til kommunegrensen ved Refsnes. Det varen blid og opplagt gjeng som kom sammen på parkeringsplassen ved Friluftshuset på Orre. Her hadde forrige tur endt ut, og vi hadde besluttet å starte der vi avsluttet.

Sist vi gikk, hadde vi kuling i ryggen, men sol. Denne gangen hadde vi en bris i mot, men fortsatt sol. Det var kaldt på morgenen, men ble varmere utover dagen. Heldigvis var det tørt i bakken. Vi gikk på innsiden av sanddynene mot Orreelva. Samme vei som sist bare i motsatt retning. Denne gang uten sand i øynene. Det er omtrent to kilometer fra Friluftshuser til brua over elva. Vi følte vel at hele turen ville bli ganske lang, lengre enn det vi hadde «planlagt», om denne delen blir med i «Strandvandring 2021». Det bær være mulig å få til parkering ved brua.

Fra brua går det gardsvei vestover mot stranden. Det siste stykket over et jorde og over en kanal – på gangsteiner. Helt greit å finne fram. Over kanalen og et stykke mot stranden skilte gjengen lag. Noen av oss fulgte en tydelig sti sørover mot Krosstangen, men andre valgte å gå ut på stranden å følge denne mot sør. Fra Krosstangen forbi Gjerdestangen og til Haugatangen går det traktorvei, og det er steinstrand, bare avbrutt av plasser for båtopptrekk. Spillene stå forsatt som rustne påler, og viste at det var mange år siden det var brukt båt her fra.

Vi måtte også over noen strekk med utmark, men gjerdeklyverene viste hvor vi skulle. Det er uansett ikke mulig å ta feil av veien, med nordsjøen bare et steinkast vekke. I nordre enden av Skeievika har noen satt opp gjerde, og der fant vi ly for vinden. For oss var dette en passe plass for kaffekoppen. Og en liten prat – selvsagt. Fra Skeievika til Skeiestranda er ikke mange meter, og stien ute på den gamle flystripa er flat. Det gikk fort bort til kanten av Refsnesstranden – og kommunegrensen. Det er meningen at Klepp Frivilligsentrals del av «Strandvandring 2021» skal ende ut her, men vi hadde bilene i andre enden av Refsnesstranden.

Vi hadde derfor en kilometer å gå før vi nådde bilene. En kjekk tur, gjennom et spennende terreng, med nordsjøen som nabo. Vi hadde brukt omtrent 3 1/2 time og gått omtrent ni kilometer. En tur i godt vær med flott følge.

P4267475.JPG

P4267479.JPG

P4267481.JPG

P4267482.JPG

P4267491.JPG

P4267496.JPG

P4267497.JPG

P4267502.JPG

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.