Gå til innhold
  • Bli medlem

Anbefalte innlegg

Skrevet (endret)

Det blir som å ha bål inne i lavvoen, bare mer kontrollert. Røykåpningen må altså være åpen. Med lukket ovn og piperør unngår man røykproblemer. Jeg har en slik "rundbrenner" som du viser til, og synes den fungerer glimrende i stedet for vanlig bål. Lettere å frakte med seg enn en ovn også. I min minste lavvo (Tentipi Olivin) bruker jeg bare en Solo Stove Titan. :)

Endret av Hege P.
Skrevet (endret)

Jeg har brukt en slik ganske mye for jeg byttet ut til ovn. (Jeg har Helsports ovn.)

Vektforskjellen er betydelig, men du får titanovner som veier knapt 2 kg (Helsport sin veier 13).

Tips til bruk av brenneren er å alltid ha en kjele vann tilgjengelig som du kan sette på toppen om du får litt høye flammer. For å unngå høye flammer er det lurt å bruke store kubber. Masse småkvist f.eks lager høye flammer. Bruk dette helst kun under litt større kubber for å få fyr. Ettersom denne er uten pipe så blir all røyken inne til å begynne med. Ovn har pipe som sender røyken ut. 


Så det er ingen fasit, men kommer an på bruken. Jeg drar ikke med Helsport-ovnen på langtur for å si det sånn, men synes at den har såpass mange fordeler at den f.eks har blitt prioritert på turer ala dette: 
 

 

Endret av Espen Ørud
  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.