Jump to content

Høstsovepose


Recommended Posts

Tenker at @a_aakan ha rett i at Solitaire 500 kanskje ikke er varm nok til oktober på høyfjellet (-2 og -9). Ikke varm av meg og heller i kald, men tynn og skranglete. I såfall ute etter en dunpose jeg trolig ikke kan ta meg råd til. Andre lure tiltak? Har gode underlag. 

 

Link to comment
Share on other sites

Annonse
2 timer siden, Fotogubbe skrev:

Andre lure tiltak?

Lur og lur... :huh: Forslaget om ekstra godt ullundertøy forsterket med dunplagg kan jo funke - og det kan jo gi et bidrag om det er kaldt mer enn bare nattestid. Flerbruk er alltid kjekt fra et vektperspektiv. Faren er at klærne kan bli fuktige, og da er de ikke så koselige når de kommer ut av posen.

Ellers kan du jo kjøpe en rimelig og ganske lett sommerpose, med Tcomf i området 5-10°C, og ta den med for bruke den utenpå eller inni Solitairen om værmeldingen tilsier det. Et kjapt søk gir 5 kandidater under 1600,- og under 700 gram: https://www.prisjakt.no/category.php?k=s343079785&catId=909&sort=price_include_shipping&direction=asc. Kan sikkert finne enda rimeligere i samme sjiktet også, spesielt når sommeren er på hell. Med en slik løsning har du pose for sommer i lavlandet også :)

Link to comment
Share on other sites

Siden du spør etter andre lure tiltak enn å kjøpe ny dunpose (kanskje du har en Fjellduk allerede også).  

Jeg har en ME helium 400 pose som har komfortemp på +3 for damer som jeg bruker sammen med Fjellduken Hunter på høst og vinter (før kulda er virkelig kommet til Sør-Varanger). -11 er den laveste temperaturen jeg har brukt den løsninga på. Ligger på Exped downmat 9 og sover godt med ullundertøy og lue på. 

Ulempen er at Fjellduken veier 1,5 kg, men volummessig tar det mindre plass enn tykkposen min (Helsport Rago) og Fjellduken syns jeg er fin å ha ellers på tur også. I forhold til fukt har jeg bare brukt denne løsninga på turer med en eller to overnattinger så har ikke merket noe til det på tur. 

Link to comment
Share on other sites

Takk @GunsanHar ikke Fjellduk. Tenker å prøve med gode underlag, lett påkledning og lue. Blir det kaldt og oktober blir en måned jeg ligger ute en del, er kanskje denne noe? https://www.thermarest.com/oberon Leser at flere synes Helium 800 er bra, men den har bare -4 (T-comfort) Tør ikke satse på T-limit.

Har svidd av nok penger for i år og neste år og året etter der igjen... :)

Edited by Fotogubbe
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Har bestemt meg for å bruke en 500/600 grams dunpose med varmeflaske (Nalgene 1.0 liter), siden flere her på forumet anbefaler dette. Tenker å ta med termos så jeg kan bytte ut vannet i løpet av natten ved ev. behov. Håper på å sove natten gjennom ved T-limit og ev- tøye denne noe (T-limit -9). Bruk er høst og senhøst, første tur i oktober i år. Har fra før av gode underlag, bruker ullundertøy, ullsokker og lue, samt tynn fleece ved behov. Masse mat og lett trim før sengetid.

Prøver meg frem med en del netter før jeg vurderer andre løsninger. Ligger gjerne ute så sent ut på høsten jeg kan, og trolig kan det bli noen for kalde netter. En tynn fiberpose kan vurderes som dyne over dunposen. Sitter langt inne å kjøpe en dunpose dedikert for vinterbruk til mitt bruk.

Blir helt sikkert prøving og feiling. Tar i mot alle tips og råd. For jævlig å ha nytt og ubrukt utstyr bare liggende å samle støv.

Edited by Fotogubbe
Nytt avsnitt
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy