Jump to content

Ajungilak Beito


Recommended Posts

Fant plutselig denne fleece-lineren som jeg kjøpte på 70% salg på Sportshuset for mange mange år siden. Jeg har brukt den litt som lakenpose en sommer for mange år siden men dukket plutselig frem fra glemselen. Tenkte kanskje å ha den i bakhånd om MH Lamina Blaze blir for kjølig i hengekøya. Det er -24 her nå, og Blaze har oppgitt "t-limit" (har forstått dette ikke er helt riktig) til -26, men kjenner jeg har mine tvil. 

Er det noen som har en tilsvarende pose? Har dere prøvd den i kaldt vintervær? Hvor mange grader tror dere jeg kan senke komforttemperaturen til? images.jpeg.c45fe66605bb57aec9ab8294d702ba83.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Jeg har en sånn men den har bare blitt brukt et par ganger fordi den er for kort.. Man bør kunne legge på i alle fall fem grader, men om det er i køye med dårlig isolering nedenfra, så vil det vel ikke hjelpe stort. Man ligger alle lagene flate mot duken. Får sikkert mye mer effekt om man skjærer den opp og henger den utenpå køya :)

Link to comment
Share on other sites

Nei bunnisoleringa må være på plass uansett tenker jeg, for at soveposen skal kunne rekke ned mot T-limit på -26°C. 

Tror du isolasjon nedenfra vil være "begrensende faktor" uansett? Slik at det ikke er noe poeng å bruke innerpose? Som sagt vil jo soveposen i seg selv kunne gå ned mot -26°C så da er det kanskje liggeunderlagene som begrenser dette?

 

Link to comment
Share on other sites

Ja, jeg tenkte ikke å fjerne underlaget. Det var bare en tanke som slo meg at den kunne brukes utenpå.. problemet med køye når man bruker underlag inni, er at soveposen gjerne blir trykt flat mot duken på køya på sidene (gjerne ved skuldre og hofter). Da mister den isolasjonsevnen. Et ekstra lag inni vil ikke gi så veldig mye ekstra isolering hvis dette laget også trykkes flatt mellom duken og deg. Da får man mer isolasjon hvis dette laget henger utenpå køya.

Men bevares, alt hjelper jo.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy