Gå til innhold
  • Bli medlem

Anbefalte innlegg

Skrevet

Fikk smake røkt Harr for første gang i helgen, fikk Harr selv også og vurderer å skaffe røykeovn. Antar  det finnes endel typer og merker her og så alt annet? Så, hva anbefales? :) 

Annonse
Skrevet

Hva slags røykeovn man trenger kommer jo an på om man vil kald eller varmrøyke :)
Aburøyken og tilsvarende varmrøyker fisken med veldig høy temp og gir veldig konsentrert
røyk. Man burde egentlig klare å legge hånda på lokket på Aburøykern om man ikke vil
ha veldig varmebehandlet fisk. Og da fungerer ikke spritbrennerne som følger med.
For å få best mulig resultat så bør det være litt størrelse på røykovner.
Men til turbruk så er Abu og tilsvarende eneste alternativ :)

  • Liker 2
Skrevet

Skal du ha til tur eller hjemmebruk?

Til tur er det gjerne varmrøyking som gjelder. Her er ABU-røyken helt kurant. Sikkert de fleste andre også, men sjekk evt vekt.

 

Til hjemmebruk har jeg et jeg kan sette varme i og varmrøyke eller kaldrøyke uten varmekilder. Her røyker jeg alt fra torsk og kveite til laks, reinsdyr, hjerter, rype, ost og bacon. Dette er en litt annen idrett enn turrøyking, men anbefaler å sette seg inn i dette om man setter pris på å videreforedle råvarer man skaffer selv...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.