Jump to content

Liggeunderlag - hva skal jeg velge?


Recommended Posts

Jeg har en sønn på 1,5 år og vi har så smått begynt med å sove noen netter i telt i nærområdet. Til min glede har det vært stor suksess! Alle turene til nå har jeg på forhånd satt opp (det eldgamle og tunge) teltet, og bært inn litt utstyr. Nå har jeg kjøpt nytt lett telt og ny bæremeis for å gjøre det mulig å ta en «skikkelig» tur, selv om jeg tenker at vi begynner i det små hva distanse angår. For å øke komforten ønsker jeg å investere i et skikkelig liggeunderlag og det er her jeg ber om hjelp fra erfarne fjellfolk.

Det jeg tenker er at vekt ikke er så viktig siden turene blir korte, men pakkvolum er jeg mer opptatt av.

Har selv tenkt at Exped Synmat HL Duo winter LW vil være greit siden vi da kan ligge på samme begge to. Jeg er 186cm så tenker det bør være LW. Men vil det være like greit å droppe hyperlight for å heller få det mer slitesterkt? 

Hva tenker folket? 

Link to comment
Share on other sites

Annonse
Guest Mareng

Mine sover fint på Ajungilak Bamse. Sklisikkert som bare julig, og komfortabelt nok for unger, inntil videre ihvertfall.

Jeg har ikke hatt problemer med slitestyrken på mine exped UL underlag,  har aldri punktert i felten, er det samme materiale som hyperlite? Det blir lett hull av treflis fra plankegulv har jeg opplevd, men lett som bare søren å tette med limen som følger med (når du finner hullet). Bruker du det bare inni teltet og ikke går med sko skal det ikke bli hull.

Personlig synes jeg M underlagene er alt for smale, og jeg er 170 høy. Jeg må ha MW eller LW. Gå for LW!

Underlaget du foreslår er ikke isolert i endekanaleme, bare så du er obs på det hvis du skal ligge med armene på endekanalene en kald vinternatt. Jeg synes det virker som en god idè å ligge sammen på samme underlaget med så små barn, men jeg vet ikke om det er det som gir best søvn, det vet nok du best ;) 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy