Gå til innhold
  • Bli medlem

Anbefalte innlegg

Skrevet (endret)

Sitter og leser meg grønn og gal når jeg er hjemme, og fantaserer om å bli litt bedre på å lage mat på tur.

På soloturer på vinteren er det mindre pakking som gjelder, trangia setttet med nova brennern blir hjemme, og jeg er jeg superfornøyd med kjapp snøsmelting og enkel matlaging.

På "familieturer" så ønsker jeg å bli litt mer allsidig i matveien, og ønsker dermed å kunne bli bedre på selve kokkeleringen. 

En ting jeg har kikket etter et bensinbrennere som f.eks. MSR Dragonfly, som skal være bra mtp regulering på lav flamme/varme.

En annen ting jeg har kikket litt etter et kokekar med god varmefordeling.

Og jeg har nå begynt å kikke på "Simmer plater" for god varmefordeling. Er det noen som bruker slike og kan skrive noe om fordeler/ulemper? Støpejernsplare for magsinering av varme, eller tynnere/lettere plate som fungerer dom "flamme/varme spreder"? Hva fungerer bra?

41qGQVvkg0L._SY400_.jpg

71EyyVqxXVL._SL1500_.jpg

Endret av Terka
Annonse
Skrevet

Trangia'n fungerer bra med Nova'n, Nova'n funger dålig uten Trangia'n. 😉

(Til matlaging altså...  rett på snøen i forteltet for oppvarming fungerer den supert også uten trangia settet.)

 

20170222_171626.jpg

Skrevet

@a_aa, synes videoen viser prinsippet greit, men som "forskning" holder den ikke helt mål.

- Pannekake nr 2 så ut til å bli stekt over kortere tid -> Kan være en faktor som påvirker at den er mindre svidd.

-Pannekake nr 2 ble stekt på en panne som hadde vært varm en stund --> Pannen har fått tid til litt bedre varmefordeling og kan dermed steke litt jevnere. (Litt som at vaffel nr 2 og 3 blir bedre stekt en vaffel nr 1 i et vaffeljern.)

Men fin video likevel som viser både prinsippet og at ting kan gjøres enkelt. 😊

@Elisabethsk,så bra! (Håper jeg da.. 😂) Hadde selv en Bel Canto periode en stund tilbake, kanskje på tide å grave frem den musikken igjen. 😁

  • Liker 1
Skrevet

Ikke akkurat rakettforskning dette heller, men jeg har brukt å legge et blikklokk fra en hermetikkboks på brenneren når jeg skal lage mat på en Rogers M 1950.

Denne primusen har i grunnen fått stå i skapet siste 20 år!

dsk

  • Liker 1
Skrevet

Om dette skal gjøres inni telt, så pass bare på økt fare for CO når det fyres med lav flamme eller varmeveksler. Ute spiller det ingen rolle..

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.