Jump to content

Lime/tape evazote?


Recommended Posts

Jeg har anskaffet to 10 mm tykke plater av Evazote (1m x 2m) som jeg tenkte å bruke som isolerende gulv i teltet. Jeg skulle gjerne limt eller tapet dem sammen til en sammenhengende plate før jeg formskjærer dem. Er det noen her inne som har gjort dette med god erfaring? Brukte dere i så fall lim eller tape?

Platene skal jo ligge kant i kant, så jeg hadde i utgangspunktet tenkt å satse på gaffatape. Men så fikk jeg akkurat overlevert en tube neopren-lim som kanskje kunne vært aktuell å bruke. Noen som har erfaring med neopren-lim? Kan den brukes sammen med eks et tynt tøystykke som armering over og under skjøten i stedet for gaffa? Er redd det kanskje vil bli mer klin med lim enn med tape.

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Ang lim så har jeg ikke peiling.

Men når det gjelder teip ville jeg forsøkt slik teip man bruker på bygg til å lappe sammen plast og vindsperre. DAFA tror jeg er ett merke, og den er armert med tynne tråder. Den er så sterk at om du klistrer den til en planke river du med deler av treverket om du river løs teipen igjen.

Den har slik folie som du må ta av, så det er genialt å ha litt liggende i sekken til å reparere ting. Den tåler frost, og er mange titalls ganger bedre og kraftigere enn gaffateip.

Link to comment
Share on other sites

Ikke limt Evazote men en del Minicel. Mye det samme. Det jeg har best erfaring med er vannfast kontaktlim. Sist brukte jeg Bostik A3 og det ser ut til å funke bra. Casco S9 Super er ikke duganes når det blir vått.

Jeg hadde styrt unna neoprenlimet om det er den tykke sorte guffe typen. Vanskelig å få tynt nok utover er mitt intrykk av det.

Med en skikkelig gaffa eller spinnakertape ryker skummet før tapen går i limfugen så det er nok det enkleste og beste alternativet.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Det ble gaffatape på meg. Kikket litt på vindsperretape også, men fant ut at meterprisen var noe høy i forhold til mitt behov.

Jeg og turkameraten min var på fem dagers tur i Femundsmarka forrige uke og det isolerte gulvet i teltet svarte absolutt til forventningene. Det ble enda større pakkevolum på teltet enn jeg hadde forestilt meg, men heldigvis var sleden lang nok.

Neste prosjekt blir å lage stor pakkpose til teltet.

DSC_1105red.jpg.f4d50f6343acea0fd91f7db58de4be4f.jpg

 

DSC_1101red.jpg.a3f22fa2beaff934d1157c16e35c809a.jpg

 

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy