Jump to content

Isfiske ved overvann på isen


Kjell Iver

Recommended Posts

Har denne påsken virkelig slitt med å få fisk på isen. Grunnen tror jeg er overvann på isen. Det er hele 20-25 cm overvann - og selv etter 3 dager fosser vannet ned i hullene jeg har borret. Har fått en liten ørret, men på langt nær hatt det fisket jeg har vært vant med. Isen er en meter tykk.

 

Det kan nå virke som at det området jeg har fisker begynner å flyte litt opp - forhold til resten av isen på vannet - noen som har erfart det?

 

Lønner det seg å sette dypt under slike forhold eller er det generellt umulig å få fisk ved mye overvann?

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Har også hatt problemer med dette for et par tre år tilbake. Tjukk is, overvann og masse snø oppå det igjen. Ble ingen fangst, og dette er på et vann med både røye og ørret, og det er ikke akkurat manko på fisk i dette vannet.

 

Det jeg tror skjer er følgende; man borer hull, gjerne flere rundt omkring der man sitter. Overvannet kommer naturlig nok ned i hullene, hvor det blander seg med resten av vannet i innsjøen. Jeg tror (uten å vite) at det er denne blandingen av vann (kanskje det har noe å gjøre med temperaturforskjellene) som er uheldig for isfiskeren, og det ligger i sakens natur at det er fint lite å få gjort med problemet. Det eneste "svaret" er da å fiske på så dypt område som mulig sidne det tar lengre tid for overvannet å blande seg med vannet som er dypere i innsjøen (og sikkert ikke like mye utblanding heller). Tenk på hva som skjer når ei elv munner ut i saltvann ;) Tror det er mye av det samme som skjer her.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy