Gå til innhold
Bergenser

Nybegynner søker telt, sovepose og div

Anbefalte innlegg

Heisann!

 

Har i flere år tenkt på å få meg litt mer tur-gåing enn dagsturer. Er lærling, så økonomien er ikke verdens beste. Har ikke kjempehast med å handle utstyr, kan gjerne vente litt på evt gode tilbud.

 

Turene blir nok ikke lengre enn ett par, tre dager. Tenker fredag til søndag blir det lengste jeg kommer til å være ute, iallefall det som er planen nå :)

Er ikke noe glad i vinter/snø, så ett telt som er beregnet til vår/sommer/høst er nok. Har kjøpt katten i sekken før på ting, så vet av erfaring at kjøper jeg noe av råtten kvalitet, så blir det ikke brukt mer enn en gang. Bor i Bergen, så klimaet er generelt fuktig.

 

Har sett litt på Skjult lenke - logg inn for å se den, som XXL har til 2999,-, og Skjult lenke - logg inn for å se den til 2499,-. Noe i den duren, 3000 er maks av det jeg har lyst/råd å betale for telt i denne omgang. Gjerne mindre.  Trenger jo sovepose og liggeunderlag i tillegg. Er det stort sett god kvalitet på det, slik at jeg ikke "kan" kjøpe feil, eller noen som har gode tips?

 

Kunne gått for 1manns telt, men i og med at hunden blir (foreløpig eneste) turvenn i teltet, så har jeg lyst på litt ekstra plass. Stor fordel om teltet er relativt kjapt å sette opp, og innsiden ikke blir dørgandes vått under oppsetting.

 

På forhånd takk :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Noe som jeg mener er sentralt er å bestemme seg for om hunden skal være inni teltet eller ligge i fortelt. For meg ble det avgjørende da jeg valgte både sommertelt og vintertelt til bruk under normale forhold.

 

Jeg ønsker ikke å ha hunden i innertelt. Grunnen er at jeg får søvnen ødelagt av knuffing, snorking og hver gang han bytter plass/flytter seg. Våt hund i telt har jeg også prøvd, ikke noe særlig. En annen ting er at jeg ikke ønsker å lage min mat rett foran snuta på hunden. Det kan også bli vel trangt i små fortelt til hund, utstyr og matlaging. 

Fordelen for min del ved å ha hund i fortelt er at han da styrer tisse/bæsje turer selv siden han vet hvor han skal legge seg etter på. På sommeren kan ha velge om han vil legge seg tilbake i teltet eller ute. Han ligger lenket til f.eks. et tre/stein på utsiden. Han kan da også drikke når han vil. Jeg registrer at andre har hunden med seg inn i teltet. De må da blant annet ta grep i forhold til oppblåsbare underlag og skarpe klør/punktering, samt inn- og utslipp under alle forhold.

 

Derfor har jeg valgt telt med to fortelt/innganger.(Scarp2) Jeg bærer heller litt ekstra vekt mot mer plass og praktiske løsninger. (315usd=1845kok)

Skjult lenke - logg inn for å se den

Skjult lenke - logg inn for å se den

 

Det finner flere gode telt med to innganger/fortelt, blant annet noen amerikanske modeller der man setter opp innerteltet først. Kanskje litt upraktisk i Bergens område;-).

 

En annen ting er om valg av type teltduk kan bli aktuelt for deg. En tynn/superlight ytterduk vil trolig være mer sårbar for hundens klør. Velger du telt med kraftigere ytterduk er det litt tryggere, men vekta går opp. Jeg har ingen hoppende, tyggende utbryterkonge i min hund, derfor tok jeg sjansen på et telt med tynn ytterduk til sommerbruk.

 

Så hvis du kan si noe om hvor du ønsker hunden, så er det litt lettere å anbefale telt.

 

Når det er sagt kan kanskje en kombinasjon av disse to produktene være interessant?

Skjult lenke - logg inn for å se den

Skjult lenke - logg inn for å se den

 

Da øker vekten, men da får man også et praktisk uteareal. Skal du under tregrensa, kan du droppe ekstra stenger/plugger til tarpen. Det lager du selv av naturens råvarer. Da har du en flott kombo på litt over 2kg.

 

Nikke

 

 

 

Nikke.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takk for svar, Nikke.

 

Jeg ser gjerne at hunden sover inne i teltet. Ikke våkner jeg av at den flytter på seg, ei spiser den opp teltet. Stille og rolig når den er inne. Ser situasjonen du nevner med våt hund, samt matlaging, men det får jeg bare jobbe meg rundt.

 

Den kombinasjonen med Ringstind2 og Nordmarka Tarp, frister litt. Liker tanken på å sitte under der og drikke morgenkaffen, mens vestlandsregnet høljer på ;)

 

Du sier at du gjerne bærer litt ekstra vekt, for litt mer plass. Med tanke på at jeg ikke skal på lange turer, så er jeg ikke fremmed for det heller.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

jeg har akkurtt kjøpt meg ett telt selv og er også nybegynner :) jeg kjøpte meg ett helsport nordmarka 2 telt til halve prisen ;) de selges på hal pris på xxl om tiden :) vanligvis koster de 1000 kr :)anbefales veldig det er ett utrolig fint telt med innertelt også :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av Familienoss
   Noen som kan tipse meg om ett telt som er kjapt å sette opp. Tenker da på ett som fungere fint for en natt eller tre på små turer 
  • Av gramjeger
   Selger min 3F UL LanShan2. Ikke alle forsår at man ikke kan ha for mange telt, så for å teste ut nye telt selger jeg et telt jeg er meget fornøgd med ...
   Skjult lenke - logg inn for å se den
  • Av Nisset
   Jeg er en student på mitt siste i Tromsø og har nylig blitt interisert i friluftsliv. Jeg vil derfor bruke dette året til å utforske naturen rundt meg.
   Jeg ser etter et tomannstelt som kan brukes store deler av året. Helst noe som kan brukes til og med Oktober eller lengre.
    
   Har dere noen råd til hvilket telt jeg burde kjøpe? 
   Jeg er ute etter noe billig, ett best mulig telt for 3000-4000 kr da jeg er helt nybegynner og ikke vet om dette er noe jeg kommer til å fortsette med.  
  • Av Anders P
   Hei. 
   Her om sommeren har eg hatt nokon teltturer inne i Oslomarka. Her er det mange trær, ganske varmt og relativt lite vind. I den samanheng lurte eg på om det kunne vere på sin plass å ha eit lett sommertelt med berre ein duk ? Har folk prøvd dette ? Blei det veldig mykje fukt inne i teltet ? 
    
   Eg lurte også om folk har erfaring med dette Black Diamond teltet ? 
    
   Skjult lenke - logg inn for å se den
    
   Å ha eit telt som berre veg 725 gram pluss gåstaver høyres svært forlokkande ut. 
   Kva trur folk ? 
    
    
  • Av Barlind
   Hei!!
   Jeg ønsker å selge mitt favoritt-telt of all times. 
   Kort historie, jeg ble syk. Teltet er helt nytt og bare åpnet for å sjekke at alle parter er på plass. 
    
   Kjøpepris: 8999
   Pris(teltet er ubrukt): 7000,-
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Skitt Fiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.