Gå til innhold
  • Bli medlem

Ei uke i Gausdal Vestfjell


Phaser

Anbefalte innlegg

Da var årets ferietur over. I år gikk turen til Gausdal Vestfjell. Vi hadde funnet ei Seter til leie på finn.no (http://www.finn.no/r...831&type=ADVERT)

Vi pakket bilen og gjorde klart det meste på lørdag. På søndag kjørte vi oppover fra Brandbu med 2 små barn og masse oppakning og noe nytt fiskeutstyr. Da det er veldig dårlig vei en strekning langs randsfjorden kjørte vi om gjøvik og snertingdalen. Det var mange fine plasser oppi her også. Så i nord Torpa kjørte vi litt feil og tok en bomvei over fjellet istedenfor Synnfjellveien som vi hadde tenkt. Dette ble en bonus. Veien gikk lenger vest,her var det ett trivelig setermiljø og ikke noe kommersielt som over synnfjellet. Det ble noen mil ekstra men det var verdt det. Etterhvert kom vi opp på Værskei og fikk hentet nøkkelen. Kjørte så ned igjen til setra. Her var det kjempekoselig. Ei stor hytte med masse sjarm. Den bar preg av manglende vedlikehold og noe som ikke var helt ferdig. Men alt i alt en veldig koselig plass. Først låste vi oss inn og tok en kjapp runde inne. Så var det å lokalisere utedo. For å komme til den måtte man gå igjennom hele låven med de gamle båsene og lufteglugger i veggene, Spennende for 4åringen :) . Og utedo da Enda mer spennende. Inne i huset var det 4 soverom og med sofaer og alle sengeplasser tror jeg det skulle være mulig å klemme inn 16 personer her uten at noen behøver å sove på gulvet. Svartovn med komfyr og gass bluss på kjøkenet. Åpen peis og ovn i stua. I dag ble det lettvinn middag med Hermetikk og flatbrød. Vann renner i en bekk rett ved siden av hytta. Så var det klart for første natta. Jakob 1,5år sovnet greit i dobbeltsenga vår og Thiril fikk eget soverom i 2etg. Hun også sovnet og sov godt hele natta. Så kunne vi site å kose oss med fyr på peisen og planlegge turens første fisketur.

Dagen etter gikk turen til Heimtjernet. En tur på litt over en km i tungt myrterreng, Jakob sitter i meis så det går bra for han. Men Thiril syns nok ikke dette var dagen for å traske å gå så langt. Det endte med mye bæring men vi kom fram til slutt. Tok sjangsen på ett lite bål etter alt regnet så vi fikk oss en kopp kakao. Det blåste en del så det ble ikke så mye insketer som jo er bra. Men fisken uteble den også. Turen ned igjen gikk omtrent på samme vis men litt lettere. Stien var veldig utydelig enkelte steder så vi havnet ett litt annet sted enn vi gikk opp men bommet ikke med mer enn 50m så det er godkjent.

Tirsdag har Jakob nesten 40 i feber og han og mor blir på hytta mens bestefar som også har kommet oppover, jeg og thiril prøver oss på fisking i Valdrestjern. Her var det bare ett par hundre meter å gå og en fin plass å holde til på, så her koste Thiril seg masse. Men fisk ble det ikke her heller. Etter det ble det en liten tur til butikken og innom Værskei for å leie båt til onsdag. 75kr døgnet er ikke så ille. I dag ble det pizza i svartovnen. Det fungerte kjempebra :). Jakob hadde vært sliten hele dagen med feberen begynte å slippe taket. Nå hadde i steden myggestikkene som han reagerer på fåt øyet han til å hovne opp så mye at han ikke fikk åpnet det. Stakkars liten. Men det virket som han tok det greit.

Onsdag kom Onkel og en bestefar til opp til oss med 2 bikkjer. Så nå var vi 7 mennesker og 3 bikkjer på sætra. Jeg og Pappa hadde leid båt og dro ned til Dokkfløyvannet. Her fant vi en Tung båt som lå ett godt stykke inn på land. Etter litt slit så var båten og vi på vannet. Vi rodde 3,5km i til tider sterk motvind og mer elle mindre drev tilbake i medvind. Startet med 2 otre hvor den ene tugget seg opp og ble gitt opp. Vi kjente flere fisk og fikk en på over kiloen inn til båtsiden før den slapp. Litt etter fikk vi opp en på 200gram Så var det slutt på fiskebettet. Men Sol var det hele turen og vi koste oss.

Torsdag var vi i Hunderfossen. Den mest slitsomme dagen på turen. Og tilbake på sætra var unga vanskelige og ville ikke sove. kl 10 fikk jeg den siste til å sove og kom ut til marsipankake. Jeg hadde bursdag :)

Fredag ble det fisketur igjen. Denne gangen kjørte vi innover mot Liomsæter og fiska flere steder der det var kort vei fra vegen. Fant ett sted nede ved ett lite vann med en liten bekk og stor elva litt bortenfor. Her koste vi oss lenge og det ble en 15 bittesmåfisker i elva. Ingenting i vannet. Kan ikke annet enn å si att dette er ett nydelig område med sin spesielle furuskog med reinlavbekledde koller. I dag ble det lasagne til middag lagd i svartovnen. Kjempegodt.
En liten tur ned ved Holsfossen på kvelden og det ble 3 øretter. En på 200gram og ett par bittesmå.

Lørdag dro de andre hjem og det regnet ute. Vi bestemte oss for en biltur. Først en tur til Gausdal for å kjøpe nye langstøvler til Thiril da de andre hadde blitt hullete. Og så opp til Helvete. Dette var virkelig stas for både voksne og barn. Og med nye langstøvler var det bare gøy å gå og leke :) Helvete er en samling Gjettegryter fra siste istid og de største i Europa eller noe sånt for de som ikke har vært der. Ligger rett sør for Espedalsvannet. Her var det også Hinderløype kaniner, hester, sauer, labyrint og vafler. Dog dyre vafler. 30kroner for ei plate. Dette tror jeg var artigere enn hunderfossen for alle sammen. I kveld ble det Biffmiddag :)

Søndag ble pakking og utvasking og etter ett farvel med sætra så bar turen hjem igjen. Denne gangen over synnfjellet og etter en middag på dokka var vi strak hjemme igjen. Har alt begynt å drømme oss tilbake. Skulle noe vært annerledes så skulle vi hatt hytte innover ved liomseter. Men det er jo bare 10min ned til Holsbru så noe stort problem er det jo ikke. Sætra anbefales på det sterkeste. Nå har den nylig fått nye eiere så mulig de har andre planer for stedet men det veit jeg ikke noe om.

post-7957-0-96545000-1343640467_thumb.jp

post-7957-0-14488700-1343640523_thumb.jp

post-7957-0-65461100-1343640581_thumb.jp

post-7957-0-52707000-1343640623_thumb.jp

Vis rapporten i Turkartet

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.