Gå til innhold
nomore

Feltseng på camping?

Anbefalte innlegg

Hei!

Vi skal i år igjen på campingtur med Outwell-teltet vårt. I den forbindelse har eg spekulert litt på disse feltsengene som sportsbutikker og campingbutikker selger. Eksempelvis fra Coleman eller Outwell. Er det noen som har testet disse og om det er mer komfortabelt å sove på disse vs liggeunderlag?

Ser for meg at det å komme litt opp fra bakken er godt(og mindre påvirkelig for ujevnheter), men er usikker på temperatur og isolasjonsevne i forhold til kulde i bakken.

Vi snakker jo om sommerbruk her, men senest i fjor på en campingplass i Sverige så var det iskaldt i bakken midt i juni, og med luftmadrasser fra Biltema lå de fleste av oss og regelrett frøs. I år har eg bedre sovepose, men vil allikevel unngå så kalde netter når man skal nyte sommer og sol :)

I tillegg ser eg for meg at det gir litt ekstra lagringsplass under senga tross alt. Praktisk å kunne stue baggen under senga :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har hatt litt for mange netter på feltseng, og det er helt klart bedre enn liggeunderlag.

Men feltseng blir på samme måte som en luftmadrass når det kommer til isolasjon, du har jo ikke annet enn den tynne duken mellom ryggen og friluft.

Så er det kjølig i lufta så får du en mye bedre natt om du har et tynt skumunderlag som isolerer litt.

Soveposen isolerer ikke mye under deg, ettersom den blir klemt flat av kroppstyngden.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Senger av denne typen ser ut til å ha litt isolasjon men har ikke sett de live så kan ikke si sikkert hvor gode de er.

Skjult lenke - logg inn for å se den Koster en del da. Hva med en slik? Skjult lenke - logg inn for å se den

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest PaperCut

Jeg har også fundert på å bytte ut luftmadrass med feltseng, men da helst for å løse problemet med at ungene snurrer rundt på luftmadrassen som noen propeller..

Idag bruker jeg luftmadrass oppå noen rimelige celleplast liggenunderlag. Basert på Eirik's erfaring så er det kanskje varmere enn feltseng?

Har forøvrig også Outwell familietelt - Winfield - kan nesten kjøre Caravella inn i det. Snuser veldig på å kjøpe et av de nye teltene i Highway-serien som kan kobles til bilen :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg hadde 21 netter i ett Outwell telt i fjor sommer, med to barn, og følte vel aldri for å bruke feltsenga. Hadde luftmadrasser.

Men hvis jeg skulle brukt feltsenga, ville jeg ikke brukt min hvertfall, en McKenzie, for den hadde på ett eller annet tidspunkt gått tvers igjennom teltbunnen. (og dermed har jeg egentlig en ubrukelig feltseng). Samme opplegg som den luksussenga... Ikea senga ser jo mye bedre ut i så måte, hvertffall hvis du tar av de knottene på beina.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takker for innspill :)

Teltet vi bruker til bil-camping er et Outwell Nevada L, og er helt supert i forhold til størrelse, plass innendørs og praktiske løsninger. Det er plass til seks personer, med tre soverom(hvor to kan slås sammen til ett), og normalt sett er det kun dattera mi og eg som sover der, og da er det megastort og komfortabelt(sett i teltsammenheng). I fjor satt vi 7 personer i stua og spiste frokost når det regnet ute(dvs tre voksne, to ungdommer og to barn). Det var imponerende :)

Eg vet ikke hva som skjedde sist gang, men vi var da altså sju stk på tur fordelt på to telt, og de fleste, uten unntak opplevde at nettene var unormalt kalde. En av oss voksne reiste også hjem syk. Første natt sov eg og dattera mi på noen oppblåsbare liggeunderlag som har vært helt greie ellers, mens resten sov på tykke oppblåsbare madrasser fra Biltema. Første natta mener eg var helt grei temperaturmessig, selv om det var i den kjølige enden av skalaen. Så kjøpte eg og dattera mi oppblåsbare madrasser fra Biltema på dag to eller tre, og derifra og til vi reiste var det iskaldt stort sett hver natt. På dagtid var det helt greie temperaturer, badevær og stort sett opplett. Så hva som skjedde vet eg ikke.

Selve komforten med disse madrassene fra Biltema synes eg ikke var noe å skryte av, og de er begge gitt videre. Eg er derfor på jakt etter noe bedre enn standard liggeunderlag, uten at det er svære madrasser det er snakk om. Så her en dag såg eg en Coleman feltseng stå inne i et Helsport Rondane telt. Senga såg helt malplassert ut(og var på ingen måte laget for så små telt), men ideen vekket min interesse :)

Tipset om at de kan lage hull på teltbunnen skal eg huske på, og ta mine forbehold. :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest PaperCut

Mine luftmadrasser er fra Jysk, ingen intelligens i dem. Har du prøvd å ha celleplast under madrassene?? Trenger ikke bruke bamse extreme - de rimelige jysk-underlagene gjør en helt grei jobb

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av Petter Borgås
   Hei.
    
   Jeg planlegger tur i Huldreheimen i mars, og de første dagene av turen blir alene. Er det noen som vet om utleie av nødkommunikasjon, evt leier ut privat? Ønsker å ha denne sikkerheten med meg, men har ikke råd til å investere i dette akkurat nå.
  • Av Kjell Iver
   Ja - som temaet tilsier - skal vi prøve oss på en fotokonkurranse i 2013? Vi hadde jo stor oppslutning om dette forrige gang - men det begynner å bli noen år siden nå.

   Tenkte å gjøre det enkelt og temabasert - slik at vi har en fototråd med tema januar - i Januar , februar i Februar osv. Når det gjelder å plukke vinnerbilde - så er det kanskje naturlig at vi i Fjellforum plukker ut 10 kandidater som går til avstemming blant alle medlemmene - eller om andre har gode ide'er så gi beskjed.

   Når året er omme lager vi en Fjellforumkalender 2014 som folk forhåpentlig vil kjøpe - og de som har bidratt i kalenderen får den gratis som premie.
  • Av mariussteen
   Hei! akkurat fått meg en gasslykt ( Primus Mimer Lantern)
   En forsåvidt ganske stor gasslykt som skal tilsvare 120 eller 160 watt (husker ikke).
   Men jeg har klart og få en sprekk i glasset på den siden jeg gjorde det man ikke skal gjøre, nemlig fyre den opp med hull i glødenettet.
   Så ser jeg at de til micron lantern selges nettingring som erstatning for glass. du får da ikke like bra lys. men varmen spres bedre og den får du jo heller ikke hull bare ved og brenne. Er det noen tips til hvordan man evt. lager dette selv, eller er det noen som vet hvor det selges?
  • Av Kjell Iver
   Sjansen for å ta et slikt bilde er ikke særlig stor


   Dette unike bildet er tatt 21. oktober i Grytdalen i Orkdal kommune. Fotograf Arne Hugdal trodde knapt sine egne øyne. Foto: ARNE HUGDAL

   Les artikkelen i Skjult lenke - logg inn for å se den

   Det må være en utrolig opplevelse å få se noe slikt - og også klare å fange det i kameraet.

   Noen som har opplevd noe lignende?
  • Av karenjes
   Hei!
   Vi er noen studenter på NTNU som undersøker muligheten for å lage en skikkelig bra hengekøye. Vi trenger hjelp til å svare på denne undersøkelsen:
   Skjult lenke - logg inn for å se den
   Den tar under 2 minutter å ta, så svar nå

   Har du ellers noen erfaringer med å sove i hengekøye ute i naturen?
   Hvorfor kunne du tenke deg å prøve hengekøye /hvorfor ikke?

   All hjelp er god hjelp!
   Karen
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Skitt Fiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.