Jump to content

Soveposevalg (Nanok)


Guest Anonymous

Recommended Posts

Guest Anonymous

Det er ikke lett å velge sovepose. I min friluftskarriere har jeg "brukt opp" tre soveposer. Den ene som var ett norsk merke som jeg var kjempefornøyd med. Den andre norske og en svensk var jeg skuffet over. Nå har jeg sett ett merke som må være nytt, nanok. Kan noen som har en nanok sovepose si hvordan du er fornøyd?

Link to comment
Share on other sites

Annonse

er nok sikkert og visst at det ikke er lett å velge sovepose i dag! Det finnes en hel bråte kjente med merker å velge mellom OG som om ikke det er nok lager en del av disse produsentene ene modeller til en del store sportskjeder dette kommer i tillegg til en del kjeder som har egne merker som ...... osv...

Dersom du har benttet et merke før som du var kjempefornøyd med så hold deg til det er mitt råd!!!

PÅ hvor mange overnattingsdøgn "bruker du opp" En sovepose???

Og hva mener du med oppbrukt??

Husk at riktig vedlikehold og ikke minst lagring er enormt viktig for levetiden til en sovepose!!!

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonymous

Har en nanok performance -10 pose som jeg brukte paa kilimanjaro for noen uker siden. Litt overkill, men fint aa ha den ekstra varmen aa gaa paa! Posen varmer utrolig godt utfra tykkelse og volum og passformen var perfekt. Jeg er 173 og brukte 180 pose!

Kan absolutt anbefales!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Så at dette var en gammel link, men om det er av interesse, kan jeg nevne at man kan få Nanok Performance WGD ÷30 dunsovepose til halv pris - 1999 kroner - på Oslo Sportslager i disse dager..

Ellers kan jeg anbefale bruk av sommer/tre-sesongsposer innenfor en Jerven/Helsport Termo Fjellduk til vinterbruk.. Da har man muligheten til å bare bruke soveposen på f.eks. en DNT-hytte, samt ha mulighet til å foreta seg en "trygg" nødovernatting i snøhule. Selv om fjellduken veier ca.1700 gram, er den LANGT tryggere å ha på fjellet enn en sovepose - og den gjør vindduk overfladig... Når kvikksølvet kryper under -15/20 grader, eller "femogtredve effektive," som Monsen ville ha sagt 8), er det lurt å bytte ut tre-sesongeren med en lett dun-vinterpose...

Link to comment
Share on other sites

selv fikk jeg nettopp Isbjørns Jan Mayen i poste, og etter en testovernatting i plussgrader (var litt for ivrig.. hehe :lol:), kan jeg hvertfall bekrefte at den ikke er komortabel i pluss grader. Missbruk av en slik pose vil jeg kalle det. Jeg gleder meg enormt til vinteren kommer, for å teste den skikkelig på de virkelig kalde dagene. Regner med å holde meg varm ned i minst -17.. håper å få testa den i enda kaldere og..

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy