Gå til innhold
Hunter123

Jaktrettigheter

Anbefalte innlegg

Hei

Jeg lurte på om noen har en god oversikt over grunneiers jaktrettigheter. Var innom lovdata, men fant ikke data som jeg så etter. Jeg vet grunneier kan begrense bruk av hund og begrense jakttiden. Finnes det et kompendium eller en god sammling av data på dette området. Og hvor mye skal det til for at grunneier kan kaste ut noen som har jaktrettigheter på eiendommen, finnes det noen rettsaker eller lignende der dette er berørt?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei,

Etter viltlovens § 27 har grunneier enerett til jakt og fangst på sin eiendom. Dette betyr i korte trekk at grunneier, innenfor lovens rammer, bestemmer hvilken jaktmetode som skal utøves (med/uten hund, baglimit osv), hvem som skal jakte og når det skal jaktes. Grunneiers enerett er så sterk at dersom vedkommende ikke liker trynet ditt kan han kaste deg ut av jaktterrenget, forutsatt at det ikke er avtalerettslige hindre i veien. Unntaket er dersom grunneier er med i et grunneierlag/utmarkslag og jakta reguleres gjennom denne.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

I de tilfeller hvor jaktrettigheten fraviker grunneierretten (eksempelvis ved utleie av jaktrett) kan ikke dette gjøres for en periode lengre enn 10 år.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
I de tilfeller hvor jaktrettigheten fraviker grunneierretten (eksempelvis ved utleie av jaktrett) kan ikke dette gjøres for en periode lengre enn 10 år.

Såfremt jaktrettigheten ikke er fraskilt som en egen servitutt og tinglyst tilsvarende da...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Prinsippet er fortsatt at jaktretten skal følge eiendommen. Etter viltlovens § 28 annet ledd " Jaktrett kan ikke skilles fra eiendommen for lengre tid enn 10 år om gangen, uten når jaktretten følger bruksretten til eiendommen." Jaktrett kan ikke skilles fra den øvrige bruksretten for mer enn 10 år. Avtaler av lengre varighet skal derfor nektes tinglyst. For å kunne tinglyse en jaktrettighet av varighet utover ti år må bruksretten til eiendommen følge med, og dette vil typisk være forpaktningsavtaler.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av Tommy82
   Hei.
   Er det noen som har tips om rypeterreng med hytte for 4-6 jegere neste sesong?
   Hvor i børgefjell ville dere hatt «base» for en 5 dagers jakttur?
   veit inatur, røyrvik fjellstyre og visit børgefjell har noen tilbud, men om det finnes noe annet, eller generelle tips, så mottas de med takk🙂🙂 skitt jakt alle sammen
  • Av AmundJS
   Hei, er det noen her som vet om forskjellige typer pakkrammesekker? Idag har jeg en Bergans PowerFrame 3810 og er storfornøyd med den, men kan trenge en mindre sekk. Helst rundt 60-80L men med en ramme med visse detaljer som PowerFrame har. For eksempel så er jeg avhengig av disse rørene som stikker opp av ramma, da disse brukes til å bære rifle, ekstra bagger, poser, og mye annet. Vil gjerne også ha en L-formet ramme, da det gjør det mye lettere å pakke vedsekker/bensinkanner osv men L-ramme er ikke et "must".
   Jeg har sett en del på Norrøna Reconpack, men denne er også for stor og for dyr, har også sett på Eberlestock sin Mainframe men denne mangler disse to knaggene. 
   Eventuelt noen som har prøvd seg på å lage en annen sekkepose til PowerFrame? eller vet om en type sekk som lett kan festes på ramma uten å bli ubehaglig på grunn av stropper som festes på tvers av skulderremmer/ryggen? 
   Jeg setter stor pris på alle forslag og hjelp  
  • Av Iren Hansen
   Jeg har kun litt erfaring med storviltjakt og trenger råd og tips på hvilke tradisjoner som brukes for å sikre at man får riktig møring? Hvis til eksempel mørningstermometeret mitt går i stykker, er det metoder for å se om kjøttet er ferdig mørnet? 
  • Av GrundeL
   Leseverdig artikkel om eiendomsretten: Skjult lenke - logg inn for å se den
  • Av Vebjørn Holmslet Astad
   Navn: Litt frå jaktåret 2017
   Kategori: Medlemmenes egne videoer (friluftsliv)
   Dato lagt til: 2018-03-27
   Innsendt av: Skjult lenke - logg inn for å se den

   Har samla opp någen fine situasjoner fra jaktåret 2017 her. Ser fram te høsten igjen


   Skjult lenke - logg inn for å se den
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Skitt Fiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.