Jump to content

Fiske rundt Sylmassivet


freddan

Recommended Posts

Hei,

Er det noen som har erfaringer fra fiske i området? Syltjønna ligger kanskje noe høyt til å ha gode forhold, men det er eventuelt noen vann over på svensk side som går an? Hvordan er for øvrig forholdene i den regulerte Essandsjøen?

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Essandsjøen kan jeg i allefall svare for. Den har mye og stor (!) røye og ørret. Men fiskes best med båt/kano og dorging/oter med spinner/rapala, eller i allefall båt. Nedenfor Nedalshytta er det et par plasser det er fint å fiske med stang fra land. Mellom Sotrerikvollen og Nedalshytta går det også ut en tange som er fin og slå leir ved å fiske fra, men dette er i nærheten av mye myr, og dertil mye mygg. Generaltipset ellers er utos og innos. F.eks. der nordre eller søndre fiskåa går nedi essandsjøen?

Vannene som ligger på høyden over dette området (retning sylen/platevernsområdet) ligger fantastisk vakkert til, men fisk har jeg ikke fått.

Vannene rett over grensen har jeg ikke prøvd med fiskestang. Jordsmonnet er skralt, og flere av vannene er ikke spesielt dype, dvs. de kan bunnfryse om vinteren, med dertil lite fisk.

Finnkoisjøen 1-1,5mil i retning Meråker fra storerikvollen har jeg prøvd, denne lar seg best fiske med båt/kano. I denne retningen ligger det mange vann som bør være fine, men jeg har ikke prøvd noen av de.

Link to comment
Share on other sites

Takk for svar! Det var vel det jeg trodde angående vannene i nærheten av massivet, det virker ganske dødt. Ser noen spennende vann rett vest for Essandsjøen - Elgesjøen, Brokksjøen osv - du har ikke prøvd noe her? Ser ganske fuktig og myrete ut, men det er jo begrenset hvor fuktig det kan være på 800-900 meter! Antar det er en fantastisk utsikt ned mot sjøen og over på Sylan oppe på høyden der.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy