Gå til innhold
  • Bli medlem

blured

Aktiv medlem
  • Innlegg

    30
  • Ble med

Nettsamfunnsomdømme

26 Neutral

Om blured

Profile Information

  • Gender
    Male

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Ble en liten sykkel og fottur til Gyrihaugen (682m) (kart) i går. Under en times kjøretur hjemmefra, så fint som en hverdagstur.
  2. For at fjellskoene skal være stabile for anklene så er det høyt skaft som gjelder, og at denne delen er så stiv som mulig. Mine fjellsko fra Hanwag har også et ekstra snøringspunkt jeg kan benytte meg av når behovet for ekstra stabilitet er tilstede. Jeg bruker det bare når jeg går på bre, (da for stive sko når jeg går på vanlige stier ikke er det mest behagelige), men det er kanskje noe du kan/bør se etter. Ellers så er sko i kategorien "Bre- og topptursko" typisk stivere enn klassike "fjellsko", men dette gjelder også sålen, hvilket ikke gjør dem like komfortable å bruke i litt mykere terreng. Utover dette så tenker jeg: - Gå med staver. Staver vil gi deg mer stabilitet, og vil fordele trykket vekk fra anklene til to nye punkter. Det minker også sannsynligheten for å miste balansen. - Forsøk å redusere vekten du går med på ryggen. På dette forumet så kryr det av brukere som er opphengt i å pakke lett, så det er mye inspirasjon å finne. - Vær ekstra oppmerksom når du begynner å bli sliten. Bratt ulent terreng (nedover), med tung sekk og slitne bein, da er man ekstra utsatt.
  3. Gikk i sommer fra Helsport Fjellheimen 3 Camp (3.15kg) til Hilleberg Nallo 3 (2.4 kg), og er veldig fornøyd med det valget! Forteltet er ikke det største, men til gjengjeld så er det veldig fint å kunne titte rett ut om morgenen! Teltposen er også fin og romslig, slik at det går lett å pakke det ned i mye vind.
  4. Hva med kløv da? Synes jeg skimter en bikkje som bærer noe på profilbildet ditt, men virker som om du legger opp til at du skal bære alt av utstyr og mat til bikkja på egenhånd. Når jeg gikk med hunden min (2.5 år gammel retriever, 30kg - 62cm høy) på vidda i forrige uke, så bar hun alle tingene sine selv (mat for 6 dager, sele, liggeunderlag og skål - ca 2.5kg), og kunne i teorien bært veldig mye mer. Kanskje ikke noe å satse på for første tur om hunden ikke er vant til det. Men det vil kunne spare deg for endel kilo i fremtiden i hvert fall.
  5. Østvidda er, som flere her skriver, i hvert fall ikke noe problem nå. Bildet er tatt mot Grottetjønn og Nedre Strengentjønn (i retning Kalhovd).
  6. Er det "N50 Kartdata, UTM33, hele landet, PostGIS" (fra Kartverket) kartet tar utgangspunkt i?
  7. Planlegging. På Haukeliseter kan man(ge) bli hentet av noen man kjenner, altså er det rom for litt fleksibilitet (mtp tidspunkt). Noen velger antakelig også å plassere bilen sin der på forhånd, slik at man kan dra så fort en kommer frem. Buss er også en mulighet. Det eneste som passerer Finse er Bergensbanen, og det passerer bare 4 ganger per dag. Og det er ganske vanskelig å beregne slik at man treffer et tog som går kl 14.30 (eks) etter 7 dager med gåing... Altså ender man fort opp med å måtte kjøpe billetter samme dag som man drar, hvilket fort blir ganske så dyrt. (Alternativet er selvfølgelig å beregne god tid, men da må man kanskje ligge og vente en natt i telt på Finse). Lukt. Det er ikke spesielt artig å sitte på tog sammen med rene byfolk etter en uke i telt... (Dette er kanskje ikke noe bedre i buss men.) Høydeforskjell. Finse (1222) ligger endel høyere enn Haukeliseter (990), altså er det litt lettere å gå den derfra.
  8. Det er en tråd der Hilleberg Enan blir diskutert her. Av lettvektere så er Helsport Ringstind et mulig alternativt (til Enan), og jeg ser at de også blir sammenliknet i tråden jeg linker til. Personlig så hadde jeg nok valgt et telt fra "Red Label" serien (om du ender opp med Hilleberg). Da vil du kunne bruke de hele året, samtidig som de noe tykkere stengene/materialene fører til litt lengre holdbarhet. (Tenker da på Akto/Soulo/Unna). Det er også en bruker på forumet (like høy som deg) som har/(hadde?) Hilleberg Nallo 2 (2.0kg/2.4kg) som sitt alenetelt, men som vurderte Unna (post om det her) (Som Walle skriver - pga begge åpner for turfølge...). Du kan vurdere å sende henne en PM for litt tips. Jeg vurderte også Nallo 2 (hence, jeg har oversikt over høyden på andre brukere.... ), og la i den forbindelse ut en ØK annonse på Finn.no for det. Om du er interessert så fikk jeg da to tilbud på 4000 (ene var bare brukt på noen turer, og footprint fulgte med. Andre var helt ubrukt, men ikke med footprint). Tilbake til vekt... noen gram her og noen gram der, blir fort noen kg... Så det er alltid en vurdering du må gjøre. Hvor ofte kommer du f.eks til å gå fjellet sent på høsten eller på vinteren? vs hvor kjedelig er det ikke å ikke kunne gå på tur pga en har fokusert for mye på vekt (gitt at du ikke har råd til flere telt, slik at en har både for sommer og vinter..). Hilleberg Enan (1.1kg) + Black Diamond Mission 75 / Berghaus Expidition light 80 / Exped Thunder 70 (1.6kg) = 2.7kg Hilleberg Nallo 2 (2.4kg) + Arc'teryx Altra 75 (2.4kg) = 4.8 kg Differanse = nesten 2kg...
  9. Personlig er jeg veldig fornøyd med min Arc'teryx Altra 85. Forskjellen mellom Altra 65 (2.25kg) og Altra 75 (2.4kg) er 150 gram, så ikke så mye å spare her. Det er fint mulig å finne lettere alternativer. Men en bør da være bevisst på at årsaken til at disse sekkene er lettere er pga at bæresystemet, stabilisering/stivhet i rygg, og festemuligheter på utsiden (gjerne) er forenklet. Dette fører igjen til at hvordan du fyller de (altså hvor i sekken hva er plassert) får mer å si på denne type alpine/lettere designede sekker. Skal du velge en slik sekk så bør det altså være fordi du tenker/ser for deg at du skal kutte vekt på andre områder også. (Hvilket selvfølgelig ikke er en dum idé). En feil jeg gjorde da jeg "begynte" med friluftsliv var å kjøpe sekken først. Det kan være en idé å lage en pakkeliste over alt du trenger på turen, få dette vurdert (f.eks på fjellforum), gå til innkjøp av alt dette, for så å kjøpe sekken. Da vil du når du fyller den med alt innholdet ha muligheten til å evnt. bytte den om den viser seg å være for stor eller for liten.
  10. Kartene som selges for Hardangervidda på http://www.dntbutikken.no/. Det er med andre ord tydelig at 1:100000 stort sett blir ansett som "best egnet" når en går over Hardangervidda. HARDANGERVIDDA 1:100000 (Cappelen) HARDANGERVIDDA Sør-Øst 1:60000 HARDANGERVIDDA VEST 1:50000 HARDANGERVIDDA ØST 1:100000 HARDANGERVIDDA VEST 1:100000 HARDANGERVIDDA ØST + VEST 1:100000 (Inneholder to kart, Øst + Vest i 1:100000) Hadde definitivt gått for det siste alternativet. Det inneholder 2556 og 2558, og dekker i praksis alt du trenger. (Limte sammen de to i PS, slik at du får sett ordentlig:)
  11. En annen mulighet for å få det nøyaktig er selvfølgelig å knote med koordinatene i URLen. (Med A3-ark i 1:50 000 så kan man trekke fra / legge til ca 20.000 på x-aksen eller 12.000 på y-aksen, så flytter den seg omtrent et A3-ark. Men hadde vært en fin funksjon, da det er sjeldent en kun trenger å printe et ark.
  12. Du har ikke vurdert å lage funksjon der man kan velge flere ark samtidig? (Eller er det kanskje noe som du håper "fjellforum, ut.no eller kartverket lager" )
  13. Hehe ja... Pleier verken å gå med staver eller gamasjer om sommeren, men tror begge deler får bli med når jeg skal gå over Hardangervidda om en to-tre uker.
  14. Er ikke Hardangervidda et område det er såpass lett å orientere seg at et 1:100.000 kart faktisk vil fungere? Planlegger å gå der selv i sommer, så har fundert på det samme selv.
  15. Er forsåvidt enig i at 2000 ikke er så ille for en pent brukt Arc'teryx Alpha SV. Har hatt min i snart 6 år nå, og den er uten tvil et av mine beste kjøp noensinne.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.