Gå til innhold
 • Bli medlem

steingrd

Moderator
 • Innholdsteller

  1 067
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  15

Innlegg skrevet av steingrd

 1. Hvis vi strekker oss til 4 timer kjøring så er også Femundsmarka innenfor :) Jeg var der med mine to eldste på 8 og 11 forrige uke. Vi gikk ikke mer enn 5-6km om dagen, hadde noen hviledager og tok oss 1 natt på Røvollen DNT-hytte mot slutten av turen.

  Ruta vi tok var båten fra Elgå til Haugen gård, derfra opp til Røvolltjønna og ned mot Roasten-vannene og så fulgte vi Røa ned igjen til Røoset og båt tilbake til Elgå. Kan gjøres unna på kort tid, eller man kan bruke en snau uke som vi gjorde :) Ingen særlig tunge etapper, man får både fjell og skog og godt fiske. Anbefales!

   

 2. Artig å se deg traske gjennom kjente områder! Det er Deliseterbrakka du var innom ja, den er ikke helt i tipp topp stand men er bedre nå enn den var for noen år siden. Madrassene er byttet og mugglukta er nesten borte. 

  Ser du overnattet ved Søndre Kytetjern på samme plassen som jeg var for to uker siden 😀 

  God tur videre! Vi følger deg helt hjem 😂

 3. Herlig å følge deg @Memento mori! Nå nærmer du deg snart skogen «min», Østmarka, gleder meg til det :) 

  Artig med gamle linjetraseer! Jeg vet ikke hvilken vei du tenker deg ut av Østmarka, men Losbylinja er jo en vei ut og det er også en gammel toglinje, rett og fin vei i flere km. Tyskerne tog med seg togskinnene derfra under krigen, men jeg har funnet noen skinner i skogen ved enkelte gamle hus så det er fremdeles litt rester igjen i dalen der og. 

  God tur videre! 

 4. Jeg har tre gutter, den minste på litt over tre, og har vært gjennom mange lange kvelder i teltet der jeg heller skulle sittet utenfor ved bålet eller prøvd noen kast med fiskstanga, fremfor å ligget inne i teltet med unge som ikke vil sove.

  Legging i telt starter seinere enn hjemme, det hører med. Er man på tur så er man på tur, da kan man være lenge oppe med alt det som hører med av overtrøtte unger osv. 

  Lesing i bok har ofte fungert for oss, men det er kanskje fordi vi også leser mye hjemme, så som det sies over her, vi har de samme rutinene som hjemme bare litt senere på kvelden. Lesing, synging, alt vi gjør hjemme og ting tar tid.

  Har ingen råd å komme med, annet enn å si at mest sannsynlig blir det bedre med årene og jo flere turer du er på :) Helt til de blir så store at de legger seg samtidig med deg, og da får du ikke alenetid da heller :D 

 5. 13 timer siden, Tor-Erik-L-77 skrev:

  Alt som er populært blir alltid kopiert og solgt på eBay.

  Ikke bare på ebay!

  En kamerat brukte mye tid på å utvikle Cyclaw, en ballholder til sykkel. Fabrikken han valgte til å produsere disse i Kina tok designet uten å endre en millimeter og nå selges de feks på walmart 🤨 

  Orginalen: 

  (Logg inn for å se skjult innhold)

  Kopien som selges i lik forpakning til og med: 

  (Logg inn for å se skjult innhold)

 6. 12 timer siden, Jan Erik Hansen skrev:

  Når packraften er full av luft kan det lønne seg å la den få noen minutter på vannet, og så blåse inn noen ekstra pust (luft "krymper" når den kjøles), så slipper du slapp packraft som Monsen hadde. 

  Jeg pleier å gjøre dette, men passer også på å slippe ut litt når jeg går på land og hvis det er sol (og sol har jeg hatt mye av i år :D).

  Hvis du kommer opp fra vann med en packraft som du har toppet ekstra godt med luft, slipp gjerne ut litt luft hvis den skal ligge i solen! Det skal ikke mange minuttene til med sollys før lufta i båten varmes opp og utvider seg! 

 7. Ticket to the moon-hengekøyer til resten av familien, så vi slipper krangling om hvem som skal ligge i min hengekøye på dagsturer. Digg å kunne henge hele familien litt rundt omkring i skogen :D 

  Ja, også håper jeg at jeg har alt turutstyret jeg trenger de neste årene, for resten av pengene mine brukte jeg på en hytte. Ved sjøen :) Overtagelse om 10 dager

 8. Var selv i Østmarka i pinsen, og det er utrolig tørt der nå. Var noen kilometer lenger nord for Tonekollen som første innlegget handlet om, men her i Losbymarka er det hvertfall så tørt at vi nøyet oss med primus. Jeg så flere som fyrte bål, så det er nok de færreste som faktisk har fått med seg at brannvesnene rundt omkring her har lagt ned totalforbud grunnet tørke.

 9. 8 timer siden, Kjell Iver skrev:

  Det er også forskjell på wordpress.org og .com 

  Jepp og denne forskjellen er viktig! Wordpress.org er der du laster ned det du vil installere, drifte og vedlikeholde selv - wordpress.com er der du får et ferdig oppsett av Wordpress som du kan peke domenet ditt til!

 10. Min anbefaling vil være å ikke bruke tid på webhotell, oppsett, installasjon etc, med mindre det er det man har lyst til å drive med. Hvis det er blogginnholdet som står i fokus ville jeg heller opprettet en konto på wordpress.com eller lignende, og pekt domenenavnet dit. Da kan noen andre ta seg av drift, vedlikehold og man kan fokusere på innhold selv :) Og ikke minst: det tar bare ti minutter og man er i gang :)

  Edit: 

  (Logg inn for å se skjult innhold)

   

 11. Har gått masse med pulk i trikkeskinner og aldri fått en eneste kommentar av negativ sort - stort sett bare kommentarer av typen "Det så deilig ut å ligge der" eller "Han sov godt" :) 

  Syns forøvrig ikke en pulk ødelegger noe særlig, er knapt merkbart at man har dratt den over trikkeskinnene i de rette forholdene.

 12. På 20.10.2017 den 21.20, bellika96 skrev:

  Har sett litt på Osprey Xenith 105L, men også på norrøna para ranger 120. Noen som har testet para rangeren? Og hvordan er den kontra Osprey og Norrøna recon sekken? 

   

  Har hatt para ranger ca fem år og er generelt veldig fornøyd med den. Sitter som støpt og har gode muligheter for å stille inn lengde på rygg etc. 

  Syns også det er kjekt med sidelommene som kan taes av, er ikke alltid jeg trenger sååå stor sekk og da går jeg gjerne uten sidelommene. 

  Servicen til Norrøna er også god, har hatt den inne to ganger uten å betale en krone. Glidelåsen i lokket røyk en gang og nå i sommer sa hoftebeltet takk for seg, en skrue løsnet. Alt ble fikset uten spørsmål. Slik service er greit å ha med i vurderingen. Fikk også grei beskjed om at hvis slarken i høyderegulatoren fremdeles var der etter at hoftebeltet var fikset skulle jeg få ny sekk.

  Xxl har para ranger til langt lavere priser enn de fleste andre forøvrig. 

 13. Spennende ide som med litt planlegging kanskje kan la seg gjennomføre!

  Jeg har selv gjennomført en ukes kanotur i Pasvik med to barn, der var tidenes drømmetur og en helt fantastisk opplevelse for store og små. Det ligger en turrapport et sted på forumet :)

  Det var riktignok om sommeren, og som det nevnes, det kan bli fryktelig kaldt i Pasvik i februar. Og kulda vil nok bli den største utfordringen tipper jeg.

  Har dere erfaring med tur vinterstid med barn, over lengre tid?

  Koiene i Pasvik er flotte og jeg tror det kjøres ut ved der om vinteren, det var hvertfall rikelig med vedsekker der i juni. 

  Med litt erfaring og planlegging kan det la seg gjøre. 

  Ta kontakt med Øvre Pasvik Camping. De er behjelpelige med det meste!

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.