Gå til innhold

mk9981

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  6
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om mk9981

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Hei. Lenge siden jeg sjekket forumet, men svaret er ja, det var fremkommelig. Riktignok med en del blindveier og litt småklyving, men vi kom altså inn i Padjelanta langs vestsiden av Amas. Er det regn (som det var mens vi gikk der), er det mange steder veldig glatt. Man går ofte på svaberg. Dette i kombinasjon med en tung sekk gjorde etappen til en av de vanskeligste som jeg har gått i løpet av mine 15 år med fjellturerfaring. Her kan det faktisk være en fordel hvis det er mye snø igjen slik at man kan gå på gamle snøfonner. Da vi gikk der var det fullstendig bart.
 2. For en fantastisk og autentisk rapport! Tusen takk og tusen takk for godt boktips. Et spørsmål: Når på sommeren var dere på tur? Fant ingen datoer i rapporten, men lurer på når den "beste" tiden for en slik tur i dette området er (sommerstid).
 3. Litt seint svar, men kanskje du har ikke bestemt deg ennå. Kort oppsummert: Jeg er veldig fornøyd med posen. For meg (190 cm/83 kg) er summerlite 200 cm perfekt. Er du litt høyere kan det hende det blir trangt. Bra varme/vekt forhold med sine litt over 600 gr (inkl. pakksekk). Sov noen netter der det var rundt 0 grader og det funket bra. Nå gjenstår det å se hvor slitesterkt materialet er når jeg bruker posen over flere år. En kommentar til slutt. Yttermaterialet er ganske glatt. Har du en tilsvarende liggeunderlag, kan det hende du begynner å skli litt dersom du ligger på en ujevn plass. Ikke veldig problematisk, men nok at jeg har lagt merke til det da jeg testet den i kombinasjon med en Thermarest Neoair xlite. På andre typer liggeunderlag som Mammut Bamse (testet selv) e.l. er det ikke noe problem.
 4. Hei, jeg skal gå en tur i grensetraktene i Nordland i sommer blant annet går en etappe fra Ruonasvagge til Gálbejávrre (se kartskisse nedenfor). For bedre orientering kommer her linken til det aktuelle området i norgeskart: http://norgeskart.no/#11/564800/7514224 Lurer på om noen har gått der. Det som kan bli kritisk er avsnittet langs Amasvagjavrre. Høydekotene og flybildene ser i utgangspunktet greit ut, men kan jo alltid hende det er noen bratte skrenter på noen meters høyde som ikke er synlige i bildene. Siden det er en sti i kartet som går fra Hellmobotn til Amasvagjavrre, har jeg et lite håp om at den fortsetter langs vannkanten selv om den sikkert ikke er synlig i terrenget. Fint om noen har noen kommentarer. Planlagt rute:
 5. Tusen takk for svarene! Jeg er høy og tynn, så jeg liker egentlig best smale soveposer. Nå har jeg kjøpt summerlite soveposen og skal teste den på tur i sommer.
 6. Hei, vurderer å kjøpe en lett sommersovepose og lurer på om noen har erfaring med Western Mountaineering Summerlite eller Mammut Sphere UL Spring. Også fint om noen kan anbefale andre som har lignende egenskaper når det gjelder vekt (<700gr) og komforttemperatur (mellom 0 og 5 grader). Hilsen M
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.