Gå til innhold

HydeJekyl

Passivt medlem
 • Innholdsteller

  23
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. HydeJekyl

  Igjen skaking med fjellski

  To make it short: you can't have both good skating and downhill properties. No curve = good for skating, they go straighter Big curve = good for turning, they turn when tipped on the edge (by curve I mean the difference in width between tip/middle/end) I have the Fischer E109's and they're great at going down hill. The curve makes them carve, in a similar way to slalom-skies. (Not as good of course, but very good for cross country skis.) They also have a weak spring so they flatten easily, making turns even easier. The downside is that they are hard to skate with because they "turn in" whenever you are riding on the edge of the ski. Their weak spring also makes the middle of the ski sag, increasing glide-resistance towards the snow. I have these skis because they are great to walk with on powder (they're wide), but also on ice(steel edges). Packed snow or scooter-made trails is not the right circumstances for these skis, for that you need straight ones with good spring. The weak spring does not reduce my speed since any ski will sag/drag in powder snow. I believe the Fischer E99's or E89's are straighter and with more spring, making them more cross-country like and less slalom-like. Making skating easier but curving harder. Maybe these would fit your use better? This did not turn out to be short after all Good luck choosing. I hope you will enjoy your skis as much as I do mine. Marius
 2. HydeJekyl

  Telthjelp for førstegangs kjøper =)

  Støtter forslagene om Hilleberg Allak! Jeg er selv på utkikk etter et nytt telt og valget mitt har falt på Allak'en. Jeg har enda ikke kjøpt og prøvd teltet siden jeg har noen gjenstående eksamener, men jeg valgte det av disse grunnene: jeg liker kuppel-konstruksjon, stødig og pålitelig i dårlig vær, god lufting, to utganger/fortelt, hilleberg er kjent for god kvalitet, hilleberg kilo=normale kilo, bratte sider i fot/hode-ende som gir lang effektiv liggelengde, vertikale sidevegger som ikke stjeler bredde. Min erfaring med andre telt er nemlig at det lovede arealet ofte ikke er så stort i praksis pga av spisse fotender (sett ovenfra) og slakke vegger (sett fra siden). Dette gjør at jeg ofte får våt fotende på soveposen i løpet av natten. Om du er lang og kan få samme problem vet jeg ikke, men etter hva jeg har hørt/lest er dette uansett ikke et problem med Allak, som lever opp til målene (både areal og vekt). Eneste minus er (selvsagt) en litt stiv pris, men det brydde ikke du deg om... Lykke til med valget, håper du blir fornøyd!
 3. HydeJekyl

  ny rygg sekk helsport-bergans

  Nå har du sett deg ut Bergans Trollhetta, og den skal være for personer som er opp til 195cm lange. Du er 192cm så i teorien skal det passe. Nå er ikke dette samme sekk, men jeg har Bergans Rondande som skal rekke for opp til 190cm (som er min høyde), men dette holder den altså ikke til! Og jeg har ergret meg utrolig mye nå på denne sekken som er for kort! Nå vet jeg ikke om dette er et "problem" blandt alle Bergans-sekker, eller om jeg har en uproporsjonalt lang rygg (hvilket jeg tviler på, jeg har lange bein). En liten advarsel er det iallefall
 4. HydeJekyl

  Lemmen og drikkevann

  Nå har jeg fjernet alle kommentarene mine på tråden pga krangelen som oppstod for dette orker jeg ikke å forholde meg til. At man skal få så mye pes for å fronte sin personlige mening er latterlig. At man så blir usaklig argumenter imot når man prøver å legge frem fakta, er rett og slett for dumt. Jeg har hørt på deres meninger og tatt til ettertanke fakta og kunnskapen dere fremstiller. Såpass respekt har jeg for medmenneskene mine. Det er litt fornuft mellom alt drit-kastingen. Håper de av dere som har sagt imot meg samtidig har hørt litt på min kunnskap også, og ikke bare bestemt dere for å være vrange. Til syvende og sist gjør vi alle våre egne valg. God tur!
 5. HydeJekyl

  Trenger en god panne og kjele

  Eagle products er norsk-produsert og ganske rimelig. Desverre har jeg ikke erfaring med disse produktene, men de høres ut som de kan fylle dine krav. Selges på OBS om ikke jeg tar feil..? Du kan jo se på nettsidene deres iallefall: http://eagleproducts.no/kokeutstyr/st_lartikler/ Lykke til!
 6. HydeJekyl

  Lemmen og drikkevann

  Edit: fjernet egen kommentar pga opphisset krangel som jeg ikke ønsker å delta i.
 7. HydeJekyl

  Lemmen og drikkevann

  Edit: fjernet egen kommentar pga opphisset krangel som jeg ikke ønsker å delta i.
 8. HydeJekyl

  Lemmen og drikkevann

  Jeg prøver ikke å være en tøffing. Tvert imot er jeg en skikkelig nerd som har dedikert livet mitt til legevitenskapen. Dette gjør at jeg mer en gjerne utsetter meg selv og mine for "risikoen" ved å drikke vann i fjellet. Kort fortalt må man gå på ca 1 000 000 (en million altså) turer for å bli smittet av harepest gjennom vann! Og det er i rekord-året vi nå er inne i. (Statistikk basert på at: nordmenn går på totalt 5 millioner turer per år, 50 pers blir smittet, 10% av smitte er gjennom vann) Den totale statistikken og epidemiologien legger jeg gjerne frem om det er etterspurt. Der finnes det flere faktorer som videre kompliserer regnestykket, men samtidig senker risikoen for tularemi. Den eneste faktoren som kan øke den statistiske risikoen, er hvor mange som faktisk renser vann når de er på tur. Hvis vi sier at 50% renser vannet sitt (hvilket jeg tviler på) må man gå på ca 500 000 turer uten å rense, for å blir smittet. Sikkerhet er alltid prioritet når jeg er på tur. Jeg er altså ikke tøff, bare veldig logisk.
 9. HydeJekyl

  Lemmen og drikkevann

  Edit: fjernet egen kommentar pga opphisset krangel som jeg ikke ønsker å delta i.
 10. HydeJekyl

  Nytt telt - Nallo 4 GT?

  Fint at du peker ut ulikheten på teltene, men å flisespikke centimeter på denne måten viser seg ofte å bety lite når teltet faktisk er slått opp. Et telt kan gjerne være mye smalere enn en konkurrent, men samtidig føles større fordi veggene er mer vertikale. Nå påstår jeg ikke at dette er tilfellet med disse teltene, men jeg kan gjerne påpeke at når du feks. sammenligner bredde på disse to teltene bruker du det bredeste punktet på Helsport-teltet (som har en betraktelig redusert bredde i fotenden!) mot Hilleberg-teltet som har nær rette vegger. Dette viser seg særlig viktig med liggelengde, der man MÅ se teltet slått opp med egne øyne for å sammenligne det faktiske tapet av areal pga skråveggen i enden. Vekt har også blitt tatt opp utallige ganger og det viser seg ofte "Helsport-gram" ikke er helt det samme som virkeligheten mens Hilleberg er mer nykterne. Kort og godt: jeg synes absolutt du må se teltene du vurderer med egne øyne, full slått opp i butikk! Lykke til og god tur!
 11. HydeJekyl

  Nytt telt - Nallo 4 GT?

  Nallo har bare vertikal vegg i den ene enden, den andre er jo skrå. Det ser ikke alltid sånn ut på bildene fra produsentene, men en skrå vegg stjeler mye plass Dette kan være et problem for de av oss som er litt lange, og ender opp med fuktige og kalde føtter. Men man får også tenke på at man også får en utgang på hver side av Keron/Kaitum, som i seg selv gir et betraktelig større "bruks-areal" inne i teltet. Det er jo i åpningen "alt skjer"!
 12. HydeJekyl

  Nytt telt - Nallo 4 GT?

  Hillebergs Keron eller evt. "lettversjonen" av samme telt, Kaitum kan kanskje være gode alternativ? Om GT-versjonene med fortelt er nødvendig er opp til deg å vurdere. Uansett får du full liggelengde med vertikale vegger og to utganger! Det er sikkert ikke dumt når man har aktive barn med på tur! Keron finnes i 3 eller 4-pers størrelse, mens Kaitums bare finnes 2 eller 3-pers.
 13. HydeJekyl

  råd og erfaring angåendee ryggsekk

  Flere har nevnt Bergans Rondane 85L og denne er for kort for meg. Jeg er 190cm. Den funker greit altså, men når jeg har hoftebeltet på rette høyde, må jeg slakke såpass på skulderremmene at den beste/polstrede delen ligger "bak på ryggen". Over skuldrene ligger den tynne delen av stroppen. Kanskje vanskelig å forstå hva jeg mener men prøv å senke en sekk mer enn den er laget for så vil du se! Kjempebra sekk altså, men jeg ville ikke kjøpt den igjen KUN mtp lengden. Kanskje ikke så mye hjelp, men nå fikk du iallefall ekskludert en sekk fra listen!! (du var da 194cm?) (og til de som lurer: JA jeg har stilt inn sekken til maks lengde!)
 14. HydeJekyl

  nokon erfaring me bergans rondane

  Jeg har hatt min rondane 85L i snart to år nå. Den har blitt brukt på ca 10 turer mellom 3-14 dager. Jeg er godt fornøyd med sekken! Det er lett å si noe bra om denne sekken, som med de fleste ting. Derfor fokuserer jeg heller på de negative punktene jeg har lagt merke til: -sidelommene har ok volum, men når man skal lukke glidelåsen kan de to sidene av glidelåsen være trekt langt fra hverandre. Så jeg forstår at forrige innlegg har nevnt revnede glidelåser selv om dette ikke har skjedd med meg. -sekken er for kort for meg (190cm) -hoftebeltet gnager litt på hoftekammen, men dette kan komme av at sekken er for kort for meg. Ellers en flott sekk!
 15. HydeJekyl

  Gnagsår i Alfa Skarvet

  Enig med Håvard om at mange skriver her inne uten å vite helt hva de prater om. Blir mye utstyrs-hets, mye tid foran pc'n og lite tur kanskje? Tilbake til tema: jeg har hatt et nytt par Skarvet siden sesongstart i år og er storfornøyd. De sitter godt på foten, støtter bra og har holdt seg tørre og varme så lenge jeg har brukt dem. I starten var de litt vel stive i knekken over tåballene, men de ble myke over første helgeturen. Jeg anbefaler lett disse skoene til de som har et passende bruksområde! Som med alt annet utstyr og spesielt sko: om de ikke passer din kropp/fot, skal du selvsagt ikke kjøpe dem. Det trenger man ikke en tråd på fjellforum for å finne ut, eller..?
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.