Gå til innhold
  • Bli medlem

HydeJekyl

Aktiv medlem
  • Innlegg

    23
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av HydeJekyl

  1. To make it short: you can't have both good skating and downhill properties. No curve = good for skating, they go straighter Big curve = good for turning, they turn when tipped on the edge (by curve I mean the difference in width between tip/middle/end) I have the Fischer E109's and they're great at going down hill. The curve makes them carve, in a similar way to slalom-skies. (Not as good of course, but very good for cross country skis.) They also have a weak spring so they flatten easily, making turns even easier. The downside is that they are hard to skate with because they "turn in" whenever you are riding on the edge of the ski. Their weak spring also makes the middle of the ski sag, increasing glide-resistance towards the snow. I have these skis because they are great to walk with on powder (they're wide), but also on ice(steel edges). Packed snow or scooter-made trails is not the right circumstances for these skis, for that you need straight ones with good spring. The weak spring does not reduce my speed since any ski will sag/drag in powder snow. I believe the Fischer E99's or E89's are straighter and with more spring, making them more cross-country like and less slalom-like. Making skating easier but curving harder. Maybe these would fit your use better? This did not turn out to be short after all Good luck choosing. I hope you will enjoy your skis as much as I do mine. Marius
  2. Støtter forslagene om Hilleberg Allak! Jeg er selv på utkikk etter et nytt telt og valget mitt har falt på Allak'en. Jeg har enda ikke kjøpt og prøvd teltet siden jeg har noen gjenstående eksamener, men jeg valgte det av disse grunnene: jeg liker kuppel-konstruksjon, stødig og pålitelig i dårlig vær, god lufting, to utganger/fortelt, hilleberg er kjent for god kvalitet, hilleberg kilo=normale kilo, bratte sider i fot/hode-ende som gir lang effektiv liggelengde, vertikale sidevegger som ikke stjeler bredde. Min erfaring med andre telt er nemlig at det lovede arealet ofte ikke er så stort i praksis pga av spisse fotender (sett ovenfra) og slakke vegger (sett fra siden). Dette gjør at jeg ofte får våt fotende på soveposen i løpet av natten. Om du er lang og kan få samme problem vet jeg ikke, men etter hva jeg har hørt/lest er dette uansett ikke et problem med Allak, som lever opp til målene (både areal og vekt). Eneste minus er (selvsagt) en litt stiv pris, men det brydde ikke du deg om... Lykke til med valget, håper du blir fornøyd!
  3. Nå har du sett deg ut Bergans Trollhetta, og den skal være for personer som er opp til 195cm lange. Du er 192cm så i teorien skal det passe. Nå er ikke dette samme sekk, men jeg har Bergans Rondande som skal rekke for opp til 190cm (som er min høyde), men dette holder den altså ikke til! Og jeg har ergret meg utrolig mye nå på denne sekken som er for kort! Nå vet jeg ikke om dette er et "problem" blandt alle Bergans-sekker, eller om jeg har en uproporsjonalt lang rygg (hvilket jeg tviler på, jeg har lange bein). En liten advarsel er det iallefall
  4. Nå har jeg fjernet alle kommentarene mine på tråden pga krangelen som oppstod for dette orker jeg ikke å forholde meg til. At man skal få så mye pes for å fronte sin personlige mening er latterlig. At man så blir usaklig argumenter imot når man prøver å legge frem fakta, er rett og slett for dumt. Jeg har hørt på deres meninger og tatt til ettertanke fakta og kunnskapen dere fremstiller. Såpass respekt har jeg for medmenneskene mine. Det er litt fornuft mellom alt drit-kastingen. Håper de av dere som har sagt imot meg samtidig har hørt litt på min kunnskap også, og ikke bare bestemt dere for å være vrange. Til syvende og sist gjør vi alle våre egne valg. God tur!
  5. Eagle products er norsk-produsert og ganske rimelig. Desverre har jeg ikke erfaring med disse produktene, men de høres ut som de kan fylle dine krav. Selges på OBS om ikke jeg tar feil..? Du kan jo se på nettsidene deres iallefall: http://eagleproducts.no/kokeutstyr/st_lartikler/ Lykke til!
  6. Edit: fjernet egen kommentar pga opphisset krangel som jeg ikke ønsker å delta i.
  7. Edit: fjernet egen kommentar pga opphisset krangel som jeg ikke ønsker å delta i.
  8. Jeg prøver ikke å være en tøffing. Tvert imot er jeg en skikkelig nerd som har dedikert livet mitt til legevitenskapen. Dette gjør at jeg mer en gjerne utsetter meg selv og mine for "risikoen" ved å drikke vann i fjellet. Kort fortalt må man gå på ca 1 000 000 (en million altså) turer for å bli smittet av harepest gjennom vann! Og det er i rekord-året vi nå er inne i. (Statistikk basert på at: nordmenn går på totalt 5 millioner turer per år, 50 pers blir smittet, 10% av smitte er gjennom vann) Den totale statistikken og epidemiologien legger jeg gjerne frem om det er etterspurt. Der finnes det flere faktorer som videre kompliserer regnestykket, men samtidig senker risikoen for tularemi. Den eneste faktoren som kan øke den statistiske risikoen, er hvor mange som faktisk renser vann når de er på tur. Hvis vi sier at 50% renser vannet sitt (hvilket jeg tviler på) må man gå på ca 500 000 turer uten å rense, for å blir smittet. Sikkerhet er alltid prioritet når jeg er på tur. Jeg er altså ikke tøff, bare veldig logisk.
  9. Edit: fjernet egen kommentar pga opphisset krangel som jeg ikke ønsker å delta i.
  10. Fint at du peker ut ulikheten på teltene, men å flisespikke centimeter på denne måten viser seg ofte å bety lite når teltet faktisk er slått opp. Et telt kan gjerne være mye smalere enn en konkurrent, men samtidig føles større fordi veggene er mer vertikale. Nå påstår jeg ikke at dette er tilfellet med disse teltene, men jeg kan gjerne påpeke at når du feks. sammenligner bredde på disse to teltene bruker du det bredeste punktet på Helsport-teltet (som har en betraktelig redusert bredde i fotenden!) mot Hilleberg-teltet som har nær rette vegger. Dette viser seg særlig viktig med liggelengde, der man MÅ se teltet slått opp med egne øyne for å sammenligne det faktiske tapet av areal pga skråveggen i enden. Vekt har også blitt tatt opp utallige ganger og det viser seg ofte "Helsport-gram" ikke er helt det samme som virkeligheten mens Hilleberg er mer nykterne. Kort og godt: jeg synes absolutt du må se teltene du vurderer med egne øyne, full slått opp i butikk! Lykke til og god tur!
  11. Nallo har bare vertikal vegg i den ene enden, den andre er jo skrå. Det ser ikke alltid sånn ut på bildene fra produsentene, men en skrå vegg stjeler mye plass Dette kan være et problem for de av oss som er litt lange, og ender opp med fuktige og kalde føtter. Men man får også tenke på at man også får en utgang på hver side av Keron/Kaitum, som i seg selv gir et betraktelig større "bruks-areal" inne i teltet. Det er jo i åpningen "alt skjer"!
  12. Hillebergs Keron eller evt. "lettversjonen" av samme telt, Kaitum kan kanskje være gode alternativ? Om GT-versjonene med fortelt er nødvendig er opp til deg å vurdere. Uansett får du full liggelengde med vertikale vegger og to utganger! Det er sikkert ikke dumt når man har aktive barn med på tur! Keron finnes i 3 eller 4-pers størrelse, mens Kaitums bare finnes 2 eller 3-pers.
  13. Flere har nevnt Bergans Rondane 85L og denne er for kort for meg. Jeg er 190cm. Den funker greit altså, men når jeg har hoftebeltet på rette høyde, må jeg slakke såpass på skulderremmene at den beste/polstrede delen ligger "bak på ryggen". Over skuldrene ligger den tynne delen av stroppen. Kanskje vanskelig å forstå hva jeg mener men prøv å senke en sekk mer enn den er laget for så vil du se! Kjempebra sekk altså, men jeg ville ikke kjøpt den igjen KUN mtp lengden. Kanskje ikke så mye hjelp, men nå fikk du iallefall ekskludert en sekk fra listen!! (du var da 194cm?) (og til de som lurer: JA jeg har stilt inn sekken til maks lengde!)
  14. Jeg har hatt min rondane 85L i snart to år nå. Den har blitt brukt på ca 10 turer mellom 3-14 dager. Jeg er godt fornøyd med sekken! Det er lett å si noe bra om denne sekken, som med de fleste ting. Derfor fokuserer jeg heller på de negative punktene jeg har lagt merke til: -sidelommene har ok volum, men når man skal lukke glidelåsen kan de to sidene av glidelåsen være trekt langt fra hverandre. Så jeg forstår at forrige innlegg har nevnt revnede glidelåser selv om dette ikke har skjedd med meg. -sekken er for kort for meg (190cm) -hoftebeltet gnager litt på hoftekammen, men dette kan komme av at sekken er for kort for meg. Ellers en flott sekk!
  15. Enig med Håvard om at mange skriver her inne uten å vite helt hva de prater om. Blir mye utstyrs-hets, mye tid foran pc'n og lite tur kanskje? Tilbake til tema: jeg har hatt et nytt par Skarvet siden sesongstart i år og er storfornøyd. De sitter godt på foten, støtter bra og har holdt seg tørre og varme så lenge jeg har brukt dem. I starten var de litt vel stive i knekken over tåballene, men de ble myke over første helgeturen. Jeg anbefaler lett disse skoene til de som har et passende bruksområde! Som med alt annet utstyr og spesielt sko: om de ikke passer din kropp/fot, skal du selvsagt ikke kjøpe dem. Det trenger man ikke en tråd på fjellforum for å finne ut, eller..?
  16. Denne testen fra forbrukerrådet har blitt tatt opp ved mange anleninger her på dette forumet og på flere andre fora. Det testede teltet var en del av den förste produksjonen etter at Hilleberg skiftet leverandör av selve teltduken (som de ikke lager selv). De som kjöpte et telt i denne förste serien fikk skifte dem inn gratis. Desverre visste ikke alle dette, inkludert testerne til forbrukerrådet. Har aldri hört at 1200-dukene har röket i situasjoner der ikke alle andre duker også hadde röket, og jeg personlig stoler iallefall fullt på disse dukene!
  17. Jeg har nettop tenkt på det samme selv og har derfor lest mye om emnet i det siste, hehe. Kan nevne at du kan sjekke ut ski fra Fischer også. Spesielt synes jeg Fischer Europa 109 er verdt en titt. Det er verdt å nevne at Fischer har de beste smørefrie sålene om du vil slippe smørestyret. Fordeler/ulemper med dette er evig diskutert på forumet, og selv vet jeg at måten jeg bruker fjellski på gjør at smørefritt er det beste for meg. Fischer europa 109 tour, Rottefella BC magnum og Alfa Skarvet selges på G-sport for 4300kr! Sjekk nettsidene. Denne pakken blir vanligvis priset til opp i mot 6000. Selv landet jeg på denne pakken, men med smørefri (crown) såle.
  18. Trådstarter virker som han vil gå på klassiske norske vinterturer, altså fra A til B og med variert terreng. Til dette ville jeg ikke anbefalt randonee, som begrenser sitt bruk til topp-turer. Tror trådstarter har en god utgangstanke med truger eller fjellski. Dette valget er enkelt: skal du gå i skog etc der ski vil henge seg opp og være til hinder skal du gå for truger. Noen jegere foretrekker også truger fordi man står stødigere ved skudd. Skal du gå alle andre steder, som de fleste gjør, er fjellski ditt beste valg! Se selv for deg at du kommer opp på vidda og skal gå noen kilometer mer eller mindre flatt. Da er det ikke kjekt med hverken tung/stiv randonee-utrustning eller kjipe truger Lykke til med valget og ha en fin tur!
  19. Kjekt å høre at dine erfaringer fra å gå andre vei! Er glien dårlig på rando? Det kommer vel an på hvilken ski man velger og hvilket føre man treffer på(?)
  20. Tiden har kommet der jeg behøver å kjøpe nye fjellski. Men jeg klarer aldri å legge fra meg tanken med å kjøpe randonee og endelig kunne låse hælen på vei ned! Jeg vet at man skal velge ski/binder/sko utifra hvilket behov man har, og at det uansett blir et kompromiss. Jeg skal helst gå fra punkt A til B, men siden jeg går på vestlandet blir det bare vandring i fjellområder, og generelt mye opp og ned uansett hvor man går. Si at jeg velger et sett som er så lett, smalt, fleksibelt og generelt bare så nært fjellski man kommer... hvordan blir disse å gå med? Blir det et helvete om man må gå noen kilometer flatmark? Hva med lange, slake bakker? Det finnes mye synsing og gjetning på forumet. Jeg vil gjerne høre personlige erfaringer fra dere som har prøvd å kjøpe et slikt sett og har lykkes eller feilet! På forhånd takk for svar
  21. Det var kanskje det teiteste jeg har lest på forumet på en god stund! Hvis du regner norske fjell som "sikre" og fullstendig forutsigbare tror jeg du har sett feil på kartet. Enhver erfaren fjellgåer vet at en kontakt-linje med omverdenen, være seg mobil, sat-telefon eller nød-radio, kan være avgjørende i usette situasjoner. Man planlegger ikke ulykker, de skjer helt av seg selv! Jeg var selv med om at en kamerat snublet og knakk begge leggbeina (i samme fot) når foten kilte seg i fallet. Jeg satte opp teltet og brukte mobiltelefon for å ringe etter helikopter som ankom først etter 8 timer. De kom sent pga dårlig sikt forårsaket av regn, vind og tåke i området. Visen endte godt, men hva som hadde hendt om han var alene, uten telefon og at siste beskjed var "tilbake om to uker"... tenk selv. Om ikke bare av sikkerhetshensyn så er det også fint for "de hjemme" å høre at alt er ok med jevne mellomrom, spesiellt når man er på tur i over 2 uker som trådstarter planlegger! Det er folk som tenker som deg som ender sine dager i fjellet.
  22. Ja jeg skulle vel presisert at jeg slipper norsk moms som er betraktelig høyere enn momsen her i Polen hvor jeg studerer Og nei, som nevnt av noen av dere, dette har ikke norsk tollvesen noe med. Jeg betaler moms i landet jeg får varen levert, og etter det kan jeg ta produktet med dit jeg vil. Spesielt siden jeg har hjemmel til ekstra innføring/utføring av eiendeler pga min studiesituasjon! Fortsatt: noen som har erfaring eller tips om online sportsbutikker innen EU?
  23. Hei! Jeg ser etter internettsider innen EU der man kan bestille Hilleberg telt! Tanken er at jeg skal bestille et Hilleberg Nallo 3 GT innen EU, og få det levert til mitt utenlandske studiested før jeg tar det med meg hjem til Norge. På den måten slipper jeg moms/toll og får billig frakt Fra før har jeg sett på flere bra amerikanske sider, men der forsvinner selvsagt hele poenget med å slippe betale moms osv. for inntak av utstyr. Online sportsbutikker innen EU som fører Hilleberg: Give it to me! Jeg er lytter øre!
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.