Gå til innhold

kaffelars

Passivt medlem
 • Innholdsteller

  16
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. kaffelars

  Barn og fjelltur

  Aust-Agder er vel ikke akkurat noe toppturfylke, men det kommer jo litt ann på hvor i fylket du bor. Hovdefjellmasta på grensa Vegårshei og Åmli er jo en flott tur med utsikt helt til sjøen i fint vær. En beskrivelse ligger her http://frinatur.net/?p=177. Rjukanfossen er flott når det er stor vannføring.http://frinatur.net/?p=155. Og ikke minst Aust-Agders ultimate topptur til Sæbyggjenuten, men den er lang http://frinatur.net/?p=284. Dette er fylkets høyeste topp. Ellers kan man jo også kjøpe "Med Paul på tur,Utenfor allfarvei" av Paul Mjaaland (del 1 og 2). Dissse har mange småturforslag med fine løpebeskrivelser.
 2. kaffelars

  Kajak i Geirangerfjord?

  Brukte en oppblåsbar kajakk fra advanced elements http://www.advancedelements.com/advancedframe.html. Grei nok å padle når fart ikke er i høysete, men så klart har den sine begrensninger i lasteplass, og bølger og vind kan være et problem, da den ikke har ror. Og som nevnt over her; det kan virkelig blåse og bygge seg opp bølger langt inne i en trang fjord. Stor fordel er at den kan bæres på ryggen i lastebaggen og enkelt taes med på feks buss eller tog. Og så er den veldig stabil, fin å fiske fra og ikke noe problem å klatre oppi igjen fra vannet hvis man er uheldig.
 3. kaffelars

  Kajak i Geirangerfjord?

  Padlet inn hele Storfjorden til Geiranger i to etapper sommeren 2007. Flott tur, les mer om det her.
 4. kaffelars

  4444trappetrinn i Lysefjorden

  Gikk Flørli--Langavatn--Kjerag i fjor sommer. Trappene er greie å gå når det er fint vær. Ble en litt lenger tur enn tenkt da vi mistet den nye stien som ikke var inntegnet på kartet. Fant igjen den gamle stien som er nedlagt, men der fikk vi oss et par overraskelser! Står mer om turen med bilder her http://frinatur.net/?p=280
 5. kaffelars

  Kajakk vs kano

  Er litt usikker hvor stor den er sammenpakket, men det tar litt plass ja. Har en Pararangersekk, den er vel litt over 100 L og kajakken går vel ikke ned i der vil jeg tro. Men så er det ikke helt rette formen heller. Er greit med plass i baggen som følger med om man pakker riktig. Der får man plass til kajakk, pumpe, trekk, flytevest og årer om man pakker riktig. Men den baggen er ikke noe god å bære på ryggen...
 6. kaffelars

  Kajakk vs kano

  Jeg har en AF Expedition fra Advanced Elements. Var den første kajakken jeg noens sinne padlet i. Den har god lastekapasitet og er stabil, vanskelig å velte (omtrent som en kano). Og om den velter kan du bare velte den tilbake klatre opp i igjen. Jeg har aldri gått rundt med den på tur. Har fisket en del fra den og dratt på noen overnattningsturer. Blant annet padlet fra Ålesund til Gerianger som er noen mil. Kajakken pakkes i en bag og kan f.eks lett taes med på bussen.
 7. kaffelars

  Haukeliseter-Finse

  Min bror og jeg gikk Finse - Haukelisæter i påska i år med pulk og telt. Du kan lese om turen her.
 8. kaffelars

  Hovden og ture i området deromkring

  Turen fra Hovden til Tjørnbrotbu er lettgått. Svak stigning hele veien, litt steinete her og der, men ikke så ille.
 9. kaffelars

  Kjeragbolten

  Kjeragbolten fra baksiden. Ikke noe hopping, men du må ta et litt langt skritt ut på den.
 10. kaffelars

  Generelle spørsmål rundt fjellturer

  Merkeutstyr er ofte veldig dyrt, og ofte er det en grunn til det. Det er rett og slett mer slitesterkt. Se gjerne på feks finn.no, der er det mange som selger bra utstyr som holder mange år til (men ikke kjøp brukte sko og sovepose). Ellers selger jo en del sportsbutikker mye på tilbud ned mot halv pris bare fordi der er "fjorårets" modell. Et godt råd er nok å holde seg unna de lengste ekspedisjonene i starten slik at man ikke sliter seg helt ut får "skrekken" med en gang. Og sliter du med å forholde deg til nye mennesker, er den øde fjellheimen et vakkert sted å være...
 11. kaffelars

  Padling over Holmavatnet, vestvidda!

  Vet ikke hvordan det er med isen på vannet, men tror nok det er litt tidlig. Ellers bør du ha med 12g lilleauren i kobber. Den er en slager på fjellet.
 12. Gikk denne ruta nå i påska. Berettning om turen kan du lese her http://frinatur.net/?p=99. Vi lå i telt hele veien.
 13. kaffelars

  Convertible fra Advanced Elements

  Har brukt expedition modellen et års tid snart. Har ingen erfaring med kajakk utenom dette, men jeg synes den er grei å padle. Har vært på noen få litt lengre turer, se også http://frinatur.net/?p=19. Veldig stødig og fin til fisking, samt god lastekapasitet. Liten plass inni, men vil tro at solo med convertible er det neppe noen problem. Ikke minst er den grei å pakke bort.
 14. Har også hatt min AF Expedition siden mai/juni i fjor. Hadde ingen erfaring med kajakk før dette. Synes den fungerer utmerket, ikke så rask som en fullblods havkajakk så klart, men med relativt god lastekapasitet og veldig stabil til f.eks fisking. Har blandt annet padlet Ålesund - Geiranger i denne kajakken, en fantastisk tur. Se mer herhttp://frinatur.net/?p=19
 15. kaffelars

  presis og kraftig rifle, jeg trenger en.

  Som fjellgeita skriver så er det liten sjanse for å bli skarpskytter i forsvaret. Det er få avdelinger som har skarpskyttere, og i disse avdelingene er det få som er skarpskyttere. I tillegg er det mange som vil bli skarpskyttere, så det er stor konkurranse om plassene. En kraftig rifle som går langt er neppe nødvendig for å trene til å bli skarpskytter. Forsvaret bruker modifiserte AG-3 og NM-149 som skarpskyttergevær med kaliber 7,62 mm (.308). NM-149 er som en vanlig jaktrifle. Så dette er vel kaliberet du bør satse på. I tillegg brukes det som nevnt 12,7 mm (.50) som er et kaliber du ikke bør satse på. Lagfører har sikkert rett i at HV er en god vei å gå hvis du vil bli skarpskytter. Her er det relativt stor tetthet av skarpskyttere og HV holder svært høy standard på kursene sine.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.