Gå til innhold

Northsea

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  14
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Northsea

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 1. Takker for svar. Da høres det ut som om den ikke blir for varm for min del, selv om det selvfølgelig er individuelt hvor varmt/kaldt man syns det er. Var litt betenkt om den ble altfor varm i -20, da hadde jeg vurdert en annen. Men på vidda kryper gradene raskt nedover og da er det trygt, godt og deilig å kunne krype ned i en skikkelig pose etter en lang dag. Når april kommer så kan jeg heller ta med den "lette" posen (Kvitbreen). Kommer til å bestille Bison i disse dager slik at den er klar til sesongen starter. Hvilken størrelse har du Lofoten og hvor lang er du? Jeg er 184cm og vurderer den lange utgaven......Tror ikke det blir så feil.
 2. Isbjørn er sikkert en god pose, men er ikke det en synt pose og har høy vekt? Jeg for min del kunne tenke meg en dunpose som ikke veier så altfor mye.... derfor tenkte jeg på Bison.....
 3. Blåser litt liv i denne tråden. Jeg vurderer denne Bison posen men har lest at den kan bli litt for varm. Hva er dine erfaringer Lofoten og event. andre som har denne posen? Selv har jeg Kvitbreen fra Helsport, og har vært veldig fornøyd. Men på Hardangervidda i januar ifjor, så opplevde jeg å hutre litt når det ble på det kaldeste. Temperatur måleren streiket selvfølgelig, men det må ha vært en ca. 20 minus. Det var ikke noe stort problem, da jeg hadde med en slikepose også. Men jeg tenker litt på om det skulle bli enda kaldere, som det fort kan bli, så vil jeg ha en pose som er varm nok. Samtidig så må den ikke være så varm at ved 30 minus så er den så varm at man må ligge med glidelåsen oppe. Har sett litt på Polheim med føler den blir litt for lik den jeg har. Skal jeg kjøpe enda en vinterpose bør det kanskje være et større hopp i fra det jeg allerede har. Kvitbreen funker veldig bra , men kanskje jeg skulle kjøpt en sjefspose til de kaldeste turene? Hva er deres erfaringer og anbefalinger??
 4. Jeg gikk forrige uke med 50 kg pulk og kort feller. Gikk fint kjeldebu - sandhaug på en dag. Hele denne strekningen er merket, og videre til litlos, hellevassbu og Haukeli. Videre gikk jeg sandhaug - hellevassbu neste dag og til Haukeli siste dag.
 5. Gikk denne turen forrige uke fra torsdag til søndag. Det var kvistet hele strekningen , også fra Hellevassbu til Haukeliseter. Kjempeflott føre.
 6. TK: Ja en lemur gjør god nytte i litt hardt vær, selv om jeg til nå har latt teltet ta den største støyten. Men helt klart en god praksis å gjøre, spesielt om man blir liggende værfast, da er det greit å avlaste teltet. Jeg går alene ja, og tar derfor et par forhåndsregler: Har en karabin krok med et kort taubit i den ene enden av teltet, som jeg fester til meg selv. Så lar jeg vinden blåse opp teltet og jeg trenger ikke være redd for at det skal blåse fra meg. Teltstengene beholder jeg værende i teltet under forflytning, så slipper jeg å stresse med det også. Men dette med lemur er også en fin ting å gjøre før teltet settes opp, så slipper man å stå opp midt i natta og gjøre det om behovet skulle melde seg takker for anbefalingen!
 7. TK: Ja det var smart, ser ut som det er en del mer på vest siden. Skal blåse friskt i morgen også ser jeg, men så skal det løye av noe av på torsdag, satser på å komme meg avgårde da. Personlig har jeg ikke noe imot litt vind, klær og utstyr er ivaretatt, men det blir litt mer styr å sette opp teltet i 20 m/s. Takk for linken!
 8. Fint med oppdatering! Pulken står ferdig pakket og egentlig skulle jeg ha vært avgårde. I følge yr har det blåst og blåser fremdeles stiv/sterk kuling, ikke at det er så ekstremt , men kan jeg unngå det med å vente en dag eller to er ikke det å forakte. Men nå kan jeg snart ikke vente lenger, så det blir vel hette og ansiktsmaske vil jeg tro. Forresten kolonnekjøring på Haukeli og stengt over rv7. Du Tor-Kjell har vært på øst vidda, mens jeg skal gå mest på vest vidda, min tro om det er like lite snø der?? Det blir spennende å se!
 9. Hei Tor-Atle! Fin side du har, veldig inspirerende! Kunne du skrevet noen ord om det elektroniske utstyret du benytter under turen(e) din(e)? Jeg går selv på en del kalde turer, men er lite oppdatert på det elektroniske utstyret. Benytter Spot GPS 2 og en ipod, og GPS da selvfølgelig. Men kunne godt tenke meg å vite litt om hva du lader de ulike tingene med. Og hva benytter du når du blogger direkte fra turene dine? Sist tur tok batteri på canon kamera kvelden og ipoden sa takk og farvel. Nå har jeg kjøpt inn små spesial poser som jeg skal legge elektronikken i, håper det hjelper. Og klarer du og holde utstyret fritt for fukt og kulde?
 10. Jeg gikk Finse - Haukeli fra 30/1 - 5/2. Ut fra Finse var det 15 cm nysø og det gikk greit å gå, traff også på skuterspor som jeg fulgte helt til Dyranut. Fra Dyranut til Sandhaug var det flott føre med hard snø. Men så når jeg skulle starte dagen fra Sandhaug, startet slitet. Våknet opp til 30 cm nysnø og det fortsatte utover hele dagen, null sikt. Tok meg frem til Besso og fortsatte videre mot Litlos. Dagen etter våknet jeg igjen til enda mer nysnø, og fremdeles null sikt. Pulken jeg benytter er Pariser med taudrag, og jeg vil påstå at det var tungt pulkføre. Måtte også rigge om tauene på pulken og fordele lasten litt bedre, da pulken til stadighet veltet. (Vurderer neste gang stivt drag). Uansett, en fin tur, men tungt og en fin erfaring å ta med seg videre. Håper denne tråden kan brukes til å oppdatere vær- og føre meldinger på vidda, skal ta turen igjen i mars måned.
 11. Har også Fjellheimen Xstrem, med 16 stk 50cm snøplugger. De veier litt, men de gjør virkelig jobben sin. Lette å jobbe med, og sitter som støpt. Jeg vil fraråde deg å benytte skiene, da de kan knekke (tro det eller ei), så legg de heller på innsiden mellom innertelt og yttertelt. Støtter andres erfaring her med å samle bardunene litt, så slipper du med så mange plugger. Forøvrig så gikk jeg fra Finse til Bjoreidalshytta for en uke siden. Vannene var sikre og føret var greit, litt tungt var det til tider. Gikk med pulk med utstyr for en uke. Det var kvistet hele veien til Bjoreidalshytta og enda lenger sør så det er nok kvistet stort sett hele veien nå.. Men på Kjeldebu traff jeg en kar som fortalte meg at ingenting fra Haukeli og oppover var kvistet. Men det tror jeg det er nå, for vet at de har kvistet i disse dager stort sett de vanlige rutene. Hadde planer om å fortsette til Haukeli, men gnagsår (nybeynnerfeil) og mangel av GPS gjorde at jeg valgte å ikke fortsette. Ikke noe god følelse av å ikke ha GPS når det sikten er null. Jeg campet ved Bjoreidalshytta og når jeg våknet om morgenen blåste det liten kuling og sikten var dårlig. Med gnagsår i tillegg var det tryggere å sette kusren mot Maurset. Men hadde en kanontur og utstyret fungerte perfekt. Neste gang blir det å polstre beina godt og innkjøp av Garmin Oregon, da blir det bare å gi gass. Kommer nok til å ta hele turen i løpet av april. Husk å drikke mye mens du går og før oppstart om morgenen. Ser også på værmelingen at det er mildt på vidda og overskyet. Selv foretrekker jeg kulde og klart vær..... Må også få skryte litt av fotposene jeg kjøpte før avreise og som jeg vurderte for og imot om jeg skulle gidde å ta med, de var veldig gode å ha! God tur!
 12. Her er min favoritt: Stek opp 600 gr kjøttdeig på forhånd. Pakkes ned avkjølt i posen. Meksikansk gryte med ris Familiepakning, da har du til to middager. Kok opp 12 dl vann og tilsett kjøttdeig og gryteposen. Krydre etter smak. Bland i 2-3 never hurtigris mot slutten. Spise halve gryten og resten i pose til neste dag. Dette gir krutt i magan, og smaker veldig godt. Forøvrig syns jeg gryteposer med kort koketid og kun vann som tilsettning funker godt i felt. Her er det et hav å velge mellom. Realen kjøres til lunsjmat. God fornøyelse!
 13. Må nok dessverre støtte de andre, ingen offentlig transport over vidda på vinteren. Krysset selv ved Dyranut for noen dager siden, og det eneste som passerte var kolonnekjøringen Alternativet er å sjekke opp noe transport til Maurset og så følge Bjoreidalen innover til Bjoriedalshytta, og så ta av mot sør. Regner med du skal til Haukeliseter.....
 14. Da vil jeg ønske deg god tur Olaskaansar. Skal selv ta turen i morgen, pulken står ferdig pakket og jeg gleder meg veldig. Benytter også anledningen til å takke alle for fine råd og innspill, spesielt deg Aalstad. Kommer nok til å ta de samme snarveiene som du har benyttet. Jonas
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.