Gå til innhold

paalea

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  31
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Yes....tar selvfølgelig med det av utstyr som jeg kan, med tanke på bruk og vekt. Vurderte til og med å skaffe meg rulleski, men venter litt med det. Det som er mest kritisk og verdifullt for meg som blir igjen i Norge er et helsport svalbard extreme 3-camp high, et par åsnes nansen fjellski med sko og en ajungilak denali sovepose. takk for alle tips ps. jeg har en garmin colorado 300...MEN jeg har mac, og det virker ikke å være så kompatibelt. noen som har erfaringer med dette? tenkte jeg måtte få inn et UK/Wales kart på denne.
 2. Takk for glimrende råd! Er ikke med lett hjerte jeg pakker ned dette utstyret, men får satse på jeg får noen turer hjem til gamlelandet og opp på vidda.
 3. Hei, jeg skal til Wales for å studere i 4 år. I den forbindelse skal jeg lagre en del ting hos noen venner. Bl.a. friluftsutstyret mitt. Dette skal lagres i en bod. Jeg lurer på om det er råd dere har i den forbindelse. Jeg tenker på ski, telt, soveposer osv. Hvordan bør dette lagres for å skåne det mest mulig? Bør jeg smøre inn fjellskiene f.eks. Bør soveposen lagres inni en søppelsekk eller bør teltet henges opp? Alle råd og tips taes imot med takk ps. kan det være en ide å gå innom en skobutikk og spørre om å få sånne fuktsugeposer som er i skoeskene til å ha rundt telt og sovepose?! Mvh. Pål
 4. thanks! glimrende link....
 5. Noen som har tips til denne turen...tidsaspekt og evt. ting å være obs på?
 6. Snøskuter transport Finse Transport 99700925 91650137 Jøklagutane 99331222 Kolbjørnsen 93290286 Nesbø 95755777 Finse transport regnet ca. 1000,- til Dyranut fra Finse. Men grunnet tid og føre tror jeg jeg dropper turen. Tenker heller Finse Geilo over Hallingskarvet....noen som har tips til denne turen?
 7. hvis noen skal oppover mot dyranut med plass til en fyr og en paris pulk er det bare å gi beskjed
 8. Jeg har lyst å komme meg til Dyranut fra Oslo den 29.mars. Noen som har noen forslag?
 9. paalea

  Påsketur?!...

  Hei godtfolk, jeg har en drøy uke disponibel i påsken fra tirsdag 30.mars og lurer på om jeg skal ta meg en tur på ski. Gjerne med pulk og telt. Er det noen gode forslag der ute, evt. noen som kunne tenke seg å bli med, ta meg med. Jeg bor i Oslo, har litt turerfaring, mann og 31 år. Mvh. Pål
 10. Fimax: Hvor gikk du og hvor lang tid brukte du? Aalstad: Har du skrevet noen rapport fra turen deres? Hvis ikke, kan du skrive noen ord om den evt. Hadde vært kult å høre hvordan dere syntes første etappe var og hvordan resten av vidda fortonte seg
 11. Jakob; kommer ingen bilder desverre. Tok kun noen få bilder og de ligger på på kameraet til broderen. Noe av grunnen til de få bildene var blodslitet og tidspresset som gjorde at jeg nedprioriterte kamera. Er vel en treningssak det og:) Godt nytt år!
 12. Aalstad og resten av gjengen. Jeg er nå tilbake i lune omgivelser i sofaen til mor og far. Er full av øl, vin, mat og whisky. Er døgnvill og sliten og savner fjellet allerede selv om jeg savnet sofaen da jeg var der. Turen startet 20.desember og jeg skulle etter planen til Haukeli. Skjemaet mitt var å være på Kjeldebu kvelden 21.desember, men skjebnen ville det anderledes. Pga. nysnø opp første stigning fra Finse gikk det utrolig tregt. Jeg la første camp ved Store Hansbunut første dag, kvelden 20.desember som planlagt. Men dagen etterpå, og opp resten av stigningen var det også nysnø og tunge forhold med rimelig tung pulk. Ekstrem kulde gjorde at jeg mistet følelsen i tærne og så meg nødt til å gjøre bivuakk og fyre primus og få igang sirkulasjonen igjen. Dette tappet meg for krefter og dagen ble ikke like lang som jeg hadde håpet. Camp 2 ble gjort rett før Finnsbergvatnet. Dagen etter fortsatte jeg mot Kjeldebu. Føret var betraktelig bedre enn det var på Finsesiden og jeg nådde Kjeldebu en dag etter skjema. På Kjeldebu måtte jeg ta avgjørelsen om å fortsette eller bryte og returnere til nevnte julemiddag. Siden jeg allerede var en dag forsinket og senere antageligvis ville hatt godt av en hviledag mot Haukeli bestemte jeg meg for å sette snuten og Paris pulken mot Maurset og buss til Stavanger. På Maurset ble jeg tatt inn i varmen av to hyggelige damer som ga meg skiver, varm kakao og en kald Newacastle Brown Ale mens ventetiden på bussen gikk unna. Altså; forholdene etter Finsbergavatnet virket veldig greie, og jeg burde kanskje bare fortsatt, siden den tyngste børen nok er opp fra Finse. Er dere flere og kan dele på å tråkke spor blir det desto lettere. Neste gang blir det Dyranut-Haukeli på meg, og med nok tid så jeg slipper stresse om jeg blir en dag eller to forsinket. Samtidig som min første solotur har gitt meg erfaringer som jeg tar med meg til neste tur. Der og da følte jeg ikke jeg hadde overskudd til å nyte turen til det fulle, men følelsen man får etter dager med slit på fjellet sitter i kroppen i uker. Derfor stikker jeg til fjels ved neste anledning kos dere og god tur! God jul og Godt nytt år!
 13. Da bærer det avsted imorgen tidlig. Værmeldingen er helt ok, og spenningen ganske stor. Takker for alle tips i forbindelse med forberedelsene. Jeg vil prøve å få lagt ut en liten rapport om turen og erfaringene mine når jeg(in shalla) har gjennomført med helsen i behold og uten de helt store eskapadene. Ønsker alle gode turer og god jul!
 14. ok....jeg har mac og har lastet ned de programene som er mac-kompatible, og jeg har opprettet en garmin konto, men jeg vet ikke hva jeg skal med dette....får ikke overført kart fra gpsen over på maskinen, da jeg kjøpte den brukt og kartene bare lå inne på gpsen. Og jeg finner ikke ut hvordan jeg nullstiller den totalt sånn at alle gamle waypoints osv. slettes.....dette må selvfølgelig gjøres uten at risikerer å slette kartene. Ellers er jeg generelt litt misfornøyd, men håper den gror på meg iløpet av turen min over Hardangervidda......er det ellers ting jeg trenger å vite? Tips og triks tas imot med takk
 15. paalea

  Garmin Colorado 300

  Er det noen som har erfaring med denne gpsen som kan svare meg på noen spm...
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.