Gå til innhold
  • Bli medlem

ELEL6200

Aktiv medlem
  • Innlegg

    30
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av ELEL6200

  1. Takk for tipset:) Telt 2,7kg (3 personer), sovepose (950g) og resten av utstyret anser jeg som lett nok. Først og fremst vil jeg ha en sekk som gir en behagelig opplevelse for rygg og skuldre når mat og utstyr for 1 voksen og to barn skal forflytte seg i fjellet. Vi trenger god plass til maten som for oss er en viktig del av den fantastiske opplevelsen det er å ferdes i fjellet. Så målet er ikke hovedsakelig å lette børen, men å kjøpe en sekk med stor plass og som tåler høy vekt og har ett bæresystem som er svært bra. At sekken er lett er bonus:) Har nå en Arc'teryx Bora 95, men har lyst til å teste noe annet.
  2. Ingen i Norge som har kjøpt denne type sekk? Hva er i såfall alternativene?
  3. Noen som har erfaring med Stone Glacier ryggsekkene? http://gramjegeren.no/nettbutikk Jeg vurdere Stone Glacier Cirque 6200. Det frister også med en modell med "hylle" selv om sekken ikke skal brukes på jakt.
  4. Tusen takk for tipset, trebor. Jeg kjørte direkte til XXL i Stavanger og fikk kjøpt det siste paret med skonummer 44. Jeg kjøpte Salomon XA Pro 3D Mid GTX Ultra for noen år siden etter å ha lest gode tilbakemeldinger om dem her på forumet. Det lakk dessverre vann inn i skoen når jeg gikk i vått terreng og jeg leverte dem tilbake til XXL etter kort tid. Håper Quest tilfredsstiller mine behov bedre enn de forrige Salomonene jeg hadde:)
  5. ELEL6200

    Sandaler

    Jeg har mest erfaring med tunge typiske fjellsko som jo fungerer fint, men de er unødvendig tunge på bena for en kropp som bare blir eldre. Jeg har testet lettere sko de siste årene, men har ikke funnet noen som holder bena tørre. Jeg lurer derfor på om jeg skal teste ut Spotec sandaler på Hardangervidda, qwer993:) Er de store eller små i størrelse? Hvilke sokker anbefaler du?
  6. Takk for det, totoni. Jeg betalte med alt rundt 1750kr. Prisen varier nok litt avhengig av valutakurser, tilbud og humøret til tollerne:) Jeg kjøpte dem på campsaver som er en seriøs butikk og du vil heller ikke få skrevet ned verdien på varen her. Skoene oser av kvalitet, og jeg bare må ha et par som passer:) Kjøp deg et par, jeg tror ikke du vil angre.
  7. Da var mine nye Salewa Alp Trainer Mid GTX endelig i hus. De virker ut som svært gode og lette fjellsko, men hva hjelper det meg. Jeg bestilte størrelse 9,5 som jeg trodde var 44. Størrelse 9,5 US viser seg derimot å være tilsvarende 42,5. Nedtur:( Så om det er noen her inne som er interessert i Salewa i størrelse 42,5, ta gjerne kontakt. Jeg må uansett ha meg et nytt par i rette størrelse.
  8. Da har jeg vært på XXL. Det ble Salomon XA Pro 3D Mid GTX Ultra (mid=1500kr de korte= 1000kr) som du anbefalte og har gode erfaringer med, festrus. De var overraskende lette og støttet godt opp om ankelen min. Jeg likte spesielt godt snøresystemet. Jeg vet jeg tar en sjanse, men jeg må jo undersøke om behovet for tunge, stive sko på fjellet er en myte eller ei. Min far som er over 70 år nå, har jo sverget til lette sko på fjellet og vi har ledd litt av han. Men på tross av 11- 20kg på ryggen har han aldri vrikket ankelen eller slitt nevneverdig med sekk og våt underlag på turene han har gått. Tror det er eccosko han bruker. Kanskje er det han som ler sist og best:) Kommer til å kjøpe meg et par med sko til, som er litt høyere og stivere enn Salomon. Da står det mellom de tre øverste på min tidligere liste. Vil gjerne lese brukererfaringer om det er noen som har testet dem.
  9. Jeg mistet forresten begge storetåneglene etter sist 7 dagerstur, så skoene bør ha plass til tær og evt såle:)
  10. Takk for tipset, festrus:) Er dette de samme skoene som du nevner og har gode erfaringer med? http://www.xxl.no/sko/herresko/tursko/xa-pro-3d-ultra-2-gtx-tursko-1073792 I såfall, så skal jeg ta meg en tur til xxl for å teste dem. Billig og bra, det liker jeg:) Skoene skal mest brukes på Hardangervidda og der burde de jo passe perfekt sammen med 15-20kg i sekken ved oppstart av tur?
  11. Dette er også min erfaring, lph. Dette var en av grunnene til at jeg valgte Loke som har hette. Skulle jeg ønsket mer av denne dungenseren, så er det at jakka skulle vært enda lengre.
  12. Fantastisk pose. Den er varm og helt nydelig å sove i. Det er nesten som jeg bytter ut dynene hjemme (dårlig ide i følge min kone:D)En eneste lukkesnor, god plass og klaustrofobien er et tilbakelagt stadie:) Du verden så fornøyd jeg er med dette kjøpet.
  13. Jeg skal også kjøpe nye sko. De jeg har nå er tunge og blir tyngre og tyngre ettersom turen går. Jeg har etter mye grubling og lesing funnet fram til disse aktuelle alternativene: Salewa Alp Trainer Mid GTX 1180g LaSportiva S Evo GTX 1250g Alfa Falk 1500g ROCLITE™ 400 GTX 900g Noen som har positive/negative erfaringer med skoene? Små/store i forhold til oppgitt skonummer? Sett noen gode tilbud? Bruk: Skal "bære" maks 22kg sekk, liker litt plass i skoene, variert terreng (skal ikke brukes til klatring) qwer993 hvilke sko bruker du?
  14. Det ble Loke på meg. Jeg har nå hatt den i 2 år og er ekstremt godt fornøyd med den. Den ligger i sekken mens jeg går, men i pauser eller når jeg fisker, så er den en uvurderlig varm og god kompis. Loke kan også pakkes i sin egen lomme og blir da den perfekte pute. Takk for tipsene:)
  15. Fra Eidfjord til Tinnhølen er det ca 5mil. Siste milen kjøres på grusvei. Tinnhølen har jeg ikke fisket så mye i, men det skal være et av de beste vanna når det gjelder både mengde og størrelsen på fisken. Fisken vi har fått i dette vannet ligger på rundt kiloen. Det meste har vi da fått fra kano, men også et par fra land. Grunnet garnfiske og vitenskapelig garnfiske styrer grunneierene gjennomsnittsvekten på fisken. Vannet er svært grunt, noe som fører til høy algeproduksjon og dertil stor mengde predatorer (f.eks. krepsedyr) som fisken lever av. Dette gjelder også de fleste andre vann i området og det fører til vann som er rike på liv. Jeg anbefaler deg ikke å bruke mye tid i Tinnhølen (om du da ikke bruker kano). Reis innover i området så vil du kanskje finne deg ditt eget lille trollvann. Store vann for meg er som å fiske i sjøen:). Slukvalg, fisketeknikk, lesing av vann og bunnforhold bestemmer ”fiskelykken” din. Bryter du disse kodene, så kan jeg love deg fisk på minst kiloen i dette området. Om du ikke er interesser å gå mye, så ta kontakt med Dyranut. Det finnes to vann like ved veien her, hvor fisk på over kiloen er vanlig. Tror faktisk det er tatt fisk på 8kg, men da med garn. Ellef
  16. Start turen ved Tinnhølen, så har du et glimrende utgangspunkt. I dette område finnes det fantastiske vann, og fisk på 1-3 kg er ikke uvanlig. Jeg har tatt utgangspunkt i tynnhølen hver sommer de siste 15 årene og belønningen har vært stor fisk og fantastiske naturopplevelser. Tidlig i juli går ofte isen i dette området og i denne perioden er den store fisken lettere og låkke på kroken. Er du plante og fugleninteressert så er dette et eldorado for slikt:)
  17. Er det ingen som kjenner området? Ellef
  18. Reiser hvert år på en 8-10 dagerstur på Hardangervidda. Etter mange år i samme området er det på tide å utforske et nytt område. Turene består stort sett av teltliv, fiske, fugletitting, planteidentifikasjon og litt insektstudier. Vi liker å slå oss til ro i et området i ca 2dager for å bli kjent med vann og natur i nærområde, for deretter å vandre videre til neste område. Etter mange år med vandring og nytelser med utgangspunkt i Tinnhølen, skal det bli ekstra spennende å oppdage nye vann og spennende dyre/plante liv på ukjent område.. Har fisket i nær sagt alle vann i området sør for Tinnhølen, med fisk på 3,0 kg som personlig rekord. Har nok sett det meste som er mulig i dette området: Snøugle, Fjelljo, Traner, Blåstrupe, Myrhauk, Fjellerke, Svømmesnipe, Sjøørre, Bergand, Lappspurv, Myrsnipe, Småspove, Fjellvåk, Snøspurv. Fjell og Lirype, for å nevne noen av fuglene. Fantastisk område, men når du etter hvert blir lommekjent er det på tide med nye utfordringer. Planen er å gå fra Hjølmo/Berdølo og satser på å bli kjent i området vest for Veig - Hadlaskard (se bilde). Noen som har erfaringer fra dette området? Hva med gode fiskevann som ikke er alt for store? Tar de gjerne på PM. Hva med plante/dyreliv? Fisker mest med sluk og sjeldent med flue, så elvefiske er ikke prioritert. Ellef
  19. Ser at bøygen har kommet med tilleggsinformasjon. På bakgrunn av dette bytter jeg ut alternativ 3. Vurderer også å slå fra meg alternativet 1. Hvilke vester/jakker går for å være gode? Jeg vil helst ha noe som er behagelig under skalljakken og veier lite. Alternativer: 1. Kjøpe en bedre fleece 2. Kjøpe en tynn dunjakke som jeg kan bruke under skalljakka. 3. Kjøpe en jakke med primaloft eller evt annet syntetisk isolasjon Lf
  20. Takk for nyttig info, jankj. Ideen din hadde ikke slått meg. Utstyrmessig er jeg nok på steinaldernivå, så jeg trodde dunjakker hatet regn selv med impregnering. Da har jeg altså 3 alternativer. 1. Kjøpe en bedre fleece 2. Kjøpe en tynn dunjakke som jeg kan bruke under skalljakka. 3. Kjøpe en vanntett dunjakke som jeg bruker ytterst. Det merkelige jankj, er at jeg ikke fryser på beina, men bare på overkroppen. Jeg har aldri savnet varmere sko. Ellef
  21. ELEL6200

    Dun vs fleece

    Jeg er i ”tenkeboksen” og trenger innspill. Jeg er ikke et vintermenneske og mine friluftsyssler foregår i hovedsak vår, sommer og høst (-4C – 20+). Jeg fryser lett på overkropp. I mine mange år på fjell og vidde har jeg brukt billig fleece som mellomplagg. Dette vurderer jeg å gjøre noe med, da jeg er langt fra fornøyd. Når jeg forflytter meg over lengre distanser, så bruker jeg sjeldent eller aldri fleece da det blir for varmt. Når jeg evt. raster, lager mat, nyter telt livet og fisker bruker jeg fleece, men jeg fryser. Jeg lurer derfor på om det kunne vært en ide å bytte ut den gamle jakka med en lett dunjakke? Kjenner dere til et godt alternativ? Jeg er ikke villig til å ha med både fleece og dunjakke på tur. Valget vil derfor stå mellom en av disse. Om fleece er det beste, hvilken bør jeg kjøpe? Ellef
  22. Nå skal ikke gi deg noen råd, da jeg ikke har praktisk erfaringer med noen av posene. Jeg har kjøpt Heliumposen du referer til, men har enda ikke hatt fornøyelsen av å prøve den. Førsteinntrykket er i midlertidig at det er en dunpose med svært god kvalitet og smarte løsninger. Leser du bruker erfaringer og tester vil du oppdage at dette er noe av det ypperste du kan dele natten med. http://www.backpacker.com/april-2008-editors-choice-2008-gold-award-marmot-ultralight-down-sleeping-bags/gear/13768 Hvorfor kjøpe i USA? Med mva, toll og frakt så kommer posen på 3000++. Med litt pruting så er det mulig å få den til rundt regnet samme pris i Norge. Lf
  23. Kreativ og helt sikkert en veldig god løsning. Kan dette være en enklere løsning for oss som er litt latere. http://cgi.ebay.com/PURE-SILK-SLEEPING-BAG-LINER-TRAVEL-SHEET-SLEEP-SACK_W0QQitemZ250587022424QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item3a58268458 Noen som har testet en slik pose? Ellef
  24. Takk for all hjelp. Valget er tatt og en Marmot Helium EQ er på vei i posten. Etter å ha lest mange tilbakemeldinger om posen, så ble valget til slutt enkelt. Da skal den testes ut på neste 10 dagerstur til hardangervidda. Ellef
  25. Sånn skal det gjøres, mer penger til fest, festrus Du får komme med en tilbakemelding når du har kost deg noen netter med posen. Nå har ikke jeg hørt noe fra selger enda, men jeg ser ikke bort fra at det blir Helium på meg. Håper det er godt valg. Lf
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.