Jump to content

xscream

Aktiv medlem
 • Posts

  98
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by xscream

 1. Da har jeg fått testa backpackeroven. Første inntrykket er absolutt positivt. Den veier lite, og tar lite plass. Materialer virker litt spinkelt, men dersom en håndterer den med litt varsomhet tror jeg det skal gå greit. Har brukt omnifuel og gassbrenner av ukjent fabrikat på denne, og begge fungerer greit. Ovnen blir kjapt varm, og resultatet blir faktisk veldig bra, på såvel boller som muffins. Gir ovnen en 5´er!
 2. Jeg brukte mitt Svalbard 3 high flere ganger på Hardangervidda nå i vinter, i vindstyrker hvor det blåste både hatter og høy. Teltet stod støtt som fjell. De to lengste stengene tres i først, og de kortere stengene til sist. Mener å ha lest at den ene lange stangen skal trees før den andre, siden den ene ligger oppå den andre. Personlig mener jeg ikke dette utgjør noen særlig praktisk forskjell. Ellers bruker jeg å la innerteltet være festa fast i ytterteltet, da er prosedyren med å slå opp teltet gjort på svært kort tid. Men dette er vel neppe teltet jeg ville ha tatt med på solotur hvis det blåser mye, til det finnes det sikkert telt som er lettere å slå opp. Jeg har to slike telt, et fra 2006 og et fra 2009. I mitt nyeste fulgte det med reparasjonssett samt bruksanvisning. Dette fulgte ikke med på mitt eldste.
 3. Litt off-topic, men Platou og deres forhold til veiledende priser er ganske underholdende. På salget for noen dager siden hadde de angivelig fått inn 10 stk Spot til fantastisk "intropris" 2199,- .. Ganske lik pris overalt ellers?!
 4. Jeg har nok studiepoeng i statistikk og metode allerede, og er vel bevandret i falsifiserbare hypoteser. Mitt poeng er at mange mennesker opplever ting som ikke kan forklares. Og jeg ser ikke at du eller andre skeptikere gir en mer plausibel forklaringsmodell, utover å bare avfeie det som en bløff. Det er rimelig enkelt å si at ting ikke er reelt, en bløff, fake .. men du bør i det minste forklare disse tingene, da. Gjerne en vitenskapelig forklaring. Med mindre du klarer å gi meg en teori som jeg kan akspetere som en sannhet, så foreslår jeg at du sier at du ikke vet, fremfor å kalle det for en bløff. Herunder min påstand om at bevisbyrden ikke er ensidig. Forøvrig kan det også stilles spørsmålstegn vet om all kunnskap kan fanges opp fullgodt av randomiserte kontrollerte studier.
 5. Til mat eller ting med skarpe kanter, ville jeg har gått for en pakksekk av tykt plastmateriale. Selv bruker jeg den tykkeste ortlieb-kvaliteten til dette. Min erfaring med tynne materialer, er at det går hull i de fleste, og det kan gå ganske raskt. Spesielt har jeg erfaring med at sea to summit og exped sine pakkposer går fort hull i/på.
 6. Jeg mente ikke å generalisere alle som har posta tråder her inne, beklager hvis det kunne tolkes sånn
 7. Tror nok at mye helbredelse skyldes placebo. Men som kristen tror jeg like vel fullt og helt på at helbredelse også kan skje. Jeg respekterer at folk ikke deler mitt syn, helt greit for meg. Det blir min tro, og denne kan jeg såklart ikke bevise - dog mener jeg å ha mange argumenter, som gjør meg sikker i min tro. Det samme gjelder for helbredelse. Jeg kan imidlertid ikke være bastant. Og det samme forventer jeg da også fra motsatt hold, i møte med ting som ikke kan forklares. Greit nok at det er mulig å lande på en annen konklusjon. Det som imidlertid gjør meg lite imponert er all verdens mer eller mindre kreative konspirasjonsteorier som forsøker å forklare sammenhenger - det er tidvis ganske underholdende (i denne sammenhengen: Snåsammens virke. Hvor den døde personen skulle befinne seg. Letemannskaper som tydelig må ha løyet til dagbladet, bare for å gi en god story. Bortført av aliens. Eller andre kreative innspill i denne debatten). Hvis en virkelig tror på disse konspirasjonsteoriene, da blir min tro på en skaper etter mitt skjønn ikke så ille allikevel. Et generelt moment som bør nevnes, er at helbredelse forøvrig er svært vanskelig å dokumentere. Et randomisert, kontrollert og dobbelblindet studiedesign - som må sies å være gullstandarden i medisinsk forskning - er jo utenkelig å bruke her. De fleste studiedesign med en viss tyngde vil også falle gjennom. Men like lite som studier kan si at helbredelse har effekt, kan det ikke si at helbredelse ikke har effekt. Til alle dere som er så kritiske til Snåsamannen -ser dere ikke noe positivt med hans virke? Er det ikke noe som det kan være verdt å dvele ved og faktisk verdsette?
 8. Dette er interessant.. hvordan kan du VITE? Du kan aldri si at noe ikke er mulig, men du kan si at enkelte ting er overveidende sannsynlig. men sikker kan du aldri være. Selv om ikke helbredelse nødvendigvis faller innenfor et 95% konfidensintervall.. På tid med en repetisjon av både ex.phil og statistikkpensum?
 9. litt off-topic, men hvordan klarte dere å registrere et .no domene? er dere registrert i brønnøysund?
 10. Hei! Dette finnes det sikkert mange meninger om (som det meste annet ) men synes at filmen ble litt i lengste laget, for oss som ikke har vært med på turen Personlig synes jeg at filmer som er mye lenger enn 5 minutter, må være rimelig tettpakka med handling "interessant for alle". Selv lager jeg ofte to filmversjoner, en "langfilm" beregna for de som var med på turen, og en kortere film med "det beste av det beste" på 3-4 min som er beregna for å vise andre, dersom en ønsker å introdusere de for en aktivitet, et spesielt område, eller lignende. Men oftest er filmen mest interessant for de som faktisk deltok på turen, eller i det minste kjenner deltakerene. Forøvrig bra jobba, virka som en gøy tur Hvilket redigeringsverktøy bruker dere?
 11. I boka som er kommet ut anslås det at han har hjulpet 50.000 mennesker. Tviler på at 1 % av norges befolkning har blitt kidnappa av aliens. Jeg kan gå med på at sikkert en ikke ubetydelig del av disse helbredelsene skyldes placeboeffekten. Men så har en enkelte tilfeller da, hvor en ikke kan forklare hva som har skjedd. Dersom du kategorisk skal avvise helbredelse, så bør du i alle fall ha enkelte argumenter å støtte dette på. Bevisbyrden er ikke ensidig. Det er sikkert mange snåsamannen har møtt, som ikke har blitt helbreda også. Men jeg vil anta at det for alle som snakker med han, blir ganske sterkt at en mann virkelig engasjerer seg i andre menneskers liv på denne måten. Det er sjelden en ser en slik varme i samfunnet. Så greit å omtale han med litt mer respekt/positive termer, simpelthen bare fordi han er et godt medmenneske..?
 12. Ny link i dagens VG: http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10007812
 13. ang. kompass, så har jeg og mange jeg kjenner hatt store problemer med at det danner seg luftbobler i kompasshuset på Silva-kompassene. Særlig er dette et problem om vinteren. Silva har imidlertid god kundeservice, og de erstatter disse kompassene kjapt og greit. Men rent kvalitetsmesssig antar jeg at suunto er mye bedre, Lars Monsen sverger jo til dette merket... Ang.GPS, så har jeg en etrex vista selv (veldig lik legend)- og er godt fornøyd. Ville gjerne investert litt ekstra for å få en 60 csx, men etrex en god GPS også. Dakota har jeg ikke erfaringer med, men les tråder på forumet om kvalitet på touchscreen´er fra Garmin (da spesielt Oregon)
 14. Det er jo det han har gjort store deler av livet sitt, så dette utsagnet faller på sin egen urimelighet
 15. matematisk forskning er ikke mitt felt, men i vanlig forskningstradisjon godtar en jo et standardavvik samtidig som hypotesen holder .. og denne tråden handler ikke om matte, etter mitt skjønn
 16. 100 % sikker kan en jo aldri være, selv i den mest seriøse forskningen
 17. Men det er jo interessant da, at ikke alt kan forklares..? Hvordan forklare det? Å si at alt er tilfeldigheter, blir jo gjerne litt lettvint..?
 18. Det er nok mer mellom himmel og jord enn hva en ser, ja
 19. Vet ikke om denne linken er relevant? http://www.vg.no/dinepenger/artikkel.php?artid=505284 Her står det i alle fall at dersom du som syklende skader en bil, så dekkes dette av innboforsikringen...
 20. Av disse to er lykta på sportsdeal den eldste, vil jeg anta. Min L1 er i alle fall mange år gammel, og er av samme type som sportsdeal. Koblinga til batteriet sitter litt lenger foran enn på lykta på xxl. Tror det er hipp som happ hvilken en velger. Jeg er godt fornøyd med å ha koblinga der jeg har den (midt på), men det er vel av mindre betydning. Ellers så vil jeg anta at specs´a er identiske
 21. Blåser liv i denne gamle tråden, da jeg vurderer å investere i gps fra garmin - da helst oregon. Blir imidlertid skeptisk når jeg leser slike tråder som denne. Er det noe som vet om dette fortsatt er et problem blant disse enhetene, eller har garmin utbedret/forsterket modellen? Hvis ikke en skal gå for oregon-serien, finnes det GPS som gir tilnærmet lik funksjonalitet?
 22. xscream

  tarp

  Gå for tarp, jeg synes i alle fall det er veldig greit å ha i sekken
 23. Princeton apex: http://www.sportsnett.no/wsp/sportsnett/webon.cgi?func=show&func_id=PRT13&table=PRODUCT Ville ha vurdert denne lykta også, ble best i test i fjell og vidde. Men personlig tror jeg Silva L1 gir mest valuta for pengene
 24. Jeg har selv Silva L1, og er svært godt fornøyd med denne. God lysstyrke, god batterilevetid (følger med ekstern batteripakke som kan være grei å bruke dersom en går lengre turer eller om vinteren) og enkel å betjene. Kan være litt vanskelig å betjene med hansker, det er i alle fall ingen risiko for at den slår seg på i sekken av seg selv.. knappen er ganske treig og en må holde den inne en stund før lyset kommer på Ellers har jeg hørt mye godt om princeton apex, denne er vel verdt å sjekke ut også. Silva L1 har forøvrig ofte god pris hos XXL
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy