Gå til innhold
  • Bli medlem

ketilring

+Støttemedlem
  • Innlegg

    790
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    30

ketilring vant dagen sist 18. desember 2022

ketilring hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

1 065 Excellent

Om ketilring

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Sted
    Fosen

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. NaVida for eksempel. Trykk på «+» og «Nytt punkt». Vises som røde pins på kartet. Garmin fenix eller tilsvarende klokker kan jo også brukes. På fenix er det trykk og hold pil opp og deretter tredje menyelement «Lagre posisjon». Du finner igjen posisjonene under «Navigasjon».
  2. Et så viktig tema kan ikke diskuteres nok. Dette er forresten favorittkoppen min nå om dagen og er stort sett med på alle dagsturer. En Eagle-kopp av enkleste sort, god som gull.
  3. Jeg bruker også koppen stort sett kun på vinterstid. Den har perfekt størrelse for en stor kopp te og klarer og holde teen varm den tiden det tar og drikke den. Når jeg tenker meg om så har jeg som regel tråden til teposen hengende ut mellom koppen og lokket, og det er sikkert grunnen til at jeg ikke opplever overtrykk i koppen slik @Marius Engelsen beskriver.
  4. Jeg sa ikke at jeg ikke skjønte hvorfor lokket presses av, jeg sa at jeg ikke har opplevd det. Jeg oppfatter dessuten hensikten med lokket først og fremst og holde drikken varm lenger, ikke for å unngå søl. Jeg ville ikke stolt på dette lokket til det, på min kopp syns jeg det sitter litt for løst til det.
  5. Jeg har aldri opplevd at lokket presses av under bruk, og kan ikke skjønne at det skal være nødvendig å bore hull? 🤔 I så fall kan det kanskje hjelpe å la drikkeåpningen stå åpen litt lenger før man lukker. Jeg tror ikke denne koppen er ment for å frakte drikke i. Bare holde drikken varm litt lenger.
  6. Må bare pirke litt her, no offence. Men brenning av plast generelt ikke er tillatt iht. forurensingsloven på grunn av utslipp av dioksiner og andre miljøgifter i naturen. Enkelte kommuner har spesifikke forbud. Aluminium er et brennbart stoff som ikke har noen kjent negativ påvirkning på naturlige kretsløp.
  7. Når det kommer til termokopp med lokk til turbruk så er GSI Infinity-koppen min favoritt. Den holder drikken varm lenge, har praktisk drikketut som kan lukkes, er god og holde i, og selve koppen inni er et målebeger. https://www.google.com/search?q=gsi+infinity+backpacker+mug
  8. Lundhags Guide Expedition kanskje? Har ingen erfaring med den selv, men ser bra ut på papiret. Den har 5mm innerstøvel i ullfilt og finnes både i BC og 75-variant.
  9. Det er vel fordi lufttrykket har sunket etter at du kalibrerte? Du må kalibrere på nytt når lufttrykket endrer seg, enten manuelt ut fra en kjent posisjon/høyde, eller dette kan settes automatisk vha. GPS. Dette siste krever antagelig at du starter en aktivitet på klokka, eller tar i bruk en annen GPS-funksjon.
  10. Jeg har et Helsport Fjellheimen SL 3 veier bare 1,7 kg brutto. Det er vel antagelig gått ut av produksjon nå, men kanskje det er å få tak i brukt? Ungene foretrekker dette teltet når de er på tur alene fordi det er så lett og veldig enkelt å sette opp, med bare to stenger. Det går akkurat tre "regular" liggeunderlag med mumieform i innerteltet.
  11. Merk at denne ullinnerskoen er på 3mm mens expedition-modellene har 5mm. Hvis målet er varmest mulig sko så er vel dette en viktig detalj.
  12. Har vurdert Lundhags Guide Expedition BC/75 selv, men har funnet ut at det blir litt overkill for meg. Men du kan jo sjekke den ut. De har en model med Xplore-bindinger også som heter Abisku. Disse skoene har uttakbar innersko i 5mm ullfilt.
  13. Har ingen erfaring med akkurat denne buksa, men antar at 2L-varianten med mesh vil føles litt mykere og varmere, samtidig som den vil absorbere mer vann og tørke saktere.
  14. Det betyr at stoffet består av enten 2-lags eller 3-lags konstruksjon. Ulike produsenter gjør vel dette på litt forskjellige måter, men på 3L er som regel ytterstoff, membran og innerstoff laminert sammen (3 lag), mens på 2L er membranen limt på innersiden av ytterstoffet. Sistnevnte er som regel foret med et mesh-stoff for å beskytte membranen, så 3L er ofte litt lettere og mer pakkbar.
  15. Man vil vel aldri helt kunne unngå denne problematikken på tunelltelt med skrånende tak. Vind og nedbør kan presse ytterduken ned mot innerteltet og man kan presse innerduken mot ytterteltet med beina. Da er det en bedre løsning med telt der taket ikke skråner ned mot fotenden, som f. eks. Keron, Kaitum og Helags. Har ikke så mye oversikt over Helsport lenger, men jeg vet at Spitsbergen har denne designen. Det er flere fordeler med dette. Man har to innganger/fortelt slik at man alltid har en inngang i le for vinden, samt at man har mulighet for bedre gjennomlufting. Samtidig er det hipp som happ hvilken vei man ligger.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.