Gå til innhold
 • Bli medlem

svimesen

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  16
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om svimesen

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Jepp, på akkurat den turen jeg sikter til var det nok oppimot storm i kastene, så da ville nok mange andre "ekstrem" telt også fått problemer. Brukte alt av plugger og barduner, og brukte, som du, separate plugger for innerteltet og ytterduken. Men fikk altså ikke duken stram nok til å stå imot vinden. Folka jeg gikk sammen hadde et hilleberg keron og dette hadde absolutt ingen problemer med vinden. Uansett, jeg fant meg bare en mindre utsatt plass å slå opp teltet, problem løst der og da. Og som sagt, teltet er mer enn bra nok i mindre utsatte forhold, og er selvsagt meget lett og tar liten p
 2. Hei, jeg har også dette teltet. Er ikke fornøyd med vindstabiliteten. På grunn av at man bare har en stk stang som holder teltet oppe så presses ytterduken inn mot innerteltet i kraftig vind, men da prater vi _kraftig_ vind. Og, en annen ting, i min streben etter å få teltet stramt nok klarte jeg å dra tvers av en av krokene som er linken mellom duken og pluggfestet. Disse krokene er for spinkle spør du meg. Teltet fungerer dog helt utmerket på mindre utsatte turer.
 3. Jeg stemmer også for BC til bruken du beskriver, men velg sko fra "øverste hylle", dvs så stive som mulig. F.eks alfa skarvet, crispi jøkulen, crispi stetind alt etter hva som passer føtten dine best. Jeg har brukt 75 mm på telemarkski og fjellski i mange år, men har prøvd bc på kraftige fjellski i år, og så langt er jeg meget godt fornøyd. Det eneste jeg savner er helløfter, men det skal det også bli en ordning med.
 4. Gratulerer med et imponerende stykke arbeid. Skal ikke se bort i fra at jeg prøver løypa di når jeg kommer til Oslo i påsken.
 5. Ah, et fantastisk fint område! Jeg bruker å gå den blåmerkede stien. Da tar man altså av i fra Tømteveien opp til høyre. Stigningen er ganske bratt oppover mot kollene så hvis dere hadde problemer med bakglatte ski langs tømteveien vil dere garantert få det opp her også! Skifeller er å anbefale. Alternativt kan dere selvsagt gå hovedveien som dere begynte på å gå til mellomkollen i fra Tømte. EDIT: Jeg var litt upresis her. Jeg er usikker på hvor enkelt det er å ta seg i fra Tømtehytta til mellomkollen. Men i fra selve plassen Tømte nord for hyttene er det greit for her går jo blåstie
 6. Jeg har denne buksa, og kan trygt anbefale den. Bruker den året rundt på fotturer og skiturer til skogs og til fjells,. Kjøp den såpass stor at den sitter litt løst, så er den mye behageligere å gå med, og så får du ullstilongs under på vinteren også. Dette er et _lett_ plagg og det er ikke så robust laget som f.eks jaktklær og slikt, men den fungerer ypperlig til turbruk.
 7. Kan også anbefale å kjøre til Brovoll og gå opp på romeriksåsen derfra. Fantastisk flott turterreng. Og så kan du svinge bortom "Ekstjernfurua": [Hidden Content] Fra Brovoll kan du også gå i andre retningen mot Koperud og videre mot lygna. Milevis med skiløyper i fin natur.
 8. Hva med Ingstad m kortfell ? Ikke like bred som Fischer Jakt, men bred nok for skoger på østlandet? Når det gjelder bc er jeg fristet til å prøve dette selv på en litt brei ski, men da med den absolutt stiveste skoen og magnumbindingen
 9. Takk for advarselen! Personlig, som flatbygding fra østlandet tar jeg utforskingen av fjellene her svært gradvis. Skal ikke se bort i fra at denne vinteren blir mest gåing på bortoverski og beskuelser av naturen på trygg avstand fra bratte fjellsider. Tinden er dog fristende etter hvert. Tenkte jeg skulle prøve meg på den før jeg drar ned til sør igjen. Var du oppe der nå i helgen?
 10. Det var forholdsvis hard og lite snø opp til dit jeg gikk ihvertfall ( opp til ca. 590m ), så noe særlig kjøresnø var det ikke, men det så helt greit ut å gå bortoverski oppe på fjellet.
 11. Jepp, var en tur oppover mot kjølen i dag, men uten ski. Var også rimelig sent ute, så jeg snudde og gikk ned igjen før det mørknet. Neste gang blir det å komme seg opp om morran(!) og gå med ski på beina.
 12. Hei, Er det noen som vet om Rottefella Supertelemark 75 mm og Voile 3 pin har samme avstand mellom skruehullene ? Vurderer nemlig å bytte binding fra Supertelemark til Voile.
 13. Ah, utmerket. Da prøver man det i helgen. Kan bli fint med det klarværet og lyset som er nå.
 14. Hmm, I følge yr og storm som jeg refresher ustanselig, ser ut som vi må vente i det uendelige på mer snø. Det blir nok fottur til helgen. Er ikke så kjent, hvor går du ut i fra når du går opp på kjølen?
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.