Gå til innhold

can

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  468
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om can

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Hei lurte på om nokon vil bidra litt her, tenkte på Karmøy, Haugesund, Sveio, skjold, vindafjord ja områda rundt om her. Eg er eigentlig open for da mesta, har eit mål om og komma meg meir ut. Tenkte dagsturer, ettermiddagsturar og helger. Har egentlig tid nok tid, har eit par fiskestenger og ei til ferskvatn og ei kraftigere til sjøfiske. Er vant med overnattinger frå etnefjellet og Hardangervidda men tenkte kanskje meir på opplevelser i nærområdet no. Lurt litt på og prøva etter sjøaure i skjoldafjorden no i april, kanskje da er nokon fine plassar eg kan overnatta der og, men da må eg nesten sjå etter. Tok ein tur til mølstrevågen i går, mest for og sjå på vatna som ligg der. Går sti frå møllstrevågen til Sveio og tok turen for og sjå meg om, fin tur men var ikkje heilt plassen og telta for meg. I dag tok eg turen til Ålfjorden, gjekk derifrå og inn til sagvatnet/liervatnet grei tur da og men svært kupert, ikkje lett og overnatta men går jo an og ta turen og fiska. Uansett viss nokon har tips og komma med så er eg mottakelig for da mesta, kan senda på pm og.
 2. Er berre på tur i barmarkssesongen, og eg bruke berre da, noke spesielt lett løysing er da ikkje og må jo forvarma og men eg trives med da. Eg har den Lars Monsen boka som blir omtalt her, huska godt da som sto om raudspritapparat på npl ekspedisjonen deiras hadde vist ikkje råd til noko anna men sjølv om budsjettet nok var svært stramt så har eg litt vanskelig for og tru på da.
 3. Er da ingen som bruke primus og parafin?
 4. Trur da er den fornikla utgaven du har, egnar seg utmerket til turbruk, litt tung einaste. Når eg ikkje brukar bål brukar eg tilsvarende som du har fått deg. Vært med på hardangervidda og Etne fjellet.
 5. Eg brukar grønn fyringsparafin, fungere bra. Fin primus ja.
 6. Tenkt meg på vestviddå, Grønndalen og områda rundt der, får sjå ut i juli om da er fint ver. Veit ikkje om isen er gått før, august går vel og. Var der i -18 og kjempefin plass men langt og gå frå Valldalen. Fordra solid utrustning og men helst ikkje for tung. Auren eg fekk var raud i kjøttet iverfall. Når eg tenke meg om så er da vel komme mykje snø til no i år, men kjem vel an på kor tidleg vår da blir.
 7. Da der er sånn sjukdom som må gå over av seg sjølv, eg har og vært anngripen riktignok av ein litt dyrere slektning, nemlig da som på svensk blir kalla børsbytarsjukan. Da har resultert i at eg dei siste 10 åra har hatt 2 salongrifler, ett luftgevær, ei Brno Fox i 222 og 4 rifler i 6.5x55. I tillegg har eg vært og sett på sikkert 4-5 andre rifler, sendt ørten meldinger på finn på diverse andre våpen. Men dette er berre brøkdelen av tida eg har lagt ned på diverse våpen forum, heldigvis tilbragte eg mesteparten av tida der. Alt av gevær blei og kjøpt brukt, og solgt vidare. Til slutt endte eg opp med ett våpen, det mest kjedelige alternative, ei rustfri Tikka t3x i 6.5x55 med ein Zeiss classic 2.5-10x50 med Hausken lyddemper. Det som er litt rart er at plutselig ein dag var interesa vekke, veit ikkje kvifor men sånn er det. Har slutta og Vera på våpen forum så og sei og kjem ikkje til og skyta før til våren. Blir vel berre dei obligatoriske 30 treningskudda pluss oppskyting. Ganske rart så gira som eg var, kunne knapt venta til eg kom frå arbeid for og komma meg på nett. Kanskje du får ein liggende reaksjon.
 8. can

  Varme ullsokker

  Kjørt noen ullsokker gjennom vaskemaskina på jobb no, 60 grader og grønnsåpa, så får me sjå i mårå.
 9. can

  Sige sokk problem

  I tilfelle noken lurte på kva eg gjorde, ein bretta sokken ned over støvleskafte, så tar ein ei tynn flagglina og knyte stramt rundt. Då sige ikkje sokken, enkelt og greit, men funka ikkje lika greit i myr og der ein skal kryssa bekka, må knyta ganske stramt.
 10. can

  Varme ullsokker

  Har vist fått god hjelp før, eg hadde berre gløymt da, trur eg begynne med toving av dei eg har, men viss noken vil skriva her eller i min gammle tråd så er de velkommne.
 11. can

  Varme ullsokker

  Noken som har tips? Skal nå først og fremst brukast på arbeid, utearbeid alltså. Har noken tjukkalabber no, trur dei heiter Alaska sokken eller noke sånt, kjøpt på trålbøteriet for de lokalkjente, men er ikkje spesielt varme. Da som berga meg er at da foreløpig er så mildt. Men uansett, har ganske god plass i verneskoa så kan vifte greit med tærne, ganske tjukke soler så er muligens sokkene som ikkje er varme. Hadde vært greit og hatt noken bedre. ps om de kjem med ullsokker, tjukkalabber, raggsokker er ikkje så nøye berre dei duge.
 12. No har eg brukt nitecore hc 30 lykta mi litt, ikkje så ekstremt mykje da og ikkje hard bruk. Synes ho fungere bra til meg iverfall, lyse bra og grei og ha på hove, einaste er at eg får kjøpa ett 18650 batteri til. Trur eg går for detta her https://www.milrab.no/nitecore-18650-li-ion-3500mah-batteri/cat-p/c/p10766282/gr_0
 13. Ja var vel den der eg har bestemt meg for pluss batteri, men viss batteri på eBay er så tvilsomme så er da vel lika godt og berre kjøpa ett ekstra batteri hos milrab, som ein kan lada på samme måte som da eg har dvs ladekabel rett i batteriet. Ser ikkje for meg at eg kjem til og kjøpa så mykje annet som går på batteri, men for all del ein ladar til 100 kr velte ikkje skutå.
 14. Ok, kanskje best og unngå at kåken svir ned ja. Mulig det er best og handle fra milrab, når en ikke har mer peiling enn det jeg har.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.