Jump to content

Maiken

Aktiv medlem
 • Posts

  44
 • Joined

 • Last visited

About Maiken

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Maiken's Achievements

 1. Takk for raskt svar! Jeg prøvde først å ringe til selskapet jeg skal reise med, og spurte dem, men de hadde ikke peiling..
 2. Reiser snart til Nepal. Jeg håper å få ladet opp batteriene til kameraet mitt underveis. Er det noen som vet om jeg må ha adapter, eller har de samme støpsel og voltspenning som i norge?
 3. Jeg har ikke vært i hele området, men har i hvert fall kun sett bratte fjell og daler i tafjordfjella. Det er jo noe av det som gjør dem så fantastisk! Vet ikke om dere i det hele tatt er interessert i noen toppturer, men kan i så fall anbefale å gå Karitind! Dette er (synes jeg) den vakreste toppen i tafjordfjella, spesielt når du ser den fra pyttbua. Kjempeflott utsikt også!
 4. Vel, hvis du leser innlegget mitt ordentlig, ser du at jeg skriver at det ikke er MANGE hytte til hytte turer under den avstanden. Jeg skriver verken at det ikke finnes, eller at det ikke er mulig å få til. Jeg foreslår at du heller bruker tiden din på konstruktive forslag, i stedet for ubegrunnet drittslenging! Turforslaget jeg kom med, er også relativt strategisk plassert i forhold til å skulle fra oslo til kristiansand, men det finnes selvsagt mange andre fine turer, hvis man er villig til å ta en omvei. Håper det kommer flere gode forslag her også!
 5. Ja, nå stod det jo at denne 7 åringen var sprek. Men det finnes vel ikke mange hytte til hytte strekninger i sør-norge, som er under 7-8 timers gange.. for voksne. Så med en 7 årings tempo, og ekstra pauser, er man fort oppe i 10-12 timer. Det er klart at det er mulig å klare noe sånt, men jeg tviler på det er så lett å holde motivasjonen oppe, slik at 7 åringen kan sitte igjen med en positiv opplevelse. Det er fort gjort å skremme barn bort fra friluftsliv, hvis turer alltid oppleves som et slit! Jeg vil også legge til at lakkenstova gir muligheten for å kjøre oslo - kristiansand via setesdalen, som er en fin kjøretur. Fra parkeringen på ljosland, er det bare 2-3 timer til kristiansand.
 6. Jeg kommer ikke på noen rute, hvor en 7 åring kan orke å gå fra hytte til hytte med oppakning. Det kan fort bare bli slitsomt og tungt. Men hvis dere vil vurdere å bli i ro på en hytte, og heller ta dagsturer derfra, kan jeg anbefale lakkenstova. Denne hytta er bare ca 2 timers gange fra parkeringen, og det er mange turmuligheter i det området. Hytta er selvbetjent, og ligger veldig fint til. Det er også mulig å komme seg opp på skori, som er et fjell rett ved med fantastisk utsikt! Er vel litt steinur oppover, men med litt sportstape på ankelen, klarer man det fint!
 7. Bruker solbriller ganske ofte på fjelltur, men har et problem. Hvis jeg skal bruke hette/lue som er litt stram, gjør det at jeg nesten får "gnagsår" av vanlig solbriller. Og goggles blir gjerne for stort og klumpete. Finnes det briller som er små og nette, men likevel litt polstret, så de ikke gnager?
 8. Noen som vet et sted i vesterålen, hvor det er fint (og lovlig) å telte og fiske?
 9. Hvis du har tråkket over flere ganger, er sjansen større for at det skjer igjen. Trening vil bedre dette en del, men ikke helt. Så vær forsiktig med skotøy, pass på at skoen sitter godt rundt ankelen. Hvis man kjøper for store sko (for å ha plass til varme sokker osv) kan det være vanskelig å snøre godt nok igjen rundt ankelen, og da blir det for "løst". Det kan være lurt å tape ankelen den første tiden, før du har trent deg opp, støttebandasje vil som oftest ta for stor plass.
 10. Noen som vet om det faktisk har noe effekt å spise hvitløk, eller er det bare placebo?
 11. Jeg synes toroposer er helt ok, det meste smaker jo godt etter en dagstur, og de veier minimalt. Ellers er polarbrød veldig godt å ha til forkost/lunsj, blir ikke så tørt som annet brød eller knekkebrød.
 12. Det er jo kjempespennende at det blir forsket mer så sånt! Gleder meg til å se hva de kommer fram til! Er det forresten noen som vet når de regner med å ha resultatene klare? Fant ikke det på siden deres.
 13. Hva slags medisiner er det? Kan man bruke vanlig reseptfritt, eller er det sterkere saker?
 14. Jeg vasker jakka i maskin med milo, så har jeg GTX-middelet i der som tøymykner vanligvis skal være. Synes det fungerer bedre enn å ha GTX-middelet i vaskepulverbeholderen. Varmebehandler i tørketrommel, siden stryking er noe av det mest kjedelige jeg vet
 15. Helt enig i det, SRX! Det er selvfølgelig ingen som forventer at de skal kunne alle detaljer i hodet, og ha erfaring med alt. Men da må de i så fall innrømme at de ikke helt vet, i stedet for å komme med noe svada om hva som er populært for tiden osv. Og det skulle vel ikke være så vanskelig å ta en telefon til den av de ansatte som har mest erfaring/kurs? Dette er jo også noe av det geniale med fjellforum, her er det jo folk som virkelig har testet ut produkter, og kan komme med nyttig info!
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy