Gå til innhold
 • Bli medlem

kpl

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  11
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. At en randoski skal vere lett er et godt poeng, men må ikke nødvendigvis vere så bred som Johan2000 mener. Ei ski som skal brukes til alt kan fungere meget bra med midtbredde mellom 80 og 90 mm. Skitrab Polvere med 88 mm midtbredde er en meget god allroundski som flyter bra i løssnø! Har kjørt en del på Skitrab Freerando light med midtbredde på 79 i lengde 171, å den flyter overaskende bra i løssnø på tross av den beskjedne bredden. Men er en drøm på tur oppover pga meget lett vekt! Så bredt er ikke nødvendigvis alltid bra! En topptur er jo tross alt mer enn bare turen ned!
 2. Styr unna marker-bindinger på ski til topptur. De er mye tyngre og ikke like goe å gå med som dynafit-bindinger! Vil i tilegg annbefale lettest mulige ski med moderat bredde! Mesteparten av en topptur foregår med feller på skia på tur opp! Er føre fast/hart blir det verre å kante skia jo bredere de er! Lengde på skia kan vere opp mot kroppslengde, men dette kommer litt an på skimodell! Skitrab og Dynafit har mange fine og lette modeller til topptur! God tur:)
 3. Kan annbefale Scarpa Rebel lite! Stabile lette og gode å gå i! Kan bli i tetteste laget pga gore-texen, men ikke mye utvalg i fjellsko Uten membran! Men de holder vannet ute da. Har gått mye i de skoa siden tidlig i fjor sommer og har meget god erfaring. Så kan vere verdt å se på!
 4. Flott turrapport og mange fine bilder fra områder jeg har vert å garantert skal tilbake til
 5. kpl

  Enmannstelt

  Skjønner ikke hvorfor hunden skal inn i teltet? En siberian husky er jo så robust at den kan ligge ute året rundt. Har selv en alaskan malamute å han har alltid ligget ute når jeg er på telttur, å han trives med det! Når det gjelder telt kan jeg anbefale Hilleberg Akto. (har mange netter i det) Lett å sette opp, tar lite plass, tåler mye vind, er lett og akkurat passe stort for en person. Men det blir nok i minste laget vist bikkja skal vere med inn.
 6. Innerposen til Tempelfjorden fungerer greit ned til 20 minus.
 7. Varg Morgedal er også en modell du bør vurdere. Når det gjelder staver vil jeg absolutt anbefale teleskopstaver. Veldig greit å kunne justere lengden. De bør ha stor lærtrinse. Gipron har jeg brukt en god stund og er veldig godt fornøyd med dem.
 8. Jeg sendte min Norrøna Trollveggenjakke (forrige modell) inn til Norrøna og de sydde på borelås på hetten. En varig og god løsning syns jeg. Er foresten godt fornøyd med Norrøna sin pels, men hadde selvfølgelig ikke skadet om den hadde vert litt fyldigere!
 9. Kayland har sko med relativt bred lest, og har desidert best passform av sko jeg har prøvd. (Varg, Merell, Garmont, Scarpa, La Sportiva) Men dette med passform er jo som sagt veldig individuelt. Fjellsko må prøves for å finne noe som passer. Et annet tips er å ikke kjøpe skoene for store, da er man nesten garantert gnagsår på hælen. Men de skal heller ikke vere for små.... Ikke bare bare å finne noe som passer 100%
 10. Forrige modell av Norrøna Trollveggen er fortsatt å finne på diverse nettbutikker til redusert pris. Kan vere et godt kjøp. Den har stormklaff som absolutt er en stor fordel på lengre turer særlig vinterstid. Ellers er Klattermusen Brede en kjempebra jakke med stormklaff, kjempegod hette og mange andre fine detaljer for ekstremt vinterver. Brede er for øvrig ikke en jakke du har i sekken på sommertur i fint ver. Veier og pakker formye til det. Skal du ha en jakke til alt er nok en litt lettere modell bedre egnet. Arcteryx Alpha SV ev Theta AR er gode allroundere. Personlig foretrekker jeg f
 11. Hvitserk eller Jarletraa er seriøse turopperatører som bruker god tid på aklimatisering. (www.hvitserk.no www.jarletraa.no)
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.