Gå til innhold
 • Bli medlem

pjacklam

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  83
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Så ille er det ikke, etter min erfaring. Jeg har Falketind bukse og jakke i Paclite og det har holdt i mange år og blitt brukt til alt bortsett fra de lengste fjellturene, der jeg har brukt en kraftigere jakke. Buksen holdt fint helt til jeg snublet gjennom et nypekratt i mørket, da den fikk tre rifter, som midlertidig er reparert med seildukstape. Buksen skal sendes til Norrøna, men jeg satser på å fortsette å bruke den.
 2. Jeg kan fint lite om sprengningsteknikk, så det kan godt være at det i praksis ikke lar seg gjøre å sprenge det bort.
 3. Det blir litt som med New Orleans. Man vet at katastrofen kommer, men konkret gjør man minimalt for å forhindre det.
 4. Da er det antagelig flere tusen liv som går tapt. Et alternativ er en «kontrollert» sprenging. Fyll revna med sprengstoff, evakuer hele Sunnmøre og senk fjellsida ned i fjorden. Kostnadene til gjenoppbygging vil trolig bli større enn det selv rike Sunnmørskommuner har råd til, men finnes det noe alternativ dersom man ikke vil risikere store tap av liv?
 5. Jeg sa jo ikke at alltid er galt å måle ting i kroner å øre. Jeg sa bare at enkelte verdier ikke kan måles i kroner og øre.
 6. Jepp. Enkelte verdier kan ikke måles i kroner og øre. Slike verdier vil ikke kunne bli verdsatt ordentlig i en samfunnsøkonomi som kun verdsetter ting ut fra hva man kan selge det for. Og blir ikke ting verdsatt ordentlig står de i fare for å forsvinne.
 7. Siste episode: Den danske ambassaden i Oslo kontaktet Centralregisteret for Motorkøretøjer i Danmark, som av prinsipp ikke oppgir eiere av motorkjøretøyer. Men de kunne sende informasjon om eieren, sammen med min email, videre til Rigspolitiet i Danmark, som i sin tur kontaktet eieren, som i sin tur kontaktet meg. Så nå har jeg eierens adresse og sender kameraet avgårde ved første anledning.
 8. Haha! Nå må jeg bare poengtere at jeg ikke driver noen moralsk selvforherligelse her. For meg ligger moroa i å se om jeg får tak i familien.
 9. Ny episode i føljetongen: Etter å ha kjøpt en kortleser og fått overført bildene til PC-en kan jeg se bilskiltet på ett av bildene. Bilen tilhører en dansk familie. Så nå har jeg kontaktet den danske ambassaden i Oslo i håp om at de kan finne ut hvem det er som eier bilen.
 10. Det minner meg om han jeg møtte på Gaustatoppen på søndag - han som kløyv bortover ryggen siste biten til bort trig.-punktet i mørke, pene klær, pensko og en bærepose fra Spar. Skoene var åpenbart i glatteste laget. Ok, det krever ikke mye å komme seg bort dit, men likevel ...
 11. Behandling med hårtørker ville jeg ikke gjort, men om man skal gjøre det må det gjøres veldig forsiktig, fordi læret lett kan bli for varmt, av samme grunn som at man ikke skal tørke lærstøvler rett ved siden av ovner og peiser. Blir læret for varmt blir det tørt og sprøtt og i verste fall sprekker opp. Smøringen som jeg er blitt anbefalt av flere er Lundhags Lädersmorning, som er en lærvoks fremstilt av fett, voks og tjære.
 12. Det viktigste er at du ikke bruker noe med silikon, for da blir det dønn tett og da forsvinner hele poenget med Goretexen. Tipsene jeg har fått har ikke vært så sprikende: Rengjør og smør dem inn med silikonfri smøring jevnlig. Det er viktig blant annet for å holde skinnet mykt. Det daglige vedlikeholdet består i vanlig skopuss med ordinær skokrem. Det er viktig for å gjøre dem «skittavvisende». Det er nå hva jeg har hørt og praktiserer.
 13. Det er vel ingen god idé verken av moralske grunner (støtter opp om en ulovlig industri), praktiske grunner (du risikere en ødelagt tur fordi du satset på tøy av høyst tvilsom kvalitet) og miljømessige grunner (dårlig tøy blir fort bruk opp og kastet).
 14. Da hadde det vært en smal sak. Jeg så etter skiltet, men bildene av bilen er tatt fra siden og bakfra med bagasjeromsdøren åpen. Maks uflaks.
 15. Hehe ... det bryter vel med personvernet så det holder. Uansett har jeg ikke nødvendig USB-kabel for å få bildene over på PC-en. Det er en barnefamilie på bilferie. De har veldig mye oppakning med seg. Den 12.7 var de på helikoptertur over et landskap som mer minner om Nord-Tyskland eller Nederland enn Norge. Det er dønn flatt så langt øyet kan se. Det er mulig de er utlendinger på ferie i Norge.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.