Gå til innhold
 • Bli medlem

LDJ

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  19
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om LDJ

Profile Information

 • Gender
  Male

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Litt avhengig av hva slags tur: Få tak i boka På tur i Bodø som har mange flotte turer i nærområdet (inkl. turkart) både sommer og vinter. Utover Bodømarka er det flotte områder innover mot Fauske (Sjunkhatten nasjonalpark) og Børvasstindene. Lengre turer på Saltfjellet eller i Sulisfjella (BOT hytter) eller i Rago. Den siste kan anbefales som en perle til både korte og lengre overnattingsturer inkl. fiske.
 2. Så fint å lese dine tanker: Jeg er snart der dine foreldre er - men barn midt i 20 årene. De siste årene har både kona og jeg tatt steget over i mer langtur-og topptur. Det er riktig at det er nå og de neste årene som blir viktige før kroppen (eller knær/hofter) sier stopp. Jeg har derfor de to siste årene særlig satt pris på at begge barna på hver sin måte har tatt initiativ og viser at de liker å dra på tur med oss (de har erfaring fra da de ble dratt med oss som barn). Vi får god tid til å snakke, god kontakt og felles opplevelser. Det er mulig å gå på tur både med hjertevansker og bens
 3. Har hatt denne i mange år, men har nå fått et svart lag i deler av slangen (sopp ?) som er umulig å få tatt bort med såpe eller maskinoppvaksmiddel. Kan neppe være god helse i det. Noen gode forslag ? Alternativet er å kjøpe nytt . . .
 4. Det er litt avhengig av hvor lang tur du vil ha: Kortere tur: Parker på Fjellsetra (bomvei - 20kr) eller på P-plass 30 meter lengre frem. Stien er bred, lettgått og uproblematisk oppover til Spåtind på 1414m. Lett å finne frem ha med barn eller hvis en ikke er vant. Lengre tur: Parker på Gamlestølen eller Glenna, gå over Jomfruslettfjell (Langvann og Bjørnehalli), ned over Brendaelvi og kryss over til Spåtindstien med retur over Fjellsetra og skilløypa langs veien tilbake til Gamlestølen. Gode stier først men litt mer småstier/tråkk ned til og over elva og oppover flatene til du finner sti
 5. Hei - dette er et seint svar, og jeg vet ikke om du mente på ski (sti?) eller å gå: Kjøp boka "På tur i Bodø". Inneholder masse turer og kart. Bla kan du gå fra Keiservarden og til Skautua og videre til Steigtind - eller motsatt som er en finere tur imot sola og utsynet mot byen. Send gjerne en PM, jeg har vært på de fleste toppene i nærheten
 6. Kardam: Har sett på de - men optikeren hos Specsaver var skeptisk til progressive: Når glasset glasset er såpass bøyd vil det bli brytningsfeil og reflekser på sidene som kan virke fortyrrende. Selvom det står på hjemmesidene. Har du merket noe til dette ? Et alternativ er bare kortsynthetskorreksjon uten lesefeltet (skal ikke sitte med ei bok på tur).
 7. Mer min stil - fant ikke noe om ulike glass. Hvordan er de mht flatt lys på vinteren ?
 8. Fikk du da korrigert så mye at du ikke trenger noen briller (feks ikke lesebriller) ? I og med at jeg bruker progressive glass er jeg redd jeg allikevel må ha noe korreksjon.
 9. Er avhengig av briller og har glass som farges i sola (og er nærsynthet ( ca -4), har astigmatisme og progressive glass). Kan ikke bruke linser mer enn 1 - 2 timer og bare i fuktig vær så det er ikke en opsjon. Interesse: løpe i marka, toppturer om sommer og høst og langrenn/alpint om vinteren. Jeg svetter ganske mye når jeg er i fart. Problemet er å finne briller som sitter, ikke dugger for mye OG ikke minst: som er tette inntil slik at jeg ikke får sterkt sollys inn på sidene som gjør at jeg myser og ser dårlige gjennom brillene. Jeg er på jakt etter noe slikt: 8389820261a464a
 10. Hm . ..var med SD kort merket "PC" og et micro SD. Imidlertid er det bare SD sport på Colorado - og ikke noe adapter fulgte med. Skal få tak i et og sjekke. Takk for hjelpa !
 11. Trip and Waypoint Manager v 5 ligger inne i Mapsource og jeg har lagt til Ugland Norgesserien Nordland Nord 1:50000 som jeg får opp i rullefeltet og som kart. På Garmin ligger det medfølgende kartet WW DEM Basemap NR, og det er det eneste som kommer opp når jeg velger Map. Når jeg slår Garmin på kommer det opp en melding "Kan ikke åpne kart" som jeg må trykke ok på før jeg får tilgang.
 12. Har fått Garmin Colorado til jul - lagt inn Ugland kart i Mapsouce og har lest tutorial for å oveføre kart. Har kartene i Mapsouce og kan bruke de der. Men får opp meldingen "Kan ikke låse opp kart" på Garmin når jeg forsøker å overføre kartutsnitt fra Mapsouce. Dessuten er kartutsnittene veldig små (9 til 50 kb) i størrelse. Mapsouce og Gramin er oppdatert med siste programvare, og jeg har resatt Gramin til fabrikkinnstillinger. Finner ikke noe her inne heller. Antagelig noe jeg gjør feil - men hva ??
 13. Jeg kan anbefale Sunflowers Landscpe serie med bilturer og fotturer. Gode beskrivelser og gode kart. Eller se her: [Hidden Content] Veldig hyggelige folk å dra på tur med ! God tur.
 14. Takk for flott oversiktsbilde ! Som årlig besøkende på vinter og sommer på Spåtind (har hytte nedenfor Glenna) er det hyggelig å se at en 1414 topp også blir verdsatt. Kan anbefale lang løpetur over Jomfruslettfjell, Bjørnehalli og til Spåtind.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.