Gå til innhold
 • Bli medlem

ketil

Passivt medlem
 • Innholdsteller

  11
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Siden dette ble eneste fjellskitur denne sesongen for min del, gjorde det godt å kunne plukke 7 topper. Veldig fint område for skigåing og skikjøring! Det virker jo imidlertid som det ikke er så lurt å legge turen hit langt ut i mai, da våren allerede hadde markert seg mange steder. Ryggen øst for Heksete, som vi hadde planlagt å kjøre ned langs, var for eksempel delvis bar og vi valgte derfor å ta en grusrenne ned på Heksetebreen. Så vel imidlertid ut som om det hadde vært et bedre veivalg å ta mer direkte ned fra Heksete for å komme inn på breen.
 2. Benytter sjansen til å takke for turen og gi komplement for fin rapport Dette var en fin kombinasjonsrunde som virkelig kan anbefales! Men ta med hodelykt... Legger ut noen supplerende bilder.
 3. Takk for nyttige synspunkter og tips. Husker jeg var på Spiterstulen ei helg tidlig i juni for ei tid tilbake siden, tror det må ha vært i 94. Da hadde vi en kjempe fin tur opp på Galdhøpiggen. Vi gikk opp via Svellnosbreen med ski på sekken og så kjørte vi på ski ned så langt vi kunne komme før vi vårløsningen tok oss. Nå tror jeg riktignok det var en spesielt snørik vinter, så forholdene vil nok helt sikker ikke være de samme i år, men det burde da være mulig å ha det litt moro i Svellnosbreen og blir det klarvær og man er tidlig nok ute om morgen skulle vel snøen bære godt til å komme
 4. Fikk en henvendelse fra et Belgisk par som jeg kjenner om hjelp til å planlegge en "hiking / climbing week in Jotunheimen" i perioden 3.-10.juni. Tenkte umiddelbart at de hadde valgt en litt feil tid på året, men biletter var visst allede bestilt, så her gjelder det visst å gjøre det beste ut av situasjonen. Her er hva de har planlagt så langt: "The plan is to go from Oslo to the Spiterstulen hut by train/bus (through Lom, I suppose) … but really don't know how easy that is. And guess what, the nowegian websites are in … Norwegian, which is not really helping. Can you help find out?
 5. Zanzibar er en turistfelle, dra i stedet til Lamu som ligger utenfor kysten av Kenya. PS: Ikke fortell dette tipset videre til alt for mange, for da blir vel Lamu også en turistfelle snart...
 6. Drømmer om å komme i gang med moderat alpin klatring og trenger da å gjøre investeringer i en del utstyr. Må vel ha to klatreøkser, stegjern som egner seg til klatring, stive støvler og kanskje noen skruer og ankre. Annet? Ser ikke for meg at jeg kommer til å bruke utstyret på fosseklatring, men fint om det duger til å prøve seg på dette også. 1) Noen som har forslag til en grei "pakke" som ikke drar alt for ille avgårde i pris? Øks: Grivel Alp Wing? Stegjern: Grivel 2F? Støvler: Scarpa Alpha? 2) Hvor kan man få tak i dette billigst? Utenlandske nettbutikker? For eksempel 5e
 7. Det var i alle fall utmerkede forhold i Ringkollen på søndag. Det var frest opp løyper for flere timers tur. Tipper det holder seg fram til helga også. Ellers ble det arrangert skirenn med 232 deltakere i en 2 km sløyfe i Sørkedalen nå i kveld.
 8. Har ikke prøvd tape, så det er jeg selv litt interessert i å høre erfaringer med. Kister på sprayboks er definitivt mindre slitesterkt enn tradisjonelt "griseklister". Spesielt dersom du ikke følger bruksanvisningen og begynner å gå med skiene med en gang. På skikkelig skarpt føre, forvinner smørningen mer eller mindre i løpet av en utforkjøring, men på sånt føre er det jo skøyting som gjelder...
 9. Vel, har litt problemer med å lese snømegder ut fra det kartet. Dersom et området er markert med blått 200-300% av median, kan man jo ikke si noe om hvor mye snø det er dersom man ikke vet hva som har vært det vanlige i det aktuelle området på denne tida av året (antar det er det som menes med median 1971-2000). Dersom det vanlige bare er 5 cm betyr det at det ikke er mer enn 10-15 cm. Det er forsåvidt interessant å ha muligheten til å se om det er mer eller mindre enn vanlig, men kunne vel også tenke meg å kunne lese direkte ut antall cm.
 10. Hva med Fischer Powerlight. Se for eksempel www.oslosportslager.no. Denne skulle være lett nok og fungere bra i oppkjørte spor, men om den duger under alle forhold på fjellet vet jeg ikke. Jeg har i alle fall spekulert litt på denne for bruk på fjellturer som ikke er alt for vertikale.
 11. ketil

  Suliskongen

  ... og når det gjelder andre topper som kan anbefales i området: Sorjoschohkka. Består av 3 topper som alle kan nås på ski uten å gå over bre. Overnatter du i Sojoshytta har du et fint utgangspunkt. Blåmannen. Høyeste punkt på Blåmannsisen. Ikke noen markant spiss topp, men fenomenal utsikt. Blåmannsisen vil jeg påstå er en veldig snill bre. Har gått på den på ski både sommer og vinter uten å se sprekker.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.