Gå til innhold
  • Bli medlem

banan

Aktiv medlem
  • Innlegg

    35
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av banan

  1. Takk for flotte svar! @rokkitan hvordan føler du Xplore bindingen er med Ousland skiene? Disse tror jeg er litt smalere og lettere enn mine Rago. Heller litt til Xplore da de kanskje er mer fremstidsrettet for eventuelle bredere ski på sikt… Går Ousland ned Xplore binding i sporet?
  2. Aha, takk for svar @aico 👍 hvilke bindinger gikk du for, og passet disse i samme hullene?
  3. Hei, Jeg har et par Åsnes Rago fjellski hvor det er montert Salamon snx ax bindinger. Passer «vanlige» BC sko til disse? Mener å ha lest at disse bindingene ikke lenger selges, så litt usikker på hvilke sko som kan passe…..
  4. Herlig skildret av en fantastisk tur😀
  5. Hei, Kikker etter «markaski» med feller. Disse trenger ikke stålkant og må passe i oppkjørte spor, men ønsker litt bredere ski enn de aller smaleste skiene på markedet. En jungel der ute, så mye greiere og spørre her. Noen forslag?🙂
  6. Veldig fin film! Hva filmer du med?
  7. Supert, takk for god veiledning! Kan en kjøpe turskøyte med Xplore binding? (Har ikke sett noen med den bindingen )
  8. Så fint, takk for svar! Har du gjort tilsvarende øvelse selv? Er de gamle bindingene harde å skru av, bør de varmes opp på noe måte?(regner med det er lim i skruehulla? Og hva gjøres med de gamle hullene som ikke brukes om igjen, er det ok å bare slå ned en treplugg ala disse: https://www.clasohlson.com/no/Bosch-treplugger/p/40-9483?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMIoqCXtrfQggMVkwCiAx00kwR3EAQYAiABEgIpXvD_BwE Og trenger jeg et spesielt bor?
  9. Har et par gamle åsnes rago ski jeg tenkte å prøve xplore på først, før jeg investerer i noe nye ski. Er i dag montert BC bindinger på mine Rago. Kan en skifte ut BC med explore på disse?
  10. Det høres bra ut! Er det meningen at BC som system skal ut, eller skal systemene leve side om side? Om Xplore er bedre på de fleste måter vil vel BC dø litt ut etterhvert skulle en tro
  11. Takk for flotte innspill! Bygger xplore bindingene mer en BC eller vil en kunne bruke disse i skispora? Ser ut som at det er liten tvil om at disse er gode nedover, men er de like gode bortover som BC? Blir nok mest flatere terreng på meg. I tillegg som nevnt også turskøyter, vil det være forskjell på komfort der?
  12. Tenker å kjøpe meg fjellski(muligen åsnes amundsen). Har fått meg meg det relativt nye bindingsystemet Xplore. Er det noen grunn til å velge bort dette nye systemet. Mitt bruk blir i hovedsak litt fjellvandring og pilketurer. Blir nok lite harde nedkjøringer. I tillegg ønsker jeg å bruke fjellskiskoa på turskøyter. Noen tips til bindingsystem jeg burde velge?
  13. Ja, ekstra åre har jeg faktisk ikke tenkt på, men det burde jo være en selvfølge! Ser feks Milslukern har rabattert pris på årer. Er disse ok kvalitet? Etter hva jeg kan skjønne er 57 - 147cm og 60 153cm, så disse to kunne kanskje vært godt alternativ? https://www.milslukern.no/gata-466-gatz-loon-wood-kanoare-p20235/wood-63-v110360?gclid=EAIaIQobChMI_MmLl76WgQMVeJ9oCR3nMw9dEAQYBiABEgLKtfD_BwE&gclsrc=aw.ds
  14. Aha , dette var nyttig svar. sliter litt med skuldre her også, så da er det lurt med kortere? Ettersom jeg er 180 med litt kranglete skuldre, så kanskje ca. 145?
  15. Hei, jeg har nettopp kjøpt meg en Ally 16.5, men trenger å kjøpe åre. har lest litt rundt om tommelfingerregel opptil ca. haka. Skjønner at sittehøyde. Også spiller inn på årelengden. Så et konkret ekspempel. Jeg er 180 høy, skal sitte på sete i Ally og er helt utrent. Er hakeprinsippet ok å bruke? Ca 160cm for meg, eller andre med erfaringer og betraktninger rundt dette? 😀
  16. Vurderer også Lundhags Vandra II Mid til sekk ca. 15 kg. Finnes det nødvendig støtte og demping i disse? Forholdsvis lette å fine! Flere med erfaringer med diss?
  17. Takk for flotte tips og delte erfaringer! Jeg gikk for et Exped Ultra 3R LW. Er vel ca. 100 gram tyngre en mumien, men dette blir nok supert😀
  18. Takk for delte erfaringer! Tror kanskje jeg gir mumien et forsøk🙂
  19. Hei, Etter flere år hvor det har begrenset seg til dagsturer tenker jeg nå å ta opp igjen friluftsliv som hobby igjen, med overnatting. Ettersom jeg har fått trøbbel med både dårlige knær og rygg må jeg tenke vekt på ustyret. Akkurat nå driver jeg og ser på liggeunderlag, og ser det finnes «mumie» versjoner og sparer litt vekt på dette. Men oppleves dette som smalt eller hva er deres erfaringer/anbefalinger. Jeg ser etter underlag, typisk 3 sessongers underlag, rundt halvkiloen…. Tar gjerne i mot konkrete tips:-) Er mann på 183 cm høy, ca 75 kg…. 🙂
  20. Takk for svar og gode råd😁
  21. Hei, Prøver meg på et spørsmål angående alpint. Jeg stod litt slalåm frem til 16-års alderen, og var aldri god, kun for morro en gang i blant. Nå er jeg 45, og har fått dårligere knær, hofte og rygg😬 Jeg har 3 gutter som har begynt å stå litt alpint da vi bor like ved en liten alpinbakke. Jeg tenker å utfordre kropp og sjel ved å prøve meg på slalom igjen, men jeg aner ikke hva jeg som veldig amatør burde kjøpe. Det finnes så mange typer, carving, tvintip og forskjellige innsving…. Er det noen som kan hjelpe en stakkar på vei😃 Jeg er 182 og ca 75 kg…..
  22. Betryggende, takk for svar! Har brukt gassbrenner veldig lite, så frykten er vel egentlig at jeg skal gå i lufta, om det er noe utett🤪
  23. Takk for svar begge to! Hvor mange O-ringer er det snakk om, og eventuelt vedlikehold, om jeg kun skal bruke den med gass?
  24. Hei, Har en primus omnifuel fra ca 2009. Brukte denne med bensin sist, ca 2011-2012. Nå tenkte jeg å ta den i bruk igjen med gass. Burde jeg skifte o-ringer som sitter «oppi» gjengene(den du skrur på gassboksen? Er det eventuelt flere o-ringer etc som burde skiftes. Ser det finnes rep.set for en 3-400 kroner, men synes det er unødvendig om det kun er o-ringer jeg trenger…. Noen som vet hvor en kan kjøpe løse o-ringer som kan passe? Er det mer å tenke på før jeg fyrer opp:-) ?
  25. Veldig bra filmet og satt i sammen! Og hvilken natur og fiske!! hva slags utstyr bruker du til filmingen?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.