Gå til innhold
  • Bli medlem

Tornarsuk

Aktiv medlem
  • Innlegg

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

2 Neutral

Om Tornarsuk

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Det er lett for oss innfødte å avskrive disse turistene som Darwinpriskandidater osv. men det er ikke så enkelt å vite at en bre kalver om man aldri har sett en før. Har selv vært på safari i Kenya og spurt guiden om jeg kunne gå tre skritt lenger for å ta et bilde (flodhest i vannet), såg helt trygt ut, men guiden svarte at det godt kunne være krokodiller ved elvebredden så det var livsfarlig. Poenget er at når man ser noe som er ekstremt vakkert og fascinerende er det veldig lett å glemme seg litt. Jeg hadde heldigvis lokal guide!
  2. Har brukt Allak og Staika (med samme konstruksjon) mye og dette har aldri vært noe problem. Lurte på det samme selv, men må nok bare konstatere at de holder knott ute helt fint selv om det reint fysisk er mulig for knotten å snike seg inn.
  3. Men hva med lynnedslag uten trafostasjon. På åpne vidder stikker teltet litt opp og har metall øverst... Har ligget skitredd i telt på Hardangervidden i tordenvær flere ganger og telt (!) sekunder. En gang teltet jeg utenfor hytten på sørlandet og lynet slo ned noen meter unna teltet. Braket og lyset var ubeskrivelig og jeg satte ny rekord ut av soveposen, over plenen og inn på hytta - men dog ingen nedslag i teltet...
  4. Gikk denne for en uke siden. Mye snø i år. Ingen problem, men jeg var glad for å ha med gamasjer og ullvotter inkl vindvotter. I juli var noen av dagene kalde, særlig i høyden - på 1400 moh. Ned mot 2-3 grader, kuling og regn er kaldt! Ellers er bakken fra Kinsarvik til Stavali lang, bratt og tung, særlig som førsteetappe om du går med tung sekk. Kan være greit å vurdere telting på idylliske Nykkjesøy for å dele denne opp. Ved vannet over Stavali er det fine leirplasser for andre dag. Ellers ingen problem å finne fine leirer for telt. Jeg brukte 5 og 1/2 gådag m tung sekk (23 kg- mye godsaker) - telting - og 1 og 1/2 hviledag (litt pga været og litt for hvilen). Vet ikke så mye om fisking, men møtte mange som fisket og rapportene sier at det er mange fine fiskevann og at det ikke er sååå vanskelig å få fisk. Du kan kjøpe fiskekort for hele ruten til 500 kr (vet ikke hvor). God tur! +1 for Litlos om du vil innom en hytte på veien. God stemning og god mat!
  5. 1. Hvilken type flytende brensel er best? (jeg har litt sansen for lukten av rødsprit.....) Bensin eller parafin. Ikkje sikker om forskjellen er allverden. Har ikkje prøvd rødsprit - for dyrt. 2. Kan jeg bare fylle hvilket som helst brensel rett i flasken? Ja. 3. hender det ofte at pakninger og diverse smådeler ryker, og er disse dyre? Nei. Vet ikkje. 4. Er det vanskelig å bytte deler som ryker? Nei. 5. Hvor lenge brenner den på full guffe med en 0,4L flaske? Ingen aning. Endel timer. 2-3-4? 6. Må dyser byttes ofte og hvor dyre er evt. disse? Nei. Sikkert ikkje dyre, men det er liksom ingenting som sliter på dem.
  6. Har brukt Vela 1 extreme i liten kuling. Lite blafring. Det stod da på tvers av vinden, selv om jeg vil tro at på langs er bedre, men slett ikkje sikker.
  7. Vet ingenting om det firmaet, men jeg var på mt. Kenya i desember 2008 og har skrevet litt om det her: http://sigowet.blogspot.com/2009/01/mt-kenya.html Jeg bar alt utstyret selv ink.l mat og kokeutstyr og betalte kun for guide (i tillegg til parkavgifter). Da kom en 6 dagers tur på 2300 kr. Synes nok din pris var høy. Ingen problem å arrangere turen selv lokalt. Jeg skal på safari (4 dg) som er arrangert fra Norge og det kommer på ca 4000 kr. Generelt vil jeg si at kompetansen til guidene på mt. Kenya er ganske laber. De kan veien og slå opp et telt, men de er ikke gode til å håndtere problemer. Da jeg fikk høydesyke ville guiden tvinge meg videre og jeg måtte krangle med han for å få snu (det ble endel ekstra arbeid fordi bæreren til kollegaen min hadde teltet mitt i sekken sin og han var gått noen timer i forveien for å snakke med noen kamerater). Hyggelige folk og vi hadde en fin tur, men afrikanere generelt har en helt annen tilnærming til hvordan de løser problemer enn nordmenn og disse guidene er ikke noe unntak. Skulle jeg tatt turen igjen ville jeg gått uten guide. Fjellet er ikke verre enn en 2000 m i Jotunheimen i september reint teknisk og klimatisk, men så har vi jo høyden i tillegg da... men som sagt, tror ikke guidene har så mye å tilføre her. Ps. Det er INGEN steder i Kenya du får kjøpt/leid kvalitetsutstyr til fjellvandring.
  8. Mer om Vela I her: http://www.utsidan.se/reviews/viewreviews.htm?ID=2454
  9. Eg har Vela I extreme og Hilleberg Soulo. Litt tilfeldig da eg synes Soulo var for dyrt kjøpte eg Vela og så kom et brukt Soulo ganske billig her på forumet. Fordeler med Vela: Glidelåsfri åpning, den synes eg er genial og fin å bruke (i motsetning til andre eg leser om. Har de prøvd den?). GOD plass i forteltet. Veldig god ventilasjon, med mulighet til å rulle opp toppduken på en eller begge sider. Veldig god liggelengde! Tåler mye vind. Lett å sette opp. Ulemper med Vela: Ikke noe vintertelt (mener eg), du kan ikkje stenge den øvre ventilen. De i fot- og hodeende kan reguleres. Bilder http://picasaweb.google.com/oblidor/Telt#5251000492673474210 http://picasaweb.google.com/oblidor/Telt#5251000510635543538
  10. Jeg skal jobbe i Kenya et år og tenker selvsagt å få meg noen fjellturer. Vi er en familie på to barn og to voksne. Noen som har noen gode turtips? Tar man med telt, liggeunderlag og soveposer hjemmefra? Kan utstyr av ok kvalitet og ikkje minst reine soveposer leies der nede (leser at folk gjør det, men leie sovepose???)? Er det hytter overalt? Takknemlig for alle svar!
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.