Gå til innhold

jazzguru

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  14
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Droppet det pga alt vannet som ramla ned fra himmelen.
 2. Tenkte å ta med kone & unger til Sigridsbu i helgen. Noen som vet om det er veldig vått der nå? Skal ha med minstejenta på 5, og håpet jeg skulle slippe å bære henne over evt. oversvømte bekker..
 3. Jeg tok Krossobanen fra Rjukan opp til Gvepseborg (hvem har funnet på disse rare navnene?) i fjor sommer. Gikk inn til Helberghytta, en tur på ca. 3 timer. Dette er muligens litt "motorvei" inn på vidda, men det er i alle fall en del vann i området. Prøvde å fiske litt ved hytta, men hadde ikke hellet med meg den gangen.
 4. Dette ble egentlig litt off-topic, men siden det nå ble diskutert dette med å la nybegynneren (i dette tilfellet kona) sitte bak i kanoen, i stedet for foran, så henger jeg meg litt på den. Dette er nemlig nå prøvd ut i praksis: I dag padla vi en fin tur på Hallevannet i Larvik. Hun fikk tilbud om å sitte bak, og gjorde så. Hun satt trygt og greit, men sleit VOLDSOMT med styringa av kanoen. Det ble skikkelig sikk-sakk-padling, og til tross for mine oppmuntrende ord følte hun at dette ble veldig vanskelig. Da vi skulle padle tilbake på ettermiddagen ville hun helst sitte foran igjen, og synes det var mye bedre.
 5. Takk for tipset, Imse. Vi har som sagt bare vært ute på en liten prøvetur, men jeg skal be henne sitte bak neste gang. For meg spiller det mindre rolle hvor jeg sitter.
 6. Dette området kjente jeg ikke til, men nå har jeg googla litt - og det ser helt supert ut! Tusen takk for tipset.
 7. Jeg har endelig fått trumfet gjennom kjøp av kano. Min ellers så hyggelige kone er nok ikke helt overbegeistret, men ungene på 5 og 8 jubler. Vi har såvidt prøvd kanoen på en liten dagstur på et lokalt vann. Kona var tapper, men synes kanoen var nokså ustabil, tross blikkstille vann Nå har jeg (!) tenkt å ta med kone og unger på en 2-3 dagers tur et eller annet sted. Sove i telt eller gapahuk (sove ute er hun veldig komfortabel med). Kanoen er såpass tung - nesten 40kg - at det må bli en tur uten bæring. Er det noen som har tips til tur? Bør helst være i overkommelig avstand fra Vestfold. Kjører gjerne 3-4 timer, men helst ikke veldig mye lenger.
 8. Jeg har såvidt kikka inn i den nye hytta på Trollsvann der. Ser veldig trivelig ut. Barnevennlig og fint med bade- og fiskemuligheter også.
 9. Da var turen unnagjort. Tusen takk for alle forslag. Dessverre var nok de fleste etappene (forslagene) litt for lange for vår 4-åring, men det er uansett gode tips. Hun blir jo større Vi valgte oss ut Skrim - det nærmeste fjellområdet fra Vestfold. Vi hadde først en natt på Ivarsbu. Det er en hytte vi har vært på flere ganger før. Den er barnevennlig som bare det - en drøy km å gå på skogsvei i flatt terreng. Hytta ligger helt i vannkanten ved Store Stølevann. Rart at ikke flere benytter seg av den flotte hytta. Det går fine merkede stier fra Ivarsbu til de andre DNT-hyttene på Skrim, men så var det denne kortbeinte da . Vi valgte derfor å returnere til bilen, kjøre via Siljan og opp forbi Grorud til Langlidalen parkering. På vei opp dit kjører man forbi vakre Mykle, og vi bestemte oss sporenstreks at vi tar med teltet dit neste gang vi skal på tur. Fra Langlidalen gikk vi til Sørmyrseter - en forholdsvis ny hytte (7-8 år gml) i den sørlige delen av Skrim. Turen opp (det var litt stigning) gikk i myrlendt terreng. Avstanden var ca. 2,5 km. Hytta var nydelig - god plass var det og - spesielt siden vi fikk hytta helt for oss selv. Prikken over i'en var selvsagt gitaren som sto i stua. Fisking, bading, utforsking av terrenget rundt hyttene, maurtuegransking... unga holdt seg i aktivitet. Og vi gleder oss til neste tur.
 10. Takk for fine forslag! Sitter i tenkeboksen
 11. Trenger forslag til tur nå på seinsommeren. To voksne (godt turvante, men ikke så fjellvante), en 7-åring og en 4-åring. Vi ønsker å gå tur i fjellet, hytte til hytte - selvbetjente (helst) eller betjente DNT-hytter. Pga. korte bein hos den minste (bæremeisen gikk på finn.no for et års tid siden), bør ikke dagsetappene være på mer enn 7-8 km. Gjerne kortere. Vi kan godt gå samme veien fram/tilbake. 2-4 dagers tur er passe. Bor i Vestfold, men kan godt kjøre noen timer før turen starter. Vi har da DVD-spiller i baksetet Noen forslag?
 12. Snodig diskusjon dette! Trådstarter setter opp et regnestykke som i beste fall er skrevet i fylla, og mange svarer på helt andre ting enn han spør om. Som mange har skrevet før i denne tråden: fullpensjon med både lunsj og niste (trådstarter m/ familie må være svært glade i mat) koster penger, men ta hensyn til at du er langt til fjells, transportkostnader +++ La meg heller fortelle hvordan jeg har gjort det de siste par åra: Vi har funnet en nydelig ubetjent hytte som ligger nøyaktig 50cm fra et vakkert fjellvann. På hytta er det ikke proviant, så det må bæres med selv. Men brønn med nydelig brønnvann er det, så drikke trengs ikke. Unga (2 stk) elsker å leke i vannet, fiske i vannet, gå på turer i skogen ved hytta, gå på tur til nærmeste fjelltopp for å få en flott utsikt over vannet. De plukker bær om høsten. Og klart det er spennende å hjelpe til å lage mat på gassbluss på kjøkkenet. Utedoen? Unga klarer det også fint, selv om det "lukter hundebæsj", som 4-åringen min sier. Kort sagt: det er et paradis på jord for de som er glad i fjell/hytte-tur, men som ikke har råd til egen hytte. Så til det springende punktet: økonomien. For dette betaler vi 170 kr pr. voksen pr. natt (medl.pris). Unga er gratis siden de er medlem av Barnas turlag. Med andre ord koster det oss 340 kr. pr. natt. For en hel familie. Da får vi losji, gass, ved + benytte oss av hele herligheten. Er du ikke medlem koster det 100 kr. mer pr. person, altså 740 kr. pr. natt. Det er mulig det allerede skinner gjennom, men hvis dere skulle være i tvil: jeg synes dette er billig luksus! Og nei, jeg tjener ikke fett i det private, men er offentlig ansatt i kommunen.
 13. På Skrim har jeg bare fisket i Store Stølevann. Dro en ørret på 400 gram der i juni. Rød og fin. Var der også for et par dager siden, og da så jeg masse fisk som vaka, men klarte ikke å lure noen av dem opp i panna. Store Stølevann ligger rett ved Ivarsbu, og der kan du sikkert presse ned et telt hvis du ikke vil ligge inne. Ivarsbu er ubetjent med standard nøkkel. 20 min å gå fra parkering.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.