Gå til innhold
 • Bli medlem

Pål L

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  53
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Jeg skal gå påsketur på ski gjennom Rondane og videre i retning Lillehammer (Sjusjøen / Nordseter) i påsken. Ser av kvistekartet til DNT at DNT selv kvister til Mysuseter (rød strek), men videre sørover merkes det av "andre" (blå strek). Vet noen hvem som har ansvar for å kviste / merke dette? Har noen erfaring med rutevalg på denne turen? Merkes (kvistes?) det via DNTs selvbetjente hytter, eller følger merkinga andre ruter? "Troll-løypa" skal gå i området, er dette en rute som kan følges (merking / oppkjørte spor?)? Går denne via DNT-hyttene? Finner lite info om Troll-løypa på nettet.
 2. Lite original post kanskje, men trenger litt hjelp her... Har tenkt å kjøpe primus, og trenger litt råd om hva som finnes. Har kommet frem til at jeg har følgende krav: -Multifuel (bensin parafin etc), gjerne også gassbokser om det er mulig. -Må ha metallpumpe (svært skeptisk til MSR sine plastpumper og hvor mye disse tåler). Hittil har jeg mest sett på Optimus Nova, Primus Omnifuel og Primus MultiFuel EX , men er åpen for andre primuser også. Noen som har noen forslag eller erfaringer med disse?
 3. 1) Har gjort dette en del ganger, også med stanga i midten. Dette har gått helt fint utenom den ene gangen vi sprengfyrte litt i meste laget, da ble det nederste leddet på stanga noe deformert... Det lot seg vel og merke reparere. Røyk kan det fort bli en del av inne i lavvoen ja. Særlig på vinterstid eller hvis det regner ute har det en tendens til å bli litt hvis man ikke følger med. 2) Gnister kan nok være et problem, særlig i lavvoer av nylonstoff. Kan ikke huske å ha svidd noe nevneverdig hull i en lavvo noen gang, så med litt forsiktighet går det sikkert bra.
 4. Det var noe slikt jeg tenkte på ja. Kan selvsagt kjøpe noen av de pakkene til Bergans, men hvis det hadde vært mulig å kjøpe f.eks remmer i metervare noe sted så hadde det vært å foretrekke.
 5. Lurer på om dette temaet har blitt tatt opp før her, men fant ikke den gamle tråden... Har tenkt å lage meg noe utstyr på egenhånd, men til det trengs det jo visse "råvarer". Jeg trenger noen forskjellige plastspenner, remmer og noe tekstil av nylon. Sistnevnte kan jeg sikkert bruke en gammel regnjakke eller noe annet jeg finner til. Spenner og remmer er jeg nødt til å kjøpe. Problemet er bare at jeg ikke vet hvor. De fleste spennene på utstyr jeg har er av typen Duraflex og disse ser ut til å være av god kvalitet. Finnes det noe sted hvor det går an å kjøpe små kvantum av slike spenner
 6. Angreretten man har ved kjøp fra nettbutikk gjelder ubrukte varer. At noen har sovet i soveposen du får fra en nettbutikk kan du da utelukke. De har i så fall vært renslige nok til at den så helt ubrukt ut når den ble returnert... Skal ikke si noe sikkert, men jeg tror ikke G-sport selger de varene de får returnert brukt til full pris heller. Hvordan XXLs praksis er vet jeg ikke. De sier bare at de har 10 dagers åpent kjøp og ut i fra det vil jeg tro at varen må returneres ubrukt.
 7. Leter for tiden etter noen frontlommer å feste på sekken. Dette fenomenet ser ut til å ha lite utbredelse, men personlig synes jeg tanken bak det er svært god. Med slike lommer er det mye lettere å få tak i ting man trenger under veis. For eksempel kan man ha snacks, vann (for de som ikke bruker drikkesystem), lue, skjerf og lignende i disse lommene. For oss som drasser med oss et stort speilreflekskamera på tur er det også et tilgjengelig sted å ha det. Uansett, det virker som om det er svært få som lager slike lommer. Hittil har jeg funnet følgende produkter: Syncpack Frontpack
 8. Vil si meg ganske enig med Kjell Gunnar her. Jeg har en softshell jakke fra Helly Hansen. Det er en veldig fin jakke og jeg vil si den holder en regn ute lengre enn en bomullsjakke. Pusteevnen vil jeg derimot si at er en god del dårligere enn til bomullsjakka. Sammenliknet med Gore-tex vil jeg derimot si at softshell puster bedre. Det er viktig å huske at softshell er mye tykkere og dermed varmere enn Gore-tex og det kan av den grunn bli klammere med softshell hvis man sammenlikner uten å ta hensyn til dette. Gore-tex jakker har dessuten ofte glidelåser under armene, noe som mange softshell-j
 9. Fra Gore-tex sine hjemmesider: Jeg har et par sko med Gore-tex membran som er kjøpt på G-sport og som etter 8-10 måneder lekker med god margin selv etter impregnering. I følge Gore-tex selv burde jeg da få tilbake pengene for disse om jeg ønsker det. Er det noen som har erfaring med hvor velvillige norske butikker er på å ordne dette når jeg har kvittering? Bør jeg heller ta kontakt med Gore-tex selv?
 10. Her er en artikkel om akkurat dette temaet: [Hidden Content] For turbruk tror jeg LED definitivt vil ta over nesten fullstendig. Allerede nå begynner LED-lykter å bli på høyde med halogenlykter når det gjelder lysstyrke. Med tanke på at LED enda er en relativt ny teknologi så det er all grunn til å tro at det vil komme nye store freskritt som gjør lyktene enda bedre. Den største fordelen LED har i forhold til tradisjonelle halogenpærer er at de har en høyere virkningsgrad. Det vil si at mer av energien som brukes går med på å lage lys og mindre går for eksempel tapt som var
 11. Pepperspray brukes (visstnok) veldig mye i USA og Canada med stor suksess. Forskere skal til og med ha konkludert at det ikke fører til psykiske skader på bjørnene (hvis det går an å si det). De blir altså ikke mer aggressiv eller endrer adferdsmønster hvis de har blitt brukt pepperspray mot. Det er som tidligere sagt ikke lov å bruke/bære i Norge for øyeblikket. Om det blir noen endring på dette i nær fremtid vet jeg ikke, men det er jo lov å håpe når det synes å være så effektivt.
 12. Har prøvd Arc'teryx Bora og må si jeg ikke var særlig imponert. Bæresystemet var veldig simpelt og svært vanskelig å justere ordentlig. Så jeg vil ikke anbefale Arc'teryx. Enkelte sverger riktignok til sekkene deres, så noe er det vel muligens med de. Personlig vil jeg si at Lowe Alpine sitt bæresystem er suverene i forhold til Arc'teryx. Det er ikke tilfeldig at Lowe sitt bæresystem er mye det samme nå som på de gamle sekkene. Riktignok er jo, som kjent, alle rygger forskjellige og dermed føles sekker forskjellig.
 13. Hvis du vil ha bra bæresystem kan du jo også ta en kikk på Osprey. Bæresystemet deres skal være veldig bra. Vel og merke er de priset litt deretter også. Kan forresten legge til at Lowe sin Expedition 75+20 har et veldig stort og fint topplokk. Det kan selvsagt tas av og brukes som rumpetaske og jeg vil tro det faktisk er større enn den lille dagstursekken du får med på Bergans Trollhetta. Regner med damemodellen har et ganske likt topplokk.
 14. Kjøpte for en stund siden Lowe Alpine TFX Expedition 75+20 fra USA (mye billigere enn i Norge!). Har ikke brukt den så mye, men jeg synes det er en knall sekk. Veldig bra bæresystem, som alltid fra Lowe, og praktisk med åpning også i front. Det er verd å merke seg at den ikke har noen sidelomer, men Arc'Teryx sine passer perfekt hvis du vil kjøpe til noen. Regntrekk følger også med. Vil anbefale denne sterkt! Bare si fra hvis det er noe med den du lurer på.
 15. Hmm, det høres ikke helt bra ut. Men hvordan fungerer festet? Sitter det godt?
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.