Gå til innhold
 • Bli medlem

Propellen

Passivt medlem
 • Innholdsteller

  12
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Vel, jeg er 160cm og 53kg i skrivende stund. Når jeg skal dra med meg det som trengs, sier det seg selv at jeg er ganske ivrig på å begrense ubehaget. Jeg har få problemer med 25kg, men når det nærmer seg 30 er det ikke så artig lenger. Det er nesten en dyd av nødvendighet å redusere vekten dersom tur skal være artig. Og da får en knipe inn der en kan.
 2. Jeg var der forrige uke. Vi gikk med stegjern helt opp, var isete siste delen av klyvinga, men vi kunne fint klart oss uten stegjern og øks. Men tau bør du ha, for jeg tror det er noen spennende sprekker under snøen. Det var nysnø forrige uke, og vi hadde ingen gjennomslag, men vi gikk over en del sprekker.
 3. Var på Falketind forrige helg, og det var helt uproblematisk, det er ingen luftig tur. Det er luftig på toppen på den ene siden, men dit må man ikke... Breen er helt uproblematisk nå (såsant ikke noe veldig spennende har skjedd siste uke), og klyvinga til toppen er på ingen måte skummel. Jeg støtter at det kanskje kan være ekkelt på svaene fra Andrevatnet dersom det regner, men tror det egentlig er ganske greit det også.
 4. Eg har inntrykk av at skitværet stort sett følgjer meg...
 5. Med startpunkt Turtagrø må vel Ringstind vere eit bra mål? Ellers er eg heilt med på Nørdre Skagastølstind eller Dyrhaugstind. Solei(e?)botntind er også ein fin topp.
 6. Eg har ei Haglöfs-bukse som eg er veldig nøgd med. Ho er smal om anklane, og det er heilt supert for å då heng ho ikkje ned i bakken. Ellers er det strech og forsterkingar i ræva og på knærne, og store lommer. Ikkje vatntett, men kva skal du med det - det blir jo så klamt!
 7. Hmm, er ikkje det stort sett det ein brukar kompass til? *Klør seg i hovudet*
 8. Eg må vere sprø som har liggi i telt i Dividalen utan snubletrådar... Nei, eg trur du stort sett får vere i fred frå rovdyr, trur dei knapt ser deg som interessant. Å pakke inn maten godt trur eg er lurt uansett, då, er ikkje så artig å dele middagen med mår eller mus.
 9. Ja, som du ser så er forslaget mitt Vikerfjell. Eg er litt uviss på kor lang tid vi har brukt på å køyre dit, men det er overkommeleg også etter jobb. De kan setje frå dykk bilen innen ved Vikerkoia og gå oppover i lia. Nydeleg fjellterreng med fin fjellskog. Dagen etter kan de gå opp til toppen med det trivelege namnet Jøranfisen... Fin tur!
 10. I certainly see the snow cave problem - I wouldn't use cotton for that... However, I've never been been wet from messing around with a tent, and as I saw you were going to have a tent I let that be my starting point for discussion. It was a winter trip with tent that convinced me of how superior cotton is, my cotton gear is definitely lighter than the GTX stuff - especially the GTX trousers weigh a ton.. I mentioned the cotton variety because most people appear not to think about it now after the emergence of GTX, but of course if it doesn't work for you then it doesn't work for you! T
 11. Eg har ei oppskrift på havrebomber som du kan få. Overraskande gode, og med masse energi. Overlevde på desse på tur i Dividalen då det var så kaldt at eg ikkje prioriterte å få tak i mat som kravde at eg tok av meg vottane... Her er den (stole frå Fjell og Vidde): 500g havregryn 500g smør 500g sukker 2 nevar tørka aprikos (fiken er sikkert også ok) 2 nevar rosinar 1/2 plate kokesjokolade 2 never mandlar Hakk aprikosar, sjokolade og mandlar og bland med rosinar, sukker og havregryn. Smelt smøret, tilsett alt det tørre og bland godt. Hell blandinga over i ei langpann
 12. Only a small comment to your weight saving attempt: have you considered using cotton trousers and a cotton anorak of the good old type with fur collar? I am the proud owner of several GTX trousers and softshell gear but I have resigned to the old cotton variety. The potential problem is rain and sleet, but in the winter this is rarely a problem in mountain areas - most precipitation above 1000mas (400 in the North) falls as snow. Cotton is light, there are few moisture problems and it's excellent in windy conditions. Works wonderfully for skiing too. I was skeptical in the beginning (fearing r
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.