Jump to content

lynx

Aktiv medlem
 • Posts

  22
 • Joined

 • Last visited

About lynx

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

lynx's Achievements

 1. skal på topptur neste uke. Noen som vet noe om snøforhold, og hvem side som egner seg best for nedkjøringer?
 2. Ski: åsnes nansen-combi combat, fischer 109 Binding: Super telemark, riva3 Sko: Scarpa T3 eller T4, Varg Skavl Bruker selv combi combat, R8 og T3, fungerer supert til det bruket du nevner.... selvom bindingen kanksje blir litt i stiveste laget
 3. Problemet med helsports- dunposer var kuldebro i sømmene og dunet som klumpet seg. Det var kanskje derfor de sluttet å produsere det også? Prøv norske Nanoks dunposer, de har så langt jeg har prøvd den meget god kvalitet.....!
 4. Hvorfor ikke kjøpe deg et par lette ski, evt. noen feite noen hvis det er nedfarten som teller mest, noen stødige alpinbindinger, støvler og BCA Alpine Trekker gåadapter for alpinbindinger. Da kan du med god samvittighet ta med de feiteste ski på topptur;-)
 5. Kjøpte meg for en stund tilbake to BD viper økser. Etter litt smeltehulsklatring og mix klatring de siste ukene har bladet blitt ganske godt slitt... Ser at bladet ikke er herdtet, noe som betyr at jeg kanskje kan slipe med maskin?! Noen som har noen tips & triks?
 6. kan ikke si meg enig PanDa...! Er det fjellutstyr en er på jakt etter, er det ikke negativt av selgeren og selge arc`treyx jakker til nybegynnere. Du har en jakke som er overlegen i kvalitet, er trygg og holder deg tørr og varm uansett vær, pluss at den holder kanksje resten av livet. Og været på fjellet er like voldsomt, enten du er nybegynner eller erfaren. Mitt bruksområdet er Finnmarksvidda, å utstyret jeg utaler meg om holder mål...! Når det gjelder Isogaisa tror jeg fortsatt ikke du har lest tråden. Jeg mener at skoen ikke egner seg til lette fjellturer i plant terreng, men til kupert og vått terreng. Feil? En lettere sko som Bessegen eller Rupen er selfølgelig og foretrekke er turen lettere... Så når du sier at jeg baserer mine uttalelser på bakrunn av hjemmesider og sportsbutikker så ville det vært flott om du krabba opp på fjellet ditt....
 7. Til bruk i kupert terreng er en sko som isogaisa og rastagaisa to meget gode støvler. Har ikke nevnt noe om annet bruk enn kupert terreng! Gummibeslaget foran skal forresten forandres på de nyere modellene av isogaisa eller rastagaisa. Har vært litt trøbbel med de faktisk Er det turstøvler til bruk i lettere terreng er selfølgelig en lettere støvel som bessegen eller walking king ett bedre valg, men det var ikke det var en annen tråd....! Kan jeg spørre hvilke erfaring du har panda? virker som du er her mer for og kritisere enn bidra i trådene?
 8. Forstår ikke helt hva du sikter til her panda. En støvel som isogaisa egner seg ypperlig til turer i kupert terreng, eller utenfor oppmerkede løyper...! Syntes du dette var en merkelig påstand foreslår jeg at du kikker innom hjemmesiden deres eller tar en tur i nærmeste sportsbutikk.... eh, lynx er nok ikke noe agentur. ville heller satset på en navn med noe mer svung, panda f.eks
 9. arc`teryx er overlegne på alt, laminerte hoftebelter, finesser og teknologi som er langt foran andre merker, også norrøna. Vi har slutta å selge bergans, litt for mye tull, men en god sekk til vanlig bruk(alpinist/viking skiller seg ut, særd. bra).... men så har jo norrøna laga det geniale integral bæresystemet...
 10. valg av støvler avhenger veldig av bruk. Er det mye vandring utenfor stier i kupert terreng er en høy støvel som isogaisa å foretrekke. Varg, og andre støvler uten membran har en mye tykkere lærkvalitet, ca 2,8mm+, og impregneres disse ordentlig er det bedre enn en gore tex støvel, syntes jeg. Gore støvler blir ofte pløsete etter en stund, i tillegg har jeg dårlig erfaring med membran i sko...! kjøp lær,og impregner godt!
 11. Creed, rap, incubus, radiohead når alt går bra. Er det hardt å jæ..li setter jeg ¨på rammstein eller hammerfall....!
 12. ? denne sekken ble brukt av Rune & Torry over nordpolen, sier det nok? en meget godt sekk, men prøv en sekk fra arc`teryx før du kjøper trollhettan..
 13. Er man ute etter rimelige og gode dresser er lowe alpine et godt alternativ, også på sekkene.... Men etter å ha jobbet i fjellsportsbutikk i et par år, er det et merke som gjelder; arc`teryx. Vi har solgt merke i 7 år, å enda ikke opplevd at en kunde kommer inn døra misfornøyd, vi har heller til dags dato ikke hatt èn reklamasjon på 7 år! Når det gjelder sekker er det mange som kjøper king size; 100L+. Og stort volum fører som regele til en tung bør...! Derfor, kjøp heller en 95 liter(arc`teryx bora95), holder jo i massevis! blir dett for lite burde du kanskje gå gjennom pakklista de en gang til...:!
 14. hehe sliter du med smøringa kan jeg anbefale og ettermontere kortfella til åsnes. Den er genial, rett å slett!! Forskjellene fra Rago er at den er litt stivere og betydelig bredere med 22 mm innsving....! Hvilkje binding bruker du på CCC? Kjøper med Riva 3 og Varg Skavl skoen...blir nok bra?!
 15. Noen som har erfaring fra Yeti soveposer? Har kjøpt Jerven extreme termo, no som duger på fjellet vår sommer og høst, men på vinteren er det godt med noe inni. Er ute etter noe ekstremt lett, å da var det Yeti jeg kom frem til, 900 gram for en pose til -5. 1100 gram for -10
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy