Gå til innhold

flagre

Passivt medlem
 • Innholdsteller

  5
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. flagre

  1 uke med amerikansk besøk

  Flott. Takk for hjelp folkens. Gjesten kommer i morgen og været er desverre ikke spesielt lovende. Men vi får gjøre det beste ut av det. Jeg tenkte at vi kunne dra oppover til Øya (fra Oslo) og gå opp Jakta. Er dette en grei tur? Virker grei. Vi kommer ikke til aa ha noe sikringsutstyr. Noen turbeskrivelser/rutebeskrivelser? Hva med camping eller teltplasser i området? Dersom været klaffer bør jo dette gi et inntrykk av noe nytt. I tillegg er det jo en god del å se på langs veien. Men er litt usikker på om jeg skal kjøre om Romsdalen (ja, det er vel en omvei) eller korteste vei opp ved Otta. Lang kjøretur blir det jo uansett, men Romsdalen kan jo være fint å få med seg, spesielt hvis det er ok vær. Eller...kanskje det er bedre å stoppe på den raskeste veien for en rask topptur. Forslag mottas med takk. Saa drar vi nedover mot Jotunheimen (gjesten ville gjerne ha 3-4 dager med klassisk selvforsynt fjellvandring og siden jeg er mest kjent i Jotunheimen, tenkte jeg det var greit). Litt usikker paa området ennå. Siden vi lar sikringsutstyret være hjemme tror jeg Hurrungane utgår. Kanskje Turtagrø området, Gjendealpene eller rundt Leirvassbu er ok. Vi kommer mest sannynlig til å benytte telt. Igjen...takk for kommentarer.
 2. Hei, Ser på meg selv som relativt erfaren, men ønsker litt innspill på forslag til turer som vil passe en fjellvandt amerikaner. Får besøk og vi har ca. en uke til disp. Det blir i prinsippet selvforsynt tur med sekk og tilbehør. Tau, isøks og stegjern blir liggende hjemme. Personlig har jeg definitivt mest erfaring fra Jotunheimen, Rondane og Dovre. Ettersom gjesten sannsynligvis har sett en del fjell før er jeg usikker på om disse områrdene er tingen (i så fall er jeg litt usikker på hvilke deler). Tenkte kanskje det hadde vaert bedre med Romsdalen, Sunnmørsalpene eller andre lignende plasser paa Vestlandet/Sogn/Møre, typiske plasser som ikke finnes der gjesten kommer ifra. Problemet er bare at turerfaringen min fra disse områdene er tilnærmet lik null. Dersom noen andre har hatt med tilsvarende gjester eller bare har lyst til å komme med innspill er jeg veldig takknemlig. Vi vil ha tilgang på bil, så det er selvsagt mulig å kjøre litt hit og dit (men blir fort stress med for mye kjøring når vi bare har en uke og han ikke har vært i Norge før). Takk for hjelp!
 3. flagre

  Bergans Trollhetta (Lady)

  Takk for svar. Det med OBS vet jeg ikke, men tviler på at det er den samme sekken. Bergans sekkene kan fort se like ut på bilder, men Trollhetta har AXS, som såvidt jeg har skjønt det, er Bergans neste "beste" bæresystem. Er ikke de Arc Teryx sekkene fort litt dyrere? typ 3500,-+ Noen flere som har vært borti Trollhetta sekken?
 4. flagre

  Bergans Trollhetta (Lady)

  Hei, Noen som har testet Trollhetta sekken? Sekken skal brukes på kvinne. Var nemlig god pris på sportshuset nå (1499,-) så hun lurer på å få seg en ny sekk. For/imot? espen
 5. Lurte på å gjennomføre en slik tur til uken. Noen som har vært i området nå i det siste? Påkrevd med ski, eller går det helt greit med et par gode sko? Finnes det gode teltmuligheter rundt memurubu? mvh. Espen
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.